ΣΙΝΕ

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

"ΝΕΑΝΙΚΟΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ" ΚΑΙ "ΛΑΪΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ"

Αγαπητοί φίλοι
Τις τελευταίες δεκαετίες μετά τη μεταπολίτευση έχει αναδειχθεί ένα πολύ σοβαρό
1ο ΕΡΩΤΗΜΑ: Τι έγινε εκείνος ο...
χειμαρρώδης και αγνός Νεανικός Ενθουσιασμός που μετά από λίγα χρόνια αλλοτριώθηκε και επικράτησε στη χώρα μας μία γενικευμένηΔιαφθορά, η οποία κατατρώγει τις σάρκες του λαού μας; Είχαμε ονειρευτεί μία καινούργια Ελλάδα, δημοκρατική, μακριά από τους εφιάλτες του εμφυλίου, με νέες δυνάμεις, με μορφωμένα παιδιά που θα δημιουργούσαν μια νέα προοπτική για τον τόπο μας. Αυτές οι ελπίδες εξανεμίστηκαν καθώς καταστράφηκε ο παραγωγικός ιστός της χώρας, εγκαταλείφθηκε η ενδοχώρα με την παράδοση και τις απίστευτες διατροφικές της δυνατότητες, υποβαθμίστηκε η παιδεία και ο πολιτισμός και φθάσαμε σε μια τραγική υπογεννητικότητα που νομοτελειακά μας οδηγεί στο τέλος μας.
Υπάρχουν όμως και κάποια παρόμοια φαινόμενα τις τελευταίες δεκαετίες που λαμβάνουν χώρα σε πολλές χώρες γύρω από την Ελλάδα όπως σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Αίγυπτο, Συρία, Ουκρανία κ.ά. Προκύπτει λοιπόν ένα 2ο ΕΡΩΤΗΜΑ: Οι λαϊκές εξεγέρσεις που ξεσπούν σ’ αυτές τις χώρες ξεκινώντας από ένα Νεανικό Ενθουσιασμόμε όνειρα για μία άλλη προοπτική, πιο δημοκρατική και πιο φιλελεύθερη, μακριά από τα απολυταρχικά καθεστώτα του παρελθόντος γιατί στο τέλος καταλήγουν σε ατέρμονους εμφυλίους πολέμους και βουλιάζουνε μέσα στην βαρβαρότητα και σ’ ένα απύθμενο μίσος εναντίον των συνανθρώπων τους;
Τελικά ποιές είναι εκείνες οι δυνάμεις και οι μέθοδοι που εφαρμόζονται έτσι ώστε να διαστρέφονται οι προθέσεις της νεολαίας και στο τέλος να εξυπηρετούνται άλλοι σκοποί τελείως αντίθετοι από τα όνειρα της νεολαίας.
Για αυτά τα ερωτήματα θα μας βοηθήσουν να τα διερευνήσουμε τρία μικρά κείμενα που σας στέλνω από ανθρώπους με ένα τεκμηριωμένο, αναλυτικό και αδέσμευτο τρόπο σκέψης. Παρά την παρακμή που βιώνουμε υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι όπως ο Κίμωνας Γεωργακάκης, ο Αλέξανδρος Νίκλαν,  ο Μελέτης Μελετόπουλος, (όπως και ξένοι αρθρογράφοι). Και καλό θα ήταν να ρίχνετε μία ματιά όποτε μπορείτε στις ιστοσελίδες τους:
 Και για όσους δεν υποτιμούν τις θρησκευτικές καταβολές του λαού μας ας δούνε και τα άρθρα του αγαπητού  Νίκου Χειλαδάκη στη Διεύθυνση:

Ανδρέας Γαλάνης

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις