ΣΙΝΕ

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Κύπελλο Ελλάδας: ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης 3-0 [VIDEO]

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σβόνιμιρ Βούκιτς ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε σκορ πρόκρισης επί του Απόλλωνα και ουσιαστικά περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στα ημιτελικά (Ατρόμητος ή Ολυμπιακός).

Με δύο εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ ο παρτιζάνος έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στο α' μέρος, ενώ ο Μαντούρο διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 76'. Η ομάδα του Στέφενς θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα (κυρίως με τον Στοχ, που είχε και δοκάρι), ενώ λίγο έλλειψε να της κάνει τη ζημιά ο Πετρόπουλος στο τέλος του αγώνα, αλλά ο Γλύκος για μία ακόμα φορά κράτησε το μηδέν.

Μουδιασμένο ήταν το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ, γεγονός που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Απόλλωνας, χωρίς όμως επιτυχία τελικά. Το πρέσινγκ των φιλοξενούμενων δημιουργούσε προβλήματα στον Δικέφαλο, ο οποίος άρχισε να ανεβάζει στροφές μετά το 15λεπτο. Επέβαλλε τον ρυθμό του, άρχισε να πιέζει και η προσπάθειά του επιβραβεύτηκε στο 27'. Μετά από έμμεσο φάουλ μέσα στην περιοχή ο Βούκιτς νίκησε με αριστοτεχνική εκτέλεση τον Γουμάγια, ανοίγοντας το σκορ.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στον ΠΑΟΚ, που έκλεισε τον Απόλλωνα στα καρέ του. Το δεύτερο γκολ δεν άργησε και ήρθε πάλι από τον σέρβο. Ο Βούκιτς έδειξε για μία ακόμα φορά την κλάση του και με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 34'. Οι ασπρόμαυροι έψαξαν και για τρίτο γκολ, ωστόσο παραλίγο να πληρώσουν για μία ακόμα φορά τα αμυντικά κενά τους όταν στο 38' ο Αμπροουζ αστόχησε από εξαιρετική θέση.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος και έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά. Τόσο όμως ο Αθανασιάδης, όσο και ο Λούκας -ειδικά αυτός- αστόχησαν από πολύ καλές θέσεις μέσα από την περιοχή. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την πρωτοβουλία, έχοντας τον έλεγχο, αλλά δεν ήταν το ίδιο επιθετικοί και στα επόμενα λεπτά, ενώ ο Απόλλωνας είχε κι αυτός μία καλή στιγμή με τον Γκουέλα, τον οποίο σταμάτησαν Τζαβέλλας και Μαντούρο.

Ο Απόλλωνας προσπαθούσε να γίνει απειλητικός μέσω αντεπιθέσεων, αλλά άφηνε χώρους στην άμυνά του και ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ επικίνδυνος. Ο Στοχ στάθηκε άτυχος και στο 69' σημάδεψε το δοκάρι, αλλά στο 76' μετά από δικό του κόρνερ ο Μαντούρο ευστόχησε από κοντά και έγραψε το 3-0. Ο Δικέφαλος έφτασε πολύ κοντά και σε τέταρτο τέρμα, αλλά ο Γιουμάγια είπε όχι σε τετ α τετ του Στοχ, ενώ ο Γλύκος κράτησε ανέπαφη την εστία του και το σκορ πρόκρισης σε σουτ του Πετρόπουλου μέσα από τη περιοχή.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Μαντούρο, Λούκας (67’ Νίνης), Βούκιτς (77’ Μάρτενς), Στοχ, Αθανασιάδης (84’ Σαλπιγγίδης).

Απόλλων (Λόρι Σάντσες): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Διαμάντης (77’ Δημογιάννης), Αλβάρεζ, Σόντερμπεργκ, Έγκον, Καμαρά (46’ Γκουέλα), Κουκ, Τσιλιγκίρης, Αμπρόουζ (74’ Μπάρκογλου), Πετρόπουλος.
                                   
sport.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις