ΣΙΝΕ

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Απόφαση ΒΟΜΒΑ για το τραγουδι της Eurovision "My Number One"

Τεράστια ανατροπή στα δικαιώματα του νικητήριου τραγουδιού της Eurovision "My Number One".
Σήμερα εκδόθηκε η απόφαση του εφετείου που δικαιώνει πάλι τον...

 Μάνο Ψαλτάκη!

Η διαμάχη των δύο συνθετών κρατάει πια αρκετά χρόνια. Μέχρι και το 2005 ο Μάνος Ψαλτάκης ήταν ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες αλλά και φίλους του Χρήστου Δάντη.

Η σχέση των δύο καλλιτεχνών όμως έληξε απότομα όταν το 2005, ξέσπασε έντονη διαμάχη για την πατρότητα του θρυλικού τραγουδιού «Μy number one», που ερμηνεύτηκε από την Ελενα Παπαρίζου στην Eurovision και έφερε την Ελλάδα στην πρώτη θέση.

Ο Μάνος Ψαλτάκης υποστήριζε πως το τραγούδι ήταν δικό του και πως ο Χρήστος Δάντης έκλεψε την πνευματική του ιδιοκτησία.

Η υπόθεση λοιπόν κατέληξε στα δικαστήρια και η πρωτόδικη απόφαση ήταν καταδικαστική για τον Χρήστο Δάντη ο οποίος στη συνέχεια άσκησε έφεση. Σήμερα όμως βγήκε η απόφαση του εφετείου και σύμφωνα με αυτή η σύνθεση του τραγουδιού δεν ανήκει στον Χρήστο Δάντη, αλλά στον Μάνο Ψαλτάκη!
Ο ίδιος έγραψε πριν λίγο στην προσωπική του σελίδα στο facebook:


Όσο για το Χρήστο Δάντη, με έκπληξή του-καθώς δεν είχε ενημερωθεί-δήλωσε αποκλειστικά στο Peoplegreece.com: "Δεν έχω ενημερωθεί για το θέμα.

Η δική μου μουσική δεν μπορεί να είναι δική του. Σέβομαι κάθε απόφαση του δικαστηρίου. Ωστόσο, επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο μου δικαίωμα".
Δείτε το τραγούδι που έφερε στην Ελλάδα τη Eurovision:


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

2 σχόλια:

skoufanteros είπε...

Μήπως ο αξιότιμος και αδικημένος συνθέτης να ξαναπεράσει από τα σχολικά θρανία, μπας και μάθει λίγη ορθογραφία; Πονέσανε τα ματάκια μας (εκτός από τ' αυτιά μας όλα αυτά τα χρόνια)

skoufanteros είπε...

Μήπως ο αξιότιμος και αδικημένος συνθέτης να ξαναπεράσει από τα σχολικά θρανία, μπας και μάθει λίγη ορθογραφία; Πονέσανε τα ματάκια μας (εκτός από τ' αυτιά μας όλα αυτά τα χρόνια)

Δημοφιλείς αναρτήσεις