ΣΙΝΕ

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθη στην Αλβανία ο δραπέτης των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα

Ο δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, Ιλίρ Κούπα, συνελήφθη το Σάββατο στην Αλβανία μετά από συνεργασία των Αλβανικών με τις Ελληνικές αρχές.
Για τη σύλληψη του νεαρού Αλβανού εκδόθηκε ανακοίνωση από...

τις ελληνικές διωκτικές αρχές στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Ύστερα από τη διαρκή και στενή συνεργασία των ελληνικών με τις αλβανικές Αρχές ασφαλείας και την αξιοποίηση πληροφοριών της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη σήμερα (25-01-2014) τα ξημερώματα στην Αλβανία, ο καταζητούμενος Αλβανός κακοποιός Kupa Ilir.

Υπενθυμίζεται, ότι ο ανωτέρω είχε αποδράσει μαζί με άλλους δέκα ομοεθνείς του, την 22-03-2013, από τις Φυλακές Τρικάλων.

Αναζητείτο με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης (ερυθρά αγγελία), ενώ σε βάρος του εκκρεμεί σωρεία ποινικών διώξεων των Εισαγγελικών Αρχών της χώρας μας για σοβαρά εγκλήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι προβλεπόμενες ενέργειες για τη διαδικασία έκδοσής του στη χώρα μας.»

Υπενθυμίζεται, ότι ο νεαρός δραπέτης κατάφερε να διαφύγει τον Ιούλιο του 2013 κατά τη διάρκεια συμπλοκής με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στη Βροσίνα Θεσπρωτίας, όπου έπεσε νεκρός ο επίσης δραπέτης Μαριάν Κόλα.

Ο 27χρονος δραπέτης, σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη σε χωριό των τσάμηδων, όπου κατόρθωσαν να τον εντοπίσουν Αλβανοί αστυνομικοί παρακολουθώντας τη σύζυγό του.

Οι δικογραφίες σε βάρος του Ιλίρ Κούπα
Ο Ιλίρ Κουπα εμπλέκεται,μαζί με πέντε από τους συνολικά επτά δραπέτες των φυλακών Τρικάλων στην ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στις 17 Ιουνίου 3013 στο Δίστομο Βοιωτίας που κατέληξε στη δολοφονία του 37χρονου υπαχιφύλακα, Γιώργου Ανδριτσόπουλου.

Μετά από την αιματηρή συμπλοκή οι δραπέτες πήραν τα βουνά, καθώς οι διωκτικές αρχές είχαν ξεκινήσει ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Είχε προηγηθεί η συμπλοκή με αστυνομικούς στα Ίσθμια Κορινθίας, όπου η 25χρονη ξενοδοχουπάλληλος Κατερίνα Ζώγαλη, βρέθηκε με το αυτοκίνητό της ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Οι δραπέτες στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν και να μην συλληφθούν μπήκαν σε τουλάχιστον 30 ακατοίκητα εξοχικά σπίτια διαφόρων περιοχών της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, αναζητώντας ξεκούραση, τροφή, είδη ρουχισμού, κλινοσκεπάσματα και ότι άλλο θεωρούσαν χρήσιμο για την προσπάθεια διαφυγής τους.

Επίσης, ο Ιλιρ Κούπα κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 8 Ιουνίου και 4 Ιουλίου είχε μπει σε εξοχική κατοικία στον Επτάλοφο Φωκίδας μαζί με τον 25χρονο Έντισον Λίκα ή Σινάνι 25 ετών και τον 35χρονο θείο του Φλαμούρ Λίκα ή Σινάνι, ο οποίος φέρεται ως ένας από τους "πρωταγωνιστές" της ένοπλης επίθεσης εναντίον των φυλακών Τρικάλων για την απόδραση των κρατουμένων.

Θείος και ανηψιός είχαν πέσει νεκροί από πυρά έπεσαν νεκροί στη συμπλοκή με αστυνομικούς της ΕΚΑΜ στην Κόνισκα Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας στις 2 Ιουλίου 2013. Από αυτό το σπίτι είχαν αρπάξει ρούχα, κουβέρτες και δύο κυνηγετικά όπλα.

Η διαδρομή διαφυγής του Ιλίρ Κούπα με τον Μαριάν Κόλα «διακόπηκε» όταν στις 21 Ιουλίου εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς στη γέφυγα Καλαμά στη Βροσίνα Ιωαννίνων. Τελικά, όπως αποδείχθηκε ο Ιλίρ Κούπα κατάφερε να "περάσει" στην Αλβανία.

Οι δραπέτες που αναζητούνται
Όπως αναφέρει το bloko, διαφεύγουν της σύλληψης ο 25χρονος Κλεμέντ Κάλα και ο 40χρονος Αντμίρ Μουρατάι, που ανήκαν σε επικίνδυνη σπείρα ληστών. Σε αυτούς αποδίδεται και η ληστεία με λεία περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ, στην Εθνική Τράπεζα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, στις 16 Μαίου, ενώ ήταν καταζητούμενοι δραπέτες.

Αναζητείται επίσης, ο 27χρονος Λούλι Φλολάντ, αρχηγός σε πολυμελή συμμορία Αλβανών, που λήστευε ηλικιωμένους στην περιοχή του Βόλου. Στη δράση τους συμπεριλαμβάνεται και η δολοφονία 55χρονης γυναίκας

Τη λίστα των αναζητούμενων δραπετών συμπληρώνει ο 30χρονος Φάτος Σουλά-Μπράχα, μέλος ομάδας που διέπρατε ληστείες και κλοπές.

directNEWS.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις