ΣΙΝΕ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Η "ροζ" γειτονιά της Νέας Υόρκη

Τα πρόσωπα της φτώχειας, της απελπισίας και της εξάρτησης μέσα από το φακό του φωτογράφου Chris Arnade.
Οι άνδρες και οι γυναίκες που φωτογραφίζει ο Chris Arnade είναι αιχμάλωτοι της... γειτονιάς Red Light στο... Bronx της Νέας Υόρκης. Ιερόδουλες και νταβατζήδες, έμποροι ναρκωτικών και ναρκομανείς, σχεδόν όλοι εύχονται να μπορούσαν να ξεφύγουν από τα ναρκωτικά, τη βία και το αγοραίο σεξ και να βρουν μία καλύτερη ζωή. Για τους περισσότερους, αυτό παραμένει ένα όνειρο…
Η Beauty, 21χρονών, λέει πως οι πελάτες της λένε πως είναι όμορφη σα μοντέλο. Παραδέχεται ότι είχε εννέα προαγωγούς από τότε που έφτασε στη Νέα Υόρκη από την Οκλαχόμα, οι περισσότεροι εκ των οποίων της ασκούσαν σωματική βία.


Η Ντιάνα και ο Τζον έχουν εθισμό στην κοκαΐνη.
Ο 35χρονος Μάικλ ζει στο δρόμο εδώ και 20 χρόνια. Οι γονείς του τον κατηγορούσαν γιατί έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης κι αυτός έφυγε από το σπίτι όταν ήταν 15 χρονών.

Η Τακέσα ήταν έγκυος, όταν ο φίλος της τη χτυπούσε. Έμεινε μαζί του, γιατί τον αγαπούσε παρά τα θέματα θυμού που είχε, ώσπου αυτός την πέταξε από τις σκάλες και έχασε το μωρό.

Ακόμα, όμως, κι όταν έχασε το μωρό, η Τακέσα συνέχισε να εργάζεται σαν ιερόδουλη. Χρειάζεται να ικανοποιεί την εξάρτησή της…

Η Νέσι ήταν καθαρή. Είχε βρει το Θεό κι ήταν εξαρτημένη μόνο από το κάπνισμα. Μετά επέστρεψε στην παλιά της γειτονιά για να σώσει τις φίλες της. Δύο εβδομάδες αργότερα είχε επιστρέψει στους δρόμους –άστεγη, χτύπαγε ηρωίνη και πούλαγε το σώμα της.

Η 21χρονη Τζένιφερ λέει ότι σιχαίνεται τη δουλειά της ιερόδουλης, αλλά δεν ξέρει να κάνει κάτι άλλο. Είναι άστεγη και εθισμένη στα ναρκωτικά. 

Η Egypt χρειάζεται «ντόπα» για να συνέλθει. Το σώμα της είναι εξαρτημένο στην ηρωίνη κι επαναστατεί αν δεν πάρει τη δόση του καθημερινά. 

Η 45χρονη Μπρέντα μαχαίρωσε μία φορά το σύζυγό της, όταν τη χτύπησε. Τώρα, δουλεύει στο δρόμο και δηλώνει πως δε θα επιτρέψει σε κανένα της πελάτη να τη χτυπήσει.

Η 46χρονη Σόνια παραδέχεται ότι η εξάρτησή της είναι τα πάντα γι’ αυτήν. Πουλάει το κορμί της και αμέσως χρησιμοποιεί τα χρήματα για να αγοράσει ναρκωτικά.

Η Μάικλ και η Παμ είναι εθισμένες στα ναρκωτικά.

Η 27χρονη Καμίλ βρίσκονταν στη γειτονιά μόνο ένα μήνα, όταν τραβήχτηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία. Ξεκίνησε τη χρήση της ηρωίνης όταν της το πρότεινε το αγόρι της στην ηλικία των 23 ετών. Δεν είναι σίγουρη πως βρέθηκε στη γειτονιά, αλλά λέει ότι είναι μία κόλαση…

Υ.Γ. Στην πρώτη εικόνα βλέπουμε τη Βανέσα, η οποία ήταν μία άστεγη ιερόδουλη που ήταν εθισμένη στην ηρωίνη. Είναι μία από τα λίγα επιτυχημένα παραδείγματα ανθρώπων που κατάφεραν να ξεφύγουν.

news.youropia.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις