ΣΙΝΕ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Επιστήμονες: Η Γη θα ζήσει ακόμη 1,75 δισ. χρόνια αλλά οι άνθρωποι θα εκλείψουν πολύ νωρίτερα

Τουλάχιστον για ακόμη 1,75 δισεκατομμύρια χρόνια θα υπάρχει ζωή στη Γη σύμφωνα με νέα έρευνα ειδικών από το βρετανικό πανεπιστήμιο της East Anglia. Ωστόσο λένε, ακόμη κι αν...
δεν γίνει πυρηνικός πόλεμος ή αν δεν πέσει κάποιος θεόρατος αστεροειδής στη Γη, οι άνθρωποι θα έχουν εκλείψει πολύ νωρίτερα.

Οι ερευνητές, που δημοσίευσαν τη μελέτη τους στην επιθεώρηση Astrobiology, μελέτησαν επτά πλανήτες συμπεριλαμβανομένης και της Γης. Θέλησαν να διαπιστώσουν με ποιο τρόπο οι ιδανικές συνθήκες για την ευδοκίμηση της ζωής σε ένα πλανήτη αρχίζουν να καταρρέουν μόλις ο ήλιος γύρω από τον οποίο περιφέρεται ο πλανήτης βαδίζει προς τη δύση της ζωής του.

Εκτίμησαν ότι για 1,75 δισεκατομμύρια χρόνια, όταν πλέον θα αρχίσουν να εκλείπουν τα υδάτινα αποθέματα, ορισμένοι έμβιοι οργανισμοί θα ζουν στη Γη. Ανθρωποι όμως δεν θα υπάρχουν καθώς η θερμοκρασία του πλανήτη μας, καθώς ο Ηλιος θα μεγαλώνει, θα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη.

Ο επικεφαλής των ερευνητών, Αντριου Ράσμπι, από τη Σχολή Περιβαλλοντικών Επιστημών του Ιδρύματος, ανέφερε ότι το πρόβλημα με τους ανθρώπους θα αρχίσει να διαφαίνεται από τη στιγμή που η μέση παγκόσμια θερμοκρασία θα αρχίσει σιγά σιγά να ανεβαίνει.

aggouria
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις