ΣΙΝΕ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ιστορία αγάπης με Τσιγγάνους!!!

Μια συγκινητική ιστορία παίχθηκε στο τρίγωνο του Δημοτικού Bρεφοκομείου Θεσσαλονίκης «Αγιος Στυλιανός», του Δενδροπόταμου Θεσσαλονίκης, όπου διέμενε μια άγαμη οικογένεια Tσιγγάνων, και του Πανοράματος, όπου είχε την κατοικία του ένα...
δεύτερο ευκατάστατο άγαμο ζευγάρι.

Πρωταγωνιστής ένα μικρό κοριτσάκι, εξώγαμο παιδί μιας 25χρονης Αλβανίδας, το οποίο δόθηκε πριν από μερικά χρόνια στο ζευγάρι των Τσιγγάνων, 25 μέρες αφότου γεννήθηκε, έναντι μιας μικρής αμοιβής, για να δηλωθεί στη συνέχεια ως παιδί τους στο Ληξιαρχείο του Δήμου Σερρών, με τρόπο ανάλογο μ' αυτόν της μικρής Μαρίας των Φαρσάλων. Για να καταλήξει όμως στο Δημοτικό Βρεφοκομείο, όταν αποκαλύφθηκε τι συνέβαινε από την αστυνομία μετά από ανώνυμη καταγγελία.
Η υπόθεση όμως είχε μια απρόσμενη και συγκινητική εξέλιξη, αφού η καρδιά και η αγάπη της Τσιγγάνας, η οποία δεν απέκρυψε από την πρώτη στιγμή από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές τα πραγματικά περιστατικά, ξεπέρασε ύστερα από μια μάχη χρόνων όλα τα εμπόδια. Κατάφερε τελικά ύστερα από 3-4 χρόνια να της δοθεί τελικά το παιδί για υιοθεσία, με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.
Και αυτή η υπόθεση αποδεικνύει πόσο διάτρητο είναι το σύστημα λειτουργίας των ληξιαρχείων, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Η τσιγγάνα, όταν πήρε το βρέφος σε ηλικία μόλις 25 ημερών, αν και ήταν εγγεγραμμένη στα δημοτολόγια του Δήμου Θεσσαλονίκης και διέμενε στον Δενδροπόταμο, στον Δήμο Μενεμένης Θεσσαλονίκης, πήγε στις Σέρρες και το δήλωσε ως δικό της παιδί στο ληξιαρχείο του Δήμου Σερρών, προσκομίζοντας και υπεύθυνες δηλώσεις μαρτύρων, που «βεβαίωναν» ότι ήταν δικό της.
Περίπου τρεις μήνες μετά, μια ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία οδήγησε τις αστυνομικές αρχές στην αποκάλυψη της παράνομης υιοθεσίας και τη σύλληψη του ζευγαριού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για να πάρει η υπόθεση τη δικαστική οδό.
Οπως είχε αποκαλυφτεί από την πρώτη στιγμή, το ζευγάρι των τσιγγάνων, το οποίο ήταν σε σχετικά καλή οικονομική κατάσταση και διέμενε σε δικό τους σπίτι στον Δενδροπόταμο, είχε παντρευτεί με τα έθιμα των Ρομά, αλλά όχι επίσημα, είχε χάσει το παιδί τους 20 μόλις μέρες αφότου γεννήθηκε και η διάγνωση των γιατρών ήταν ότι η γυναίκα δεν θα μπορούσε να τεκνοποιήσει ξανά. Ετσι κατέφυγε στην 25χρονη Αλβανίδα, η οποία της έδωσε το παιδί περίπου 25 μέρες αφότου γεννήθηκε.
Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης από την αστυνομία, το παιδί οδηγήθηκε στον «Αγιο Στυλιανό», όπου παρέμεινε για σχεδόν 3-4 χρόνια.
Σαν παραμύθι
Από εκείνο το σημείο και μετά ξεκίνησε μια συγκινητική ιστορία γύρω από το μικρό κορίτσι. Η Αλβανίδα μητέρα, αν και αναζητήθηκε, δεν βρέθηκε ποτέ. Η Τσιγγάνα όμως, δείχνοντας ξεχωριστή αγάπη, ξημεροβραδιαζόταν καθημερινά έξω από τον «Αγιο Στυλιανό».
Οι κοινωνικοί λειτουργοί, συγκινημένοι από την επιμονή της, της επέτρεπαν να βλέπει κατά διαστήματα το παιδί, διαπιστώνοντας μια ξεχωριστή, όπως την περιέγραφαν, συμπεριφορά. Παρ' όλα αυτά ξεκίνησε διαδικασία αναδοχής από μια ευκατάστατη οικογένεια στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης, η οποία ήθελε να υιοθετήσει το παιδί.
Oμως η επιμονή και η αγάπη της Τσιγγάνας ξεπέρασε τελικά όλα τα εμπόδια και κυρίως βρήκε υποστηρικτές στο πρόσωπό της τις κοινωνικές λειτουργούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου. Στη δίκη των δύο Τσιγγάνων για την παράνομη υιοθεσία η μαρτυρία των κοινωνικών λειτουργών ήταν ιδιαίτερα σημαντική, ώστε τελικά να αθωωθούν.
«Είχαν έντονη την επιθυμία να κρατήσουν το παιδί. Το παιδί το επισκέπτεται κάθε εβδομάδα, σαν αληθινή μητέρα... Τους αποζητά το παιδί... Εάν δεν γίνει υιοθεσία, θα υπάρχουν συνέπειες στο παιδί...» κατέθεσε μία από τις κοινωνικές λειτουργούς. Μετά την αθώωση ακολούθησε απόφαση άλλου δικαστηρίου, με την οποία η μικρή δόθηκε για υιοθεσία στο ζευγάρι των Τσιγγάνων.
Χρίστος Τελίδης

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις