ΣΙΝΕ

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Έφτασε το videogame που κόστισε 265 εκατομμύρια δολάρια (pics&vid)

Όταν η Rockstar ανακοίνωνε ως επίσημη ημερομηνία της παγκόσμιας κυκλοφορίας της πέμπτης περιπέτειας της θρυλικής πλέον σειράς Grand Theft Auto τη 17η Σεπτεμβρίου 2013, δεν θα μπορούσε ίσως να ...
φανταστεί τον κακό χαμό που θα γινόταν στον συναρπαστικό κόσμο του gaming.

Κι όμως, οι απανταχού gamers καθηλώθηκαν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του νέου GTA επιφυλάσσοντάς του πρωτοφανή υποδοχή: τα 800 εκατ. δολάρια άγγιξαν οι πωλήσεις του την πρώτη αυτή ημέρα κυκλοφορίας του! Και σε περίπτωση που διερωτάστε, ναι, είναι ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων για videogame σε όλες τις εποχές του gaming!

Κι αν λάβουμε μάλιστα υπόψη μας το γεγονός ότι ο μύθος δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει στις ποδύ δυνατές αγορές της Ιαπωνίας και της Βραζιλίας, το τελικό νούμερο θα ανέβει σε ακόμα πιο δυσθεώρητα επίπεδα, σύμφωνα πάντα με την εταιρία Take-Two Interactive Software, μητρική της Rockstar.

Τα έσοδα των 800 εκατ. δολαρίων φέρνουν λοιπόν την τελευταία έκδοση του GTA στην κορυφή της σχετικής λίστας με τις πιο κερδοφόρες πρεμιέρες ηλεκτρονικών παιχνιδιών όλων των εποχών (οι προπαραγγελίες μόνο έφτασαν στα 3,5 εκατομμύρια κομμάτια)! Το θέλετε και σε αντιστοιχία με το σινεμά; Η καλύτερη παγκόσμια πρεμιέρα (Σαββατοκύριακο) που έκανε ποτέ ταινία στην ιστορία του σινεμά ήταν το «Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2», το οποίο μάζεψε 483 εκατ. δολάρια. Ψίχουλα μπροστά στο GTA!


Μια πλήρης δικαίωση δηλαδή για τη Rockstar, που έσπασε κάθε προηγούμενο σε budget ηλεκτρονικού παιχνιδιού όταν κυκλοφόρησαν οι φήμες ότι το GTA 5 κόστισε 265 εκατ. δολάρια! Και επίσης ναι, αποτελεί το ακριβότερο videogame που παράχθηκε ποτέ σε όλη τη συναρπαστική ιστορία του gaming!



Και για να βάλουμε το πράγμα στην προοπτική του, συνειδητοποιώντας πλέον τι ποσά ξοδεύουν οι εταιρίες παραγωγής, το Grand Theft Auto 5 στοίχισε περισσότερο από κάθε υπερπαραγωγή της σειράς ταινιών «Πειρατές της Καραϊβικής»! Ούτε το κινηματογραφικό Χόλιγουντ δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα ποσά που ξόδεψε αφειδώς η Rockstar για να μας χαρίσει το παιχνίδι που υπόσχεται να κόψει τους δεσμούς με τα παλιά.

Η οποία Rockstar κατάφερε ωστόσο στην πρώτη μέρα κυκλοφορίας του παιχνιδιού να βγάλει τα τριπλάσια από τον προϋπολογισμό του παιχνιδιού, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι -όπως και στο gameplay- ο τολμών στο gaming νικά!



Και για την ιστορία του πράγματος, τα 4 προηγούμενα επεισόδια της σειράς GTA είχαν καταγράψει συνολικά πωλήσεις 125 εκατομμυρίων κομματιών.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις