ΣΙΝΕ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Λέιζερ αφαιρεί τον καρκίνο σε 15 λεπτά!

Μια νέα, επαναστατική θεραπεία έχει τη δυνατότητα να καταπολεμήσει τον καρκίνο του στήθους σε 15 μόλις λεπτά, χωρίς να χρειάζεται... επακόλουθη επέμβαση μαστεκτομής. Δεν είναι παράξενο που η επιστημονική κοινότητα έχει υποδεχθεί με τόσο ενθουσιασμό αυτήν την ανακάλυψη.
Η κυρία Fiona Fisher από το Λονδίνο διαγνώσθηκε με καρκίνο του στήθους το καλοκαίρι και η έκπληξή της ήταν φανερή όταν οι γιατροί της πρότειναν να εξαφανίσουν τον όγκο με τη βοήθεια λέιζερ.

Η διαδικασία απαιτούσε να της χορηγήσουν ενέσιμη μορφή φαρμάκου ώστε να κάνουν τον όγκο πιο ευαίσθητο στο φως. Στη συνέχεια, μέσω μιας βελόνας, θα έστρεφαν το λέιζερ κατά του καρκίνου.

«Η διαδικασία ήταν λιγότερο επεμβατική σε σχέση με τη βιοψία, προκειμένου να επιβεβαιώσω τη διάγνωση», δήλωσε η 57χρονη ασθενής στη Daily Mail.

Η κυρία Fisher είναι το επίκεντρο ενός καλά σχεδιασμένου και έγκυρου πειράματος, το οποίο μπορεί να φέρει την επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου του στήθους.

Μόλις πριν οκτώ εβδομάδες, η ασθενής άρχισε να εμφανίζει τα πρώτα ανησυχητικά συμπτώματα. Δεκαπέντε ημέρες μετά, ξεκίνησε τη φωτοδυναμική θεραπεία (PDT), στο πλαίσιο των δοκιμών που πραγματοποιούνται στο Royal Free Hospital του Λονδίνου. Οι ασθενείς που θα λάβουν αυτή τη δοκιμαστική θεραπεία είναι συνολικά 30.

Η φωτοδυναμική θεραπεία ξεκίνησε να εφαρμόζεται για την καταπολέμηση του καρκίνου πριν 25 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πλέον, έχει εγκριθεί από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Κλινικής Αριστείας (NICE) ως θεραπεία κατά του καρκίνου του δέρματος (μη μελανωματικής μορφής), των πνευμόνων, του οισοφάγου, καθώς και για την καταπολέμηση όγκου στο κεφάλι.

Πρόκειται για μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία χωρίς υψηλό κόστος.

Μέχρι πρόσφατα, η θεραπεία με λέιζερ δεν είχε τελειοποιηθεί, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να παρουσιάζουν γενικευμένη ευαισθησία στο φως.
Πλέον, χρησιμοποιούνται νέα φάρμακα που δεν παραμένουν στο σώμα για περισσότερες από 48 ώρες κι έτσι δεν επηρεάζουν τον ασθενή.

Το βασικό πλεονέκτημα της νέας τεχνολογίας είναι ότι δεν προκαλεί βλάβες στους υγιείς ιστούς, αφήνοντας ανέπαφο το στήθος.
onmed.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις