ΣΙΝΕ

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Πώς θα ψηφίσουν οι Ελληνες του εξωτερικού

Η ψηφοφορία για τους Έλληνες του εξωτερικού.
Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη ξεκινήσει τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την οργάνωση της...

ψηφοφορίας για τις ευρωεκλογές στα λοιπά κράτη της ΕΕ, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι Ελληνες εκλογείς που διαμένουν σε αυτά. Σε έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, έχει ήδη αποσταλεί εγκύκλιος στις οικείες διπλωματικές Αρχές, με την οποία παρέχονται πληροφορίες για τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντά τους, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ψηφοφορίας στο εξωτερικό.

Σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων εκλογέων που διαμένουν στα άλλα κράτη της ΕΕ, στις προξενικές Αρχές έχει αποσταλεί έγγραφο με το οποίο καθορίζεται το περιεχόμενο, η προθεσμία (μέχρι 28 Μαρτίου 2014) και ο τρόπος υποβολής της αίτησης - δήλωσης των εκλογέων αυτών, καθώς και όσων θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας σε κράτη - μέλη της ΕΕ. 


Σύμφωνα με τα οριζόμενα, οι ανωτέρω εκλογείς καλούνται να υποβάλουν αίτηση στην οικεία προξενική Αρχή, στην περιφέρεια της οποίας προτίθενται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, με την οποία θα δηλώνουν ότι επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, με βάση το aragma.gr. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι εκλογείς που έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο μπορούν οι ίδιοι να συμπληρώσουν την αίτησή τους και, στη συνέχεια, να την υποβάλουν στην οικεία αρχή. 
Το έγγραφο του κ. Μιχελάκη διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση επτά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις