ΣΙΝΕ

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2014

Η επιστήμη λέει ότι η πιο απλή και ασφαλής μέθοδος πρόβλεψης είναι η αμέσως «προηγούμενη παρατήρηση». Πιστοί για τέταρτη χρονιά στο θεσμό του «Καζαμία»
(ο προηγούμενος βρίσκεται εδώ  antinews.gr), παραθέτουμε τις μηνιαίες προβλέψεις μας, για το 2014: ένα έτος ζυγό, δηλαδή άρτιο και επομένως «δεξιό». Δεν είναι δίσεκτο και άρα -προς απογοήτευση του Στουρνάρα- γλιτώνουμε μία ημέρα φορολόγησης.

Iανουάριος: Ο Καμίνης εκφωνεί τον τελευταίο του πρωτοχρονιάτικο λόγο, ο οποίος για να μην κουράσει το πολυπολιτισμικό πλήθος, διαρκεί μόλις τρείς ημέρες μετά την αλλαγή του χρόνου. Την ημέρα των Φώτων, τον Σταυρό τον βγάζει ο Βενιζέλος, με υποβρύχιο σε ανάδυση. Δεν γέρνει καθόλου και ευθυτενής δηλώνει ότι βρήκε τον πάτο της κρίσης στο Αιγαίο. Η τρόικα επιστέφει. Βρίσκει τη χώρα πολύ ρομαντική μέσα στην αιθαλομίχλη και συνεχίζει να μας εκπλήσσει με την ανεξάντλητη σαδομαζοχιστική φαντασία της. Η Ραχήλ φεύγει από τους Ανεξάρτητους, είναι επίσημα ζευγάρι με τον Μπίστη και γίνεται Πρόεδρος στον ΟΚΑΝΑ των εξαρτημένων (από το χρήμα). Ο Νικήτας Κακλαμάνης επισημοποιεί την υποψηφιότητα του για το Δήμο Αθηναίων, με υποστηρικτές το ΠΑΣΟΚ και τη ΔημΑρ. Ο συνονόματος του Απόστολος ξαναγίνεται Πρόεδρος στη Βουλή των Εφήβων. Ο μήνας κλείνει με πλεόνασμα από την είσπραξη του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, αν και ο Λιάπης είναι ακόμη στην Ασία, χτυπημένος από την κρίση της μέσης ηλικίας.


Φεβρουάριος: Γίνεται ανασχηματισμός και πέραν του Πρωθυπουργού δεν υπάρχει άλλος προερχόμενος από τη ΝΔ. Κύκλοι του Κώστα Καραμανλή αποθεώνουν την κίνηση ως απόδειξη εθνικής ομοψυχίας, ενώ αίσθηση προκαλεί η συμμετοχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Κυβέρνηση, ως Υπουργού Δικαιοσύνης. Είναι η μόνη που δεν προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και οι φήμες ότι πολιορκείται ερωτικά από «σαμαρικό» στέλεχος οργιάζουν. Ο Κώστας Μπακογιάννης κατεβαίνει ως υποψήφιος περι- fairy-άρχης στη Στερεά σπάζοντας το κατεστημένο και την οικογενειοκρατία. Ο Ολυμπιακός κερδίζει 4-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Καραϊσκάκη, αλλά χάνει 6-0 στην Αγγλία με ισάριθμα πέναλτι και αποκλείεται από τη συνέχεια του Champions League. Τα τζάκια χρησιμοποιούνται πλέον και για αποστολή SMS μέσω σημάτων καπνού και έτσι η χρήση τους ενθαρρύνεται από τους αρμοδίους.


Μάρτιος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να εξαπολύσει την εαρινή του επίθεση προς την εξουσία, αλλά υπάρχουν εσωκομματικές διαφωνίες σχετικά με την ημερομηνία εκκίνησης. Καταγράφεται σημαντική ανάπτυξη 0,001%. Η τρόικα δηλώνει περήφανη για τη συνταγή της και ο ΓΑΠ δικαιωμένος. Η κίνηση των 58 έχει μετατραπεί σε επιμέρους κινήσεις 5-8 ατόμων που κινούνται παράλληλα της εξουσίας και την ελέγχουν αμείλικτα. Ο Γ. Καρατζαφέρης τίθεται επικεφαλής του Ψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ για τις Ευρωεκλογές. Στις αυτοδιοικητικές στηρίζει τις επιλογές των ΑΝΕΛ, που με τη σειρά τους υποστηρίζουν τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ. Η «πλέρια δημοκρατία» ξαναζεί. Τα ζιβάγκο, η γαρδούμπα και οι πίπες ξαναέρχονται στη μόδα.


Απρίλιος: Η Νέα Δημοκρατία μπαίνει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ιδρύεται το «Λαϊκό Κόμμα», με διακριτικό τίτλο «like», το οποίο συνενώνει τις αστικές και μικροαστικές δυνάμεις του τόπου. Ο Τσίπρας διαγράφει τον Λαφαζάνη και όλο το αριστερό ρεύμα της Κηφισίας. Ο Λιάπης καταθέτει πινακίδες (Ιάσονος 9 κτλ) και στα ακίνητα που κατέχει. Το ΚΚΕ κάνει την αυτοκριτική του και θεωρεί έγκλημα τα ντολμαδάκια του 1989. Η ανάλυση του δείγματος που παρέμενε για δεκαετίες βαθέως κατεψυγμένο στον Περισσό, έγινε στην Κούβα και απέδειξε ότι το ρύζι ήταν μεταλλαγμένο.


Μάιος: Οι εκλογές είναι η γιορτή της Δημοκρατίας και από τη στιγμή που υπάρχουν διπλές εκλογές είναι τριπλή η χαρά. Στις Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές τα πρόσωπα παίζουν πρωταρχικό ρόλο, ενώ με την ψήφο του στις Ευρωεκλογές «ο λαός έστειλε μήνυμα» στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Έτσι, τα όποια αποτελέσματα δεν προσφέρονται για πολιτικά συμπεράσματα. Αντίθετα, τα ψυχιατρικά συμπεράσματα είναι πλούσια και η χώρα επιτέλους ξαναγίνεται ένα «απέραντο φρενοκομείο». Ο Ολυμπιακός ξαναπαίρνει το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, αποδεικνύοντας ότι η «Μεταπολίτευση» ζει και βασιλεύει, γεμίζοντας μας νοσταλγία για τα χρόνια των παχέων αγελάδων τύπου Σημίτη, ενώ στο μπάσκετ κατακτά για τρίτη συνεχή χρονιά την Ευρωλίγκα, γράφοντας Ιστορία και κυρίως Θρησκευτικά.


Ιούνιος: Η Εθνική Ελλάδος διδάσκει μπαλίτσα στα γήπεδα της Βραζιλίας. Περνάει στους 16 της διοργάνωσης, στη συνέχεια κερδίζει 2-0 τη Γερμανία και 3-0 την Ολλανδία, αλλά αποκλείεται στα ημιτελικά από το Ιράν. Οι Ιρανοί κατακτούν το βαρύτιμο τρόπαιο επικρατώντας στον τελικό της Βραζιλίας. Η Κυβέρνηση κινδυνεύει να πέσει με αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά την πολιτική επικαιρότητα απασχολεί αν ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι «σερ» ή αρχιερέας (της διαπλοκής). Τελικά προκρίνεται ο Βύρων Πολύδωρας για το ύπατο αξίωμα, με τα καθήκοντα του -για ευνόητους λόγους -να ξεκινούν τη «δεύτερη μέρα».


Ιούλιος: Ο Στουρνάρας καταθέτει νέο φορολογικό Νομοσχέδιο, με το οποίο καταργεί για ακόμη μία φορά τις αποδείξεις, επαναφέρει τα ονόματα και το κορμάκι μας ψάχνει πόντο-πόντο και άμα βρει δακτυλικά αποτυπώματα (εκτός από αυτά των ΔΟΥ) φορολογεί: κοστούμια, ταγέρ, μοχίτο και ρακέτες στην πλαζ από 1 έως 10 ευρώ το τεμάχιο, αναλόγως της αντικειμενικής τους αξίας. Η θερμοκρασία φτάνει τους 45 βαθμούς και οι Έλληνες αγοράζουν κότερα για τις διακοπές τους, καθώς έρχεται οικονομικότερα από τα διόδια, την κατοχή και συντήρηση ΙΧ. Το καρπούζι είναι «μάπα» και οι υπηρεσίες καθαριότητας στο Δημόσιο δίδονται σε πρώην καθαρίστριες που έχουν γίνει εργολάβοι, όπως είχε προφητεύσει η χαρισματική πολιτική ηγεσία της Διοικητικής Διαρρύθμισης.


Αύγουστος: Μπορεί ως μήνας να μην έχει ειδήσεις αλλά κρίνεται ως ο πλέον κατάλληλος για ένα λίφτινγκ στο Μνημόνιο με ενέσεις ρευστότητας και προώθηση των αποκρατικοποιήσεων. Στο Ελληνικό προωθείται το μοντέλο πώλησης στρέμμα-στρέμμα με αρχιτεκτονικά σχέδια από την Κυψέλη και τα Πατήσια (καλοτράβα το συντελεστή δόμησης). Προβλέπεται η ανέγερση κατοικιών για τη στέγαση εκατομμυρίων οικονομικών μεταναστών που συρρέουν για να εργασθούν στην Ελλάδα της παραγωγής και της προαγωγής. Ο Πελεγρίνης ανεβάζει «Αγαμέμνων» στην Επίδαυρο και ο Αισχύλος καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του.


Σεπτέμβριος: Η 3η του μηνός επιστρέφει στις παπανδρεϊκές ρίζες της. Μαζί με τα σχολεία, ανοίγουν και τα Πανεπιστήμια, γεγονός που σηματοδοτεί την υποταγή τους στο σύστημα και τις πολυεθνικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει εθνικές εκλογές το Φθινόπωρο, η τρόικα αλματώδη ανάπτυξη το 2015, η Τράπεζα της Ελλάδος επανάσταση κατά των Μνημονίων το 2021. Ο Προβόπουλος διανύει ακόμη μία θητεία ως υπερκομματικός και ανοξείδωτος, ενώ ο Μισέλ δεν εγκαταλείπει τη μίζερη ζωή του συνταξιούχου στη Μύκονο, παρά τις καθημερινές οχλήσεις να ηγηθεί του κινήματος «δεν πληρώνω». Ο Μαρινάκης πουλάει τον Μήτρογλου 40 εκατομμύρια ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης και η Κυβέρνηση του προτείνει τη θέση του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ. Ο ΠΑΟΚ παίζει στους ομίλους του Champions League, ο Άρης -μιας και σώθηκε στο νήμα- αγωνίζεται στη Super League, στην οποία έρχεται με φόρα και η ΑΕΚ του Τίγρη και της «Αγιασοφιάς».


Οκτώβριος: Η ομώνυμη Επανάσταση εορτάζεται με μεγάλη επιτυχία στην Κουμουνδούρου, η οποία μετονομάζεται για την περίπτωση σε πλατεία Σκουρλέτη. Επαναστάτης με αιτία και ύφος βλοσυρό. Το Υπουργείο Ανάπτυξης με κατεπείγουσα τροπολογία παρατείνει το θέρος για ένα εξάμηνο, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η τουριστική περίοδος. Στην ίδια διάταξη πατούν και τα ΑΕΙ και διεξάγεται τριπλή εξεταστική περίοδος, μέχρι να μη μείνει φοιτητής που χρωστάει μάθημα. Οι «αιώνιοι» φεύγουν από τα Ιδρύματα, αλλά κερδίζουν ένα εισιτήριο για το επικείμενο ντέρμπι ΟΣΦΠ-ΠΑΟ. Η λεωφόρος Αλεξάνδρας γίνεται υπόγεια στο ύψος του γηπέδου του ΠΑΟ, ενώ στο Βοτανικό βασιλεύουν οι κορμοράνοι και οι σκουπιδότοποι.


Νοέμβριος: Η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας δεν προχωρά γιατί η Κυβέρνηση με πλειοψηφία 151 βουλευτών θεωρείται θνησιγενής. Τελευταίος που ήρε την εμπιστοσύνη του είναι ο Βενιζέλος, πικραμένος από την ανεπαρκή απόδοση τιμών στο πρόσωπο του κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής Προεδρίας. Υπουργός Εξωτερικών ορκίζεται η Ντόρα δηλώνοντας έτοιμη για το επόμενο βήμα για πολλοστή φορά. Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας θα προωθηθούν κατά τις επερχόμενες δεκαετίες.


Δεκέμβριος: Το πλεόνασμα του προϋπολογισμού είναι πρωτογενές και μοιράζεται πρωτόγονα στους δικαιούχους σε σακούλες super market. Το ΥΠΟΙΚ τονίζει ότι οι πλαστικές σακούλες είναι ανακυκλώσιμες και συνιστά να μη θαφτούν στις αυλές τα χρήματα, αλλά να επενδυθούν στο Χρηματιστήριο που έχει προοπτικές 1999. Το Jumbo μετρά ημέρες, η Κυβέρνηση μήνες και όλοι εμείς τα χρόνια που σπαταλήσαμε διαβιώνοντας οριακά μέσα στην κρίση. Το 2015 άλλωστε, θυμίζει λίγο 1985: «για ακόμη καλύτερες μέρες».

antinews.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις