ΣΙΝΕ

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Τα αποτελέσματα του Champions League (videos)

Βραδιά γεμάτη γκολ αυτή της 2ης αγωνιστικήςου Champions League όπου ξεχώρισε το άνετο 3-1 της Μπάγερν στην έδρα της Σίτι και η ισοπαλία 2-2 της...
Γιουβέντους στο Τορίνο κόντρα στη Γαλατασαράι.
Συνολικά 28 φορές κουνήθηκαν τα δίχτυα στα 8 ματς του Champions League σε μια βραδιά που μάλλον επιβεβαιώθηκαν τα φαβορί, με μόνη έκπληξη το 2-2 στο Τορίνο.
1ος Όμιλος
Ούτε στην Ευρώπη κατάφερε να πάρει τη πάνω της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Την ώρα που η Λεβερκούζεν άφηνε στον τόπο τη Σοσιεδάδ (2-1), οι «διάβολοι» αποτύγχαναν να κρατήσουν τη νίκη με τη Σαχτάρ (1-1). 
ΣΑΧΤΑΡ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ
Όταν το «θηρίο» είναι πληγωμένο είναι πιο επικίνδυνο. Και ακόμα και ξεδοντιασμένη -όπως φαίνεται ως τώρα- η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραμένει θηρίο. Κι αφού ο διαιτητής δεν έδωσε το όπλο που έπρεπε στη Σαχτάρ για να το χτυπήσει (ο Κλέβερλι μάλλον έκανε πέναλτι στον Τεϊξέιρα), εκείνο σηκώθηκε. Κι έστω κι αν χρειάστηκε να εκμεταλλευτεί γκέλα της άμυνας «βρυχήθηκε» με τον Κλέβερλι.

Στο β’ ημίχρονο όμως το θηρίο… ξανάπεσε για ύπνο. Και απλά περίμενε τη λήξη για να σφυρίξει ο διαιτητής και να γυρίσει με τη δεύτερη νίκη του στην Αγγλία. Η Σαχτάρ όμως δεν περίμενε καθόλου. Πίεσε αρκετά τη μεγάλη της αντίπαλο. Κι εκμεταλλευόμενη τις γνωστές αμυντικές της αδυναμίες, δικαιώθηκε. Με το πόδι του Τάισον να θυμίζει το… χέρι του συνονόματού του και με οργισμένο σουτ να χαρίζει την ισοπαλία.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ-ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ
Οι Γερμανοί είναι εκείνοι που φορολογούν. Και οι Ισπανοί (όπως κι εμείς) έχουν τη φήμη αυτών που ξοδεύουν. Στη «Μπάι Αρίνα» όμως εναλλάχθηκαν οι ρόλοι. Διότι επί 45 λεπτά η Σοσιεδάδ «φορολογούσε» το επιθετικό παιχνίδι των γηπεδούχων (παίζοντας αμυντικά). Κι εκείνοι ήταν που ξόδευαν ευκαιρίες. Μέχρι ο Ρόλφες να το πάρει προσωπικά. Και να σκοράρει νταηλίκι -παίρνοντας την επαναφορά από κεφαλιά που έκανε… ο ίδιος!

Το ίδιο ακριβώς έκανε όμως και ο Βέλα. Όταν στήθηκε λοιπόν στη βούλα (μετά από απρόσεκτο μαρκάρισμα) δεν σκόραρε με την πρώτη. Το ‘κανε με τη δεύτερη. Την τρίτη -και φαρμακερή- όμως τη φυλούσε η Μπάγερ. Ή μάλλον το φαρμακερό δεξί του Χέγκελερ, που διέταξε την μπάλα να καρφωθεί στο παραθυράκι και να λυτρώσεις -στις καθυστερήσεις- την ομάδα του.

Τα παιχνίδια του 1ου ομίλου
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1
(76’ Τάισον - 18’ Γουέλμπεκ)

Λεβερκούζεν-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1
(45’+1’ Ρόλφες, 90’+2’ Χέγκελερ - 51’ Βέλα)

Η βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Γ. 4 (5-3)
2. Σαχτάρ 4 (3-1)
3. Λεβερκούζεν 3 (4-5)
4. Σοσιεδάδ 0 (1-4)

Η επόμενη αγωνιστική (23/10)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ρεάλ Σοσιεδάδ
Λεβερκούζεν-Σαχτάρ Ντόνετσκ

2ος Όμιλος
Σιγά μην αντιμετώπιζε προβλήματα η Ρεάλ Μαδρίτης! Η «βασίλισσα» επικράτησε 4-0 της Κοπεγχάγης στο «Μπερναμπέου» και γιάτρεψε τις πληγές της. Από δύο γκολ οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Ντι Μαρία.

Φοβερό το άλλο παιχνίδι του ομίλου, ανάμεσα σε Γιουβέντους και Γαλατάσαραϊ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 2-2, αφότου αρχικά η «Γηραία Κυρία» έκανε την ανατροπή και ισοφαρίστηκε στο 88’ από τους Τούρκους.
Ρεάλ Μαδρίτης-Κοπεγχάγη 4-0
Μετά το «στραπάτσο» στο ντέρμπι της Μαδρίτης, η Ρεάλ έψαχνε το γιατρικό. Και νωρίς-νωρίς μπήκε σε θέση οδηγού, όπως αναμενόταν, με την κεφαλιά του Κριστιάνος το 20’. Η υπεροχή παρέμενε για τους Ισπανούς, χωρίς όμως να κάνουν τις πολλές φάσεις και στο 39’ λίγο έλειψε να ισοφαρίστουν, ωστόσο ο Μόντριτς έδιωξε πάνω στη γραμμή. Ε, στη συνέχεια, πήρε μπροστά η μηχανή για τους παίκτες του Κάρλο Αντσελότι.

Στο 65’ ο Ντι Μαρία έβγαλε «ΑΡΡΩΣΤΗ» ασίστ στον Κριστιάνο και ο Πορτογάλος διπλασίασε τόσο τα δικά του τέρματα, όσο και της ομάδας του, στην 100η εμφάνισή του στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Και μετά, ο Αργεντινός από δημιουργός, έγινε εκτελεστής. Στο 71’ έκανε το ματς... over, ενώ στην εκπνοή έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 και δίνοντας χαρά στον κόσμο της Ρεάλ μετά τα διάφορα συμβάντα στις εγχώριες διοργάνωσεις.

Γαλατάσαραϊ-Γιουβέντους 2-2
Πολύ ισορροπημένα τα πρώτα λεπτά στο Τορίνο, χωρίς τις μεγάλες φάσεις και με πολύ προσοχή και από τις δύο ομάδες. Αλλά, το τραγικό γύρισμα του Μπονούτσι προς τον Μπουφόν και η εξίσου τραγική έξοδος του γκολκίπερ της Γιούβε, έδωσαν το δικαίωμα στον Ντρογκμπά να ανοίξει το σκορ στο 36’ για τους Τούρκους. Στο ντεμπούτο του Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της ομάδας. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους σκορ και το Τορίνο να μένει «παγωμένο».

Στο δεύτερο, οι «μπιανκονέρι» ξεκίνησαν εντυπωσιακά, με φουλ πίεση εξ’ αρχής και προσπάθεια να γυρίσουν το ματς... τούμπα. Και μπορεί να άργησαν να το πετύχουν, αλλά το έκαναν (προσωιρνά)! Με εκτέλεση πέναλτι του Βιδάλ στο 78’, η αναμέτρηση ήρθε στα ίσα της με τα τελευταία δέκα λεπτά να είναι το... κάτι άλλο! Τρία λεπτά πριν το φινάλε, ο Κουλιαρέλα έκανε την ανατροπή, κάνοντας το 2-1 υπέρ της Γιουβέντους, με τους οπαδούς της να ζητωκραυγάζουν στην εξέδρα, αλλά πριν περάσει ένα λεπτό, ο Μπουλούτ ισοφάρισε στο τελικό 2-2, με τις δύο ομάδες να παίρνουν ένα βαθμό και να μην μπορούν να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής:
Γιουβέντους-Γαλατασαράι 2-2
(78’ πεν. Βιδάλ, 87’ Κουαλιαρέλα – 36’ Ντρογκμπά, 88’ Μπουλούτ)

Ρεάλ Μαδρίτης-Κοπεγχάγη 4-0
(21’, 65’ Ρονάλντο, 71’, 90’ Ντι Μαρία)

Βαθμολογία 
1. Ρεάλ Μαδρίτης 6 (10-1)
2. Γιουβέντους 2 (3-3)
3. Γαλατασαράι 1 (3-8)
4. Κοπεγχάγη 1 (1-5)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική (23/10) 
Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους
Γαλατασαράι-Κοπεγχάγη

3ος Όμιλος
Επίδειξη δύναμης έκανε η Παρί Σεν Ζερμέν στην αναμέτρηση με τη Μπενφίκα στο Παρίσι. Οι πρωταθλητές Γαλλίας μετέτρεψαν το παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο και με χαρακτηριστική άνεση έφτασαν στη νίκη με σκορ 3-0, κάνοντας το δύο στα δύο στον τρίτο όμιλο του Champions League, στον οποίο μετέχει ο Ολυμπιακός.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς, που πέτυχε δύο γκολ, ενώ το τρίτο σημείωσε ο Μαρκίνιος. Σε πραγματική τρικυμία, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, οι Πορτογάλοι, που θα θέλουν να ξεχάσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα την αποψινή βραδιά στο «Παρκ ντε Πρενς». 
Επίδειξη δύναμης έκανε η Παρί Σεν Ζερμέν στην αναμέτρηση με τη Μπενφίκα στο Παρίσι. Οι πρωταθλητές Γαλλίας μετέτρεψαν το παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο και με χαρακτηριστική άνεση έφτασαν στη νίκη με σκορ 3-0, κάνοντας το δύο στα δύο στον τρίτο όμιλο του Champions League, στον οποίο μετέχει ο Ολυμπιακός.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς, που πέτυχε δύο γκολ, ενώ το τρίτο σημείωσε ο Μαρκίνιος. Σε πραγματική τρικυμία, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, οι Πορτογάλοι, που θα θέλουν να ξεχάσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα την αποψινή βραδιά στο «Παρκ ντε Πρενς».

Το ματς:
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους πρωταθλητές Γαλλίας, που άνοιξαν το σκορ στο 5ο λεπτό. Ο Φαν ντερ Βιλ έκανε σέντρα-ξυραφιά από δεξιά, η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία και από κοντά ο Ιμπραήμοβιτς με πλασέ «έγραψε» το 1-0. Πρόωρο δώρο γενεθλίων έκανε στον εαυτό του ο Σουηδός, που κλείνει αύριο (03/10) τα 32 του χρόνια. Η Μπενφίκα ήταν πελαγωμένη και δεν μπορούσε καν να κρατήσει τη μπάλα. Για ευκαιρία, ούτε λόγος…

Αντ’ αυτού, δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Μετά από φάση διαρκείας, ο Ματουιντί έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία και από κοντά ο Μαρκίνιος την έστειλε στα δίχτυα, για να γίνει το 2-0. Η Παρί συνέχισε να «σφυροκοπεί» την άμυνα της Μπενφίκα και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, πέτυχε και τρίτο γκολ με «θύτη» και πάλι τον Ιμπραήμοβιτς. Ο Τιάγκο Μότα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σουηδός σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έστειλε στα δίχτυα τη μπάλα, που βρήκε και στο κεφάλι του Γκαράι.

Στην επανάληψη, η Μπενφίκα μπήκε με περισσότερο ενθουσιασμό και απείλησε κάποιες φορές, στην προσπάθεια να μειώσει το σκορ. Αρχικά, ευκαιρίες έχασαν οι Γκαράι (47’) και Πέρες (56’) και τους μιμήθηκαν οι Καρντόσο (64’) και Σουλεϊμάνι (67’). Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι οι παίκτες του Λοράν Μπλαν είχαν κατεβάσει -πολύ λογικά- ταχύτητα, αφού είχαν το προβάδισμα τριών τερμάτων από το πρώτο ημίχρονο.

Βέβαια, μετά την τελευταία ευκαιρία, αφυπνίστηκαν και έφτασαν τέσσερις φορές κοντά στο τέταρτο γκολ μέσα σε διάστημα τριών λεπτών. Ραμπιό (72’), Ιμπραήμοβιτς (73’) και Φαν ντερ Βιλ-Καβάνι εις διπλούν στο 74’, δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Αρτούρ, που έκανε καταπληκτικές επεμβάσεις. Στα εναπομείναντα λεπτά, δεν συνέβη κάτι αξιοσημείωτο, με την Παρί Σεν Ζερμέν να φτάνει στη νίκη με 3-0 και να μένει μόνη στην κορυφή του τρίτου ομίλου του Champions League.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Σιρίγκου, Μαρκίνιος, Άλεξ (78' Καμαρά), Μάξγουελ, Φαν ντερ Βιλ, Μότα, Ματουιντί, Βεράτι (70' Ραμπιό), Καβάνι, Ιμπραήμοβιτς, Λαβέτσι (70' Λούκας).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Λουιζάο, Σικέιρα, Γκαράι, Αλμέιδα, Φέισα (29' Γκόμες), Τζούρισιτς (46' Μάρκοβιτς), Γκαϊτάν (66' Σουλεϊμάνι), Μάτιτς, Πέρες, Καρντόσο.
Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής
Άντερλεχτ-Ολυμπιακός 0-3
(17’, 56’ 72’ Μήτρογλου)

Άντερλεχτ-Ολυμπιακός 0-3
Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με σχηματισμό 4-4-1-1 με τον Ρομπέρτο στο τέρμα. Ο Μανιάτης ήταν δεξιά στην άμυνα, ο Μπονγκ αριστερά και οι Μανωλάς και Σιόβας στο κέντρο της άμυνας. Οι Σάμαρης και Εντιγκά βρίσκονταν στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Ολαϊτάν και Βάις στα δύο άκρα. Ο Σαβιόλα ξεκίνησε πίσω από τον Μήτρογλου, στην επίθεση. 

Το ματς:

Άλλος είχε την επιθετική φιλοσοφία και άλλος τις τάσεις. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε με τέσσερις παίκτες πάνω από το κέντρο, με την αμυντική του γραμμή αρκετά ψηλά και τους Εντιγκά και Σάμαρη να «ψάχνονται». Αυτό ήταν ότι έπρεπε για την Άντερλεχτ. Οι Βέλγοι, χωρίς, παραδόξως, να πιεστούν ιδιαίτερα, όχι μόνο είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά παράλληλα έβρισκαν πολύ εύκολα χώρους προς την εστία του Ρομπέρτο. Αφού στις πρώτες τους φάσεις δεν ήρθε το γκολ, ο Ολυμπιακός… «πάγωσε» για τα καλά τους Βέλγου, όταν ο Μήτρογλου, εκμεταλλεύτηκε άριστα την πάσα του Σαβιόλα και άνοιξε το σκορ.

Αυτό δεν άλλαξε και πολλά στην εικόνα του ματς. Το «πάγωμα» ήταν… στιγμιαίο και μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, από μία φάση που έδειξε πως ο Ολυμπιακός έπαθε, κόντρα στην Παρί, αλλά δεν έμαθε. Από κόρνερ. Ο Σάμαρης έκανε πέναλτι στον Κλιέσταντ, όμως ο Ρομπέρτο, μάλλον έχει αποφασίσει πως δεν θα νικηθεί από κανέναν από την άσπρη βούλα. Τα λεπτά που απέμειναν μέχρι οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια, έφεραν την Άντερλεχτ και πάλι στην περιοχή του Ρομπέρτο, αλλά είτε ο Μίτροβιτς, είτε ο Σουάρεζ, είτε ο Πρετ δεν στάθηκαν τυχεροί να σκοράρουν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μίτσελ αποφάσισε να κρατήσει την ομάδα του ως έχει. Παρά τα πολλά κενά που παρουσίαζε, παρά την έλλειψη της κατοχής και παρά το ότι πιεζόταν πολύ από τους Βέλγους. Όπως τελείωσε το πρώτο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο με την Άντερλεχτ να πιέζει πολύ και δημιουργεί ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Ρομπέρτο, ο οποίος όμως έμοιαζε ανίκητος. Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο, ο Ολυμπιακός σκόραρε. Κόντρα στην εικόνα του ματς, ο Κώστας Μήτρογλου, βρέθηκε και πάλι απέναντι από τον Καμίνσκι και διπλασίασε τα «ερυθρόλευκα» τέρματα.

Κάπου εκεί το… πράγμα άρχισε να φαίνεται με τον Ολυμπιακό να πιέζεται για λίγο ακόμα, μέχρι να έρθει ο «πιστολέρο» του για να «χτυπήσει» και πάλι, με ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και να «κλειδώσει» το τρίποντο στην ομάδα του Πειραιά. Αυτό το σκορ έμεινε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό να κάνει την πρώτη του νίκη στον όμιλο και να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Άντερλεχτ (Γιον Φαν Ντεν Μπρομ): Καμίνσκι, Ζιλέ, Ν’ Σακαλά, Κουγιατέ, Ναούτινγκ, Τίλεμανς, Κλιέσταν, Μπρούνο, Πρέτ (74’ Ασεαμπονγκ), Σουάρεζ, Μίτροβιτς.

Στον πάγκο: Ρόεφ, Ντεσάχτ, Ντε Ζέου, Μιλόγεβιτς, Σιριάκ, Μπεμπά.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Σιόβας, Μανωλάς, Μπονγκ, Σάμαρης, Εντιγκά, Βάις, Ολαϊτάν (57’ Φουστέρ), Σαβιόλα (65’ Ντομίνγκεζ, 77’ Χολέμπας), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Παπαδόπουλος, Μεντζανί, Γιαταμπαρέ.

Διαιτητής: Χάγκεν (Νορβηγία)
Βοηθοί: Χάγκλουντ (Νορβηγία), Άντας (Νορβηγία) 



Παρί Σεν Ζερμέν-Μπενφίκα 3-0
(5’, 30’ Ιμπραήμοβιτς, 25’ Μαρκίνιος)

Βαθμολογία 3ου ομίλου
1. Παρί Σεν Ζερμέν 6β. (7-1)
2. Ολυμπιακός 3β. (4-4)
3. Μπενφίκα 3β. (2-3)
4. Άντερλεχτ 0β. (0-5)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική (23/10)
Μπενφίκα-Ολυμπιακός
Άντερλεχτ-Παρί Σεν Ζερμέν

4ος Όμιλος
Η Μπάγερν και φέτος «τρομάζει» κόσμο με το ποδόσφαιρο που παίζει, τις εμφανίσεις που κάνει και τον απίστευτο ποδοσφαιρικό κυνισμό της. Οι Βαυαροί έστησαν το δικό τους… πάρτι στο «Etihad» και με σκορ 3-1 επικράτησαν της Μάντσεστερ Σίτι, δείχνοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο στη 2η αγωνιστική ποιος είναι το αφεντικό του 4ου ομίλου. 
Η Μπάγερν και φέτος «τρομάζει» κόσμο με το ποδόσφαιρο που παίζει, τις εμφανίσεις που κάνει και τον απίστευτο ποδοσφαιρικό κυνισμό της. Οι Βαυαροί έστησαν το δικό τους… πάρτι στο «Etihad» και με σκορ 3-1 επικράτησαν της Μάντσεστερ Σίτι, δείχνοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο στη 2η αγωνιστική ποιος είναι το αφεντικό του 4ου ομίλου.

Η Σίτι ήθελε αναμφίβολα να αποδείξει ότι πλέον από φέτος είναι μεγάλο μέγεθος και στην Ευρώπη και μπορεί να το κάνει απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Ωστόσο, είχε την… ατυχία να συναντήσει στον… δρόμο της την Μπάγερν Μονάχου, την πιο… κυνική ίσως ομάδα στην Ευρώπη. Οι Βαυαροί φρόντισαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά να δείξουν στους «πολίτες» ότι είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης και ότι δεν «μασάνε» από έδρες. Μόλις στο 7ο λεπτό ο Ριμπερί έκανε το 1-0 και από εκεί και πέρα η ομάδα του Μονάχου έκανε «συντήρηση» του προβαδίσματος που πήρε. Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, αλλά αντίθετα έφτασε κοντά στο να πετύχει αυτή ένα δεύτερο τέρμα και με το σκορ υπέρ της πήγανε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα έγινα ακόμα πιο δύσκολα για τους «πολίτες» με την Μπάγερν να μπαίνει αποφασισμένη να τελειώσει την υπόθεση νίκη. Οι Βαυαροί στο 56’ με τον Μίλερ πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ρόμπεν διαμόρφωσε το 3-0 «κλειδώνοντας» το… διπλό και αφήνοντας τους γηπεδούχους με την προσπάθεια. Το μόνο που κατάφερε η Σίτι ήταν να πετύχει το γκολ της… τιμής με τον Νεγρέδο στο 80’, με την Μπάγερν, που ολοκλήρωσε με δέκα παίκτες την αναμέτρηση λόγω αποβολής του Μπόατενγκ, να φεύγει από το Μάντσεστερ με το 3-1.

Μάντσεστερ Σίτι: Χάρτ, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Κλισί, Νάστασιτς, Νασρί (70’ Μίλερ), Χέσους Νάβας, Φερναντίνιο, Τουρέ, Τζέκο (57’ Νεγρέδο), Αγκουέρο (70’ Σίλβα)

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ντάντε, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Λαμ, Ριμπερί (82’ Γκέτσε), Ρόμπεν (78’ Σακίρι), Μίλερ, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ (76’ Κίρκοφ), Κρος. 
Αν ο αντικειμενικός και ρεαλιστικός στόχος για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Πλζεν, είναι η 3η θέση του 4ου ομίλου, που οδηγεί στο Europa League, τότε οι Μοσχοβίτες είναι αυτοί που πήραν το προβάδισμα.

Η ΤΣΣΚΑ, αν και αγωνίστηκε στην Αγία Πετρούπολη, λόγω ακαταλληλότητας του χλοοτάπητα του γηπέδου της, επικράτησε 3-2 την τσέχικης ομάδας για την 2η αγωνιστική και κρατάει στα… χέρια της τη συνέχειά της στην Ευρώπη. Πλέον οι Μοσχοβίτες θα κυνηγήσουν το… θαύμα, μήπως και καταφέρουν να μπουν ανάμεσα σε Σίτι και Μπάγερν και πάρουν την πρόκριση στους «16».

Κάτι το γεγονός ότι η ομάδα τον τελευταίο καιρό πηγαίνει από το… κακό στο… χειρότερο το τελευταίο διάστημα. Κάτι του ότι αν και ομάδα της Μόσχας αναγκάστηκε να παίξει 700 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της, αγωνιζόμενη στην Αγία Πετρούπολη, η ΤΣΣΚΑ μπήκε… θολωμένη στον αγώνα. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Πλζεν, η οποία άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με τον Ραϊτοράλ. Ωστόσο, δεν το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, καθώς οι Τσέχοι μέχρι το 15’ έχασαν ευκαιρίες για το 2-0. Αυτό δεν έγινε και μετά το πρώτο τέταρτο κάποιος πάτησε ένα… κουμπί στους Μοσχοβίτες και άρχισαν να παίζουν μπάλα. Στο 19’ ισοφάρισαν με τον Τόσιτς να βάζει τέλος στα 398 λεπτά δίχως γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 29’ ο Χόντα με καταπληκτικό πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ΤΣΣΚΑ, κάνοντας το 2-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε καμία σχέση με αυτή του πρώτου, με τους Μοσχοβίτες να προσπαθούν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους, αλλά και να μπορέσουν να πετύχουν ένα ακόμα τέρμα. Οι Τσέχοι αν και ήθελαν δεν μπορούσαν να φτιάξουν φάσεις για ένα τέρμα. Στο 78’ η ΤΣΣΚΑ έφτασε στο 3-1 με ανέλπιστο τρόπο τραγικό, καθώς ο τερματοφύλακας της Πλεν, ο Κόζατσικ, σε γύρισμα του Ρέζνικ δεν υπολόγισε σωστά και η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια, με τους Μοσχοβίτες να «καθαρίζουν» την υπόθεση νίκη. Ωστόσο, τα… δώρα από τους τερματοφύλακες δεν σταμάτησαν και αυτή τη φορά ο Ακινφέεφ έκανε λάθος έξοδο και ο Μπάκος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 3-2. 
ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεφ, Ιγκνασέβιτς, Μπερεζούτσκι, Ναμπάκιν, Σένικοφ, Γουέρνμπλουμ, Χόντα, Ζούμπερ (64’ Γκονζάλες), Ελμ (73’ Μιλάνοφ), Τόσιτς, Μούσα

Βικτώρια Πλζεν: Κόζατσικ, Χούμπνικ, Ρέζνικ, Προχάτσκα, Ραϊτοράλ, Χοράβα (76’ Ντούρις), Χόρβαθ, Πετρζέλα, Κόβαρικ (70’ Τεκλ), Κολάρ, Μπάκος

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Βικτώρια Πλζεν 3-2
(19’ Τόσιτς, 29’ Χόντα, 78’ αυτ. Ρέζνικ- 4’ Ραϊτοράλ, 90+1’ Μπάκος) 
Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής 
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Βικτώρια Πλζεν 3-2
(19’ Τόσιτς, 29’ Χόντα, 78’ αυτ. Ρέζνικ- 4’ Ραϊτοράλ, 90+1’ Μπάκος)

Μάντσεστερ Σίτι-Μπάγερν Μονάχου 1-3
(79’ Νεγρέδο- 7’ Ριμπερί, 56’ Μίλερ, 59’ Ρόμπεν)

Βαθμολογία 4ος Όμιλος 

1 Μπάγερν Μονάχου 2 (6-1) 6
2 Μάντσεστερ Σίτι 2 (4-3) 3
3 ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2 (3-5) 3
4 Βικτώρια Πλζεν 2 (2-6) 0

Η επόμενη (3η) αγωνιστική 23/10 

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μάντσεστερ Σίτι (19:00)
Μπάγερν Μονάχου-Βικτώρια Πλζεν (21:45) 
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις