ΣΙΝΕ

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

AYTA EINAI NEA!!! Βρέθηκε ΘΕΡΑΠΕΙΑ για το AIDS!!! Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες!!!

Ερευνητές του King's College στο Λονδίνο, με επικεφαλής τον Δρ. Mike Malim, ανακάλυψαν ένα γονίδιο που μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση του ιού HIV, που προκαλεί το AIDS, όταν εισέλθει στο σώμα.
Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο... επιστημονικό περιοδικό Nature την Τετάρτη, είναι η πρώτη που αναγνωρίζει τον ρόλο του ανθρώπινου γονιδίου MX2 στην αναστολή της εξάπλωσης του ιού HIV.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το γονίδιο θα μπορούσε να συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων, αποτελεσματικότερων και λιγότερο τοξικών φαρμάκων, που θα κινητοποιούν τις φυσικές άμυνες του οργανισμού εναντίον του ιού.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους οι επιστήμονες έκαναν πειράματα με δυο ομάδες ανθρώπινων κυττάρων στο εργαστήριο.
Στην μια ομάδα κυττάρων το γονίδιο MX2 είχε ενεργοποιηθεί, ενώ στην άλλη όχι.

Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, στα κύτταρα που δεν είχε ενεργοποιηθεί το γονίδιο ο ιός πολλαπλασιάστηκε και μεταδόθηκε.
Αντίθετα, στα κύτταρα που το γονίδιο MX2 είχε ενεργοποιηθεί, ο ιός HIV δεν μπορούσε να αντιγράψει τον εαυτό του και να επεκταθεί.

«Αυτή η έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε ακόμα περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο ο ιός HIV αλληλεπιδρά με το ανοσοποιητικό σύστημα, δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες για νέες θεραπείες», δήλωσε ο Δρ. Malim.
«Τώρα ξέρουμε τον ρόλο που έχει το γονίδιο MX2 στην αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού, καθώς επίσης και πως ο κύκλος ζωής του HIV έχει ένα σημαντικό σημείο τρωτότητας», προσέθεσε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ανάπτυξη φαρμάκων που διεγείρουν τους φυσικούς καταστολείς του οργανισμού είναι μια πολύ σημαντική προσέγγιση γιατί ξεπερνά το πρόβλημα της ανθεκτικότητας των ιών στα φάρμακα.
econews.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις