ΣΙΝΕ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ (Συνταγή)

ΦΤΙΆΞΤΕ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ Στέλλιου Παλιάρου.

ΥΛΙΚΑ

300γρ. βούτυρο γάλακτος
130γρ. αμύγδαλο αναποφλοίωτο
1\2 κουταλακι του γλυκού μπεικιν παουντερ
βανίλια
110γρ. ζάχαρη άχνη
30γρ. ρούμι μαύρο η κονιάκ
600γρ. αλεύρι
άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20λεπτα.Όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη. Παράλληλα χονδροκοβουμε τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχουμε απλώσει σε μια λαδόκολλα και ψησει στους 160 βαθ για 10-15λεπτα.
Ρίχνουμε το αλεύρι,το μπεικιν και την βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά και στο τέλος το ρούμι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει μαλακό και αφράτο για περίπου 10λεπτα.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα ανακατεύοντας απαλά.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρόγγυλους σε διάμετρο 3χιλ.πιέζοντας με το δάχτυλο μας ελαφρώς την κορυφή.Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 160 για 30λεπτα.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά, τους βουτάμε στην άχνη.
Τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. 
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία πολλές φορές.

TIPS:
-Όσο πιο αφράτο γίνεται το μείγμα του βουτύρου,τόσο πιο αφράτος θα γίνει ο κουραμπιές.
-Το αφρατεμα του βουτύρου με της ζάχαρης απαιτεί πολύ δυνατό χτύπημα.Όμως μολις προστεθει το αλεύρι, πρεπει το χτύπημα να γίνεται αργα, σε χαμηλη ταχύτητα για να μην καστραφει η αφρατη υφη που εχει αποκτησει το μείγμα.
-μπορείτε να καραμελώσετε τα αμύγδαλα
stelios parliaros-syntages

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις