ΣΙΝΕ

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

΄Ετσι περιέγραφαν τα ΑΕΡΑΤΑ οι Κερκυραίοι

Σούπερ παρουσίαση του Corfusports.gr
Η ιστορία, ο προπονητής- «αρχηγός», το πρώτο, φετινό, Κύπελλο, το όνομα, η φιλοσοφία, το γήπεδο Κνίδης, η επίθεση - φωτιά, το εξασφαλισμένο Πρωτάθλημα!

 

Όνομα: Γρεβενά Αεράτα.
Έτος Ίδρυσης: 2000
Χρώματα:Μπλε- κόκκινο.
Έμβλημα:Λιοντάρι.

Τίτλοι: 2 Πρωταθλήματα Γρεβενών (2009, 2011), 1 Κύπελλο Γρεβενών (2013).
Πρόεδρος: Παναγιώτης Αποστολίδης
Προπονητής: Νίκος Μπαλοδήμος.
Γενικός Αρχηγός: Κώστας Χαστάς.

ΠΟΙΑ Η ΦΕΤΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ- ΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ:

Προ πολλού εξασφαλισμένη για τα Αεράτα η κατάκτηση του τρίτου Πρωταθλήματος Γρεβενών της ιστορίας τους. Καθώς, μετά από 18 αγωνιστικές, βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με 47 βαθμούς, 13 περισσότερους από τον δεύτερο ΑΓΟ Δήμητρας (34)! Στο τελευταίο τους ματς, την περασμένη Κυριακή (16/3) συνέτριψαν, στην Κνίδη (αλλά τυπικά εκτός), με 4-1, το (πέμπτο της βαθμολογίας) Νεοχώρι, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετικά ισχυρή επιθετική γραμμή που διαθέτουν: 84 γκολ σε 17 αγώνες, κοινώς 4,94 ανά αγώνα (!), κι ενώ η δεύτερη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, του Κτηνοτροφικού Αστέρα, έχει μόλις 49 και με έναν αγώνα παραπάνω! Αντίθετα, στην άμυνα, μολονότι η δεύτερη καλύτερη της κατηγορίας (21, έναντι 18 της Δεσκάτης), εντοπίζονται κάποια κενά, που οι Σιναράδες μπορούν να εκμεταλλευτούν.

ΠΟΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: 

Σύντομη, μόλις 7 (ή... 14) ετών, αλλά με σημαντικές στιγμές, όπως η τριετής παρουσία στη Δ’ Εθνική και φέτος (2013-’14) η κατάκτηση του πρώτουeverΚυπέλλου της Ένωσης. Πλέον, υπολογίσιμη δύναμη στη Δυτική Μακεδονία, ουσιαστικά, «γεννήθηκε» το 2007, μετά την αποχώρηση του Νίκου Μπαλοδήμου απ’ τον Πυρσό (διάσταση με τη νέα διοίκηση, Παπαϊωάννου), πάνω σε μια παιδική ομάδα, τα «Αεράτα Γρεβενά», που είχε ήδη δημιουργήσει απ’ το 2000. Πρώτος στόχος, η ανάδειξη ταλέντων της περιοχής. Αλλά ήδη, σε μία διετία (2007-’09), σίφουνας, έφθασε από τα χαμηλά στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Α’ Γρεβενών και στην άνοδό της, για πρώτη φορά, στη Δ’ Εθνική! Στη Δ’ επέστρεψε το 2011, μετά το δεύτερο Πρωτάθλημα και αγωνίστηκε έως πέρσι. Λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα, ενώ ως προς το όνομα, προέρχεται από την ιαχή «Αεράτα», που φώναζαν οι Γρεβενιώτες φίλαθλοι τη δεκαετία του ’70, όταν ο Πυρσός «έλαμπε» στη Β’ Εθνική.

ΠΩΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ: 

Επικρατώντας, 2-0, του Κτηνοτροφικού Αστέρα Καληράχης, στον τελικό που διεξήχθη την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, στο Ενωσιακό Γήπεδο Γρεβενών, παρουσία 600 και πλέον φιλάθλων (διαιτητές Πάνου- Ελευθεριάδου, Σούμπουρα). Δίκαιη νίκη, καθώς τα Αεράτα ήταν καλύτερα, ειδικά στο β’ μέρος κι έφθασαν στην επικράτηση, χάρις σε γκολ των Αποστολίδη (44’, από ασίστ του Θ. Δημόπουλου) και Κατσαντώνη (90’, από κόρνερ του Μπαλοδήμου). Παραλαμβάνοντας, κατόπιν, την κούπα δια χειρός του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, Γιώργου Σταμάτη. Αγωνίστηκαν οι: Βίδρας, Σπηλιώτης, Ρ. Δημόπουλος (82’ Γάκης), Κατσαντώνης, Λάλλος, Ίττης, Κουρέλας, Θ. Δημόπουλος, Αποστολίδης (86’ Καλαϊτζίδης), Μπαλοδήμος, Αναστασιάδης. Ήταν η δεύτερη παρουσία των Αεράτων σε τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Γρεβενών, με την πρώτη να τοποθετείται το 2011, όταν και ηττήθηκαν από τη Σειρήνα Σειρηνίου, με 2-0.

ΠΟΙΟΣ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: 

Ο Νίκος Μπαλοδήμος... Ποδοσφαιρική μορφή- τοτέμ των Γρεβενών, απόλυτα συνυφασμένη με την ύπαρξη των Αεράτων. Ιδρυτής τους, όταν, το 2007 αποχώρησε απ’ τον Πυρσό (τον οποία πήρε στα... χαμηλά κι έφθασε στη Δ’ Εθνική), «πρόεδρος, αντιπρόεδρος, “αρχηγός”, προπονητής, μεταγραφές και... οδηγός λεωφορείου», όπως έγραψε κάποτε ο τοπικός Τύπος. Με το «αρχηγός» να αποτελεί και το παρατσούκλι του στην... πιάτσα, λόγω της εμβληματικής του παρουσίας, στα ευρύτερα ποδοσφαιρικά δρώμενα της περιοχής. Πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, υπό την καθοδήγησή του, η ομάδα αγωνίστηκε και στη Δ’ Εθνική (τελευταία φορά, προ διετίας), ενώ θεωρείται μετρ στην ανάδειξη ταλέντων και νεαρών παικτών της περιοχής. Αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο, ενώ προς τιμήν του, καθιερώθηκαν, προ ετών, τα «Μπαλοδήμεια» (Μάιο), με τη συμμετοχή φίλων, τοπικών αρχών και ομάδων του ιδίου! Για να αντιληφθείτε «μέγεθος»...

ΠΟΙΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

 Γήπεδο Κνίδης Γρεβενών... Τα τελευταία χρόνια αποτελεί την κύρια έδρας των Αεράτων (σε Δ’ και Α’ ΕΠΣΓ), αν και μέχρι το 2012 αποτελούσε απλά ένα απ’ τα τρία (!) γήπεδα, που είχε στην κατοχή της και συντηρούσε! Τούτο, μάλιστα, ως... προπονητήριο (μαζί με το γήπεδο Πόρου), μιας και τα επίσημα παιχνίδια της τα έδινε στο ΔΑΚ Γρεβενών. Είπαμε, λειτουργία σε επαγγελματικά πρότυπα... Όμορφο, γραφικό γηπεδάκι, με φυσικό χόρτο και θέα, βουνό, βελανιδιές και απέραντες, πράσινες εκτάσεις πράσινου και τον κόσμο να παρακολουθεί περιμετρικά, πίσω από την περίφραξη, ακόμα και μέσα από τα αυτοκίνητά του (ενίοτε και... τα τρακτέρ του). Βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό (Κνίδη, πρώην Κοπρίβα), του Δήμου Γρεβενών (Δημοτική Ενότητα Βεντζίου) και σε απόσταση 18 χλμ. (ανατολικά) από το κέντρο των Γρεβενών. Χωριό σε υψόμετρο 680 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, στις όχθες του Αλιάκμονα, με περίπου 800 κατοίκους (κυρίως, γεωργοί και κτηνοτρόφοι).

ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

http://greveniotis.gr/
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις