ΣΙΝΕ

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του Βλάση από το "Κάτω Παρτάλι"

«Δεν με έχει βοηθήσει κανένα μεγάλο όνομα. Αγαπούν μόνο τον εαυτό τους»!
Είναι από τα νέα πρόσωπα που στρέφουν πάνω τους τα φλας με τη συμμετοχή τους στο «Κάτω Παρτάλι». Ποιος είναι...
ο «Βλάσης Μπουρνόβας»;

Τον απολαμβάνουμε στο «Κάτω Παρτάλι» στο ρόλο του Βλάση Μπουρνόβα ο οποίος δίνει μάχη για να ξανακερδίσει τη Μυρτώ (Βασιλική Τρουφάκου) που είναι πλέον μαζί με τον Κωνσταντίνο (Γιάννη Τσιμιτσέλη). Ο Σταύρος Σβήγκος είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους νέους ηθοποιούς που γνωρίζουμε μέσα από τη σειρά που τα «σπάει» στα νούμερα τηλεθέασης. Ο ίδιος δείχνει να το απολαμβάνει αλλά και βρίσκει πάρα πολλά κοινά στοιχεία του χαρακτήρα του με το ρόλο που υποδύεται. «Μοιάζουμε πολύ στον τρόπο με τον οποίο διεκδικούμε τα "θέλω" μας. Όταν θέλω κάποια πράγματα αληθινά, δεν τα διεκδικώ με πλάγιους τρόπους αλλά με ευθύτητα».

Ο Σταύρος δεν είναι καινούριος στον χώρο της τηλεόρασης. Έχει παίξει και στα «Άγρια παιδιά», ενώ εμφανίστηκε και στο «L.A.P.D. 2». Βέβαια το διάστημα απουσίας του ήταν σημαντικό αλλά έχει την εξήγησή του. «Γίνονται σειρές με οικονομικές όμως συμφωνίες που συχνά δεν σε συμφέρουν έτσι ώστε να δεχτείς να λάβεις μέρος. Για εμένα, αυτό που κάνω δεν είναι κάτι που απλώς μου αρέσει, είναι το επάγγελμά μου και διεκδικώ αυτά που δικαιούμαι».

Μάλιστα δεν διστάζει να αποκαλύψει ότι του έχει τύχει να αρνηθεί πρόταση για το θέατρο και να δουλέψει σε μπαρ. «Έχει τύχει να απορρίψω παράσταση και να δουλέψω σε μπαρ. Το να δουλεύεις σε μπαρ ή café αποτελεί προέκταση της δουλειάς του ηθοποιού».

«Απαιτώ αυτά που πρέπει»
Ένα «άγριο παιδί»; Ένας επαναστάτης; Παραδέχεται πάντως ότι έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις που δεν του άρεσαν αλλά «ο θεατής που έχει πληρώσει για να σε δει, δεν επιτρέπεται να διακρίνει τη δυσαρέσκειά σου».

Λογικό είναι λοιπόν να τον έχει αγγίξει η οικονομική κρίση. «Όπως όλος ο κόσμος έτσι κι εγώ περνάω δύσκολα, με λίγα χρήματα. Όμως συνεχίζω να απαιτώ αυτά που πρέπει. Δεν τα βρίσκω πάντα και τότε φεύγω. Όσες φορές έχω κάνει έκπτωση σε κάτι, το έχω πληρώσει πάρα πολύ ακριβά.

Υπάρχουν άνθρωποι που βιώνουν την κρίση πολύ χειρότερα από εμάς που έχουμε ένα σπίτι κι ένα πιάτο φαγητό. Τα πεζοδρόμια έχουν γεμίσει με αστέγους που δεν τους δίνει κανείς σημασία».
Ο ίδιος πάντως δεν σκέφτεται να φύγει για το εξωτερικό, αναζητώντας κάτι διαφορετικό. «Δεν θεωρώ ότι μπορώ να ξαναρχίσω από την αρχή ή να κάνω άλλου είδους δουλειά. Επίσης, ο λόγος, η γλώσσα είναι πολύ σημαντικό πράγμα στο θέατρο. Αν δεν είναι η μητρική σου γλώσσα, δεν είναι εύκολο».

«Κανείς δεν βοηθάει»
Ο Σταύρος δεν μετανιώνει ούτε στιγμή που έγινε ηθοποιός. Τον στενοχωρεί όμως το γεγονός ότι το επάγγελμα έχει παρεξηγηθεί από διάφορα πράγματα. «Κάποτε υπήρχαν ηθοποιοί που προσπαθούσαν να γίνουν σταρ. Τώρα υπάρχουν σταρ που προσπαθούν να γίνουν ηθοποιοί. Αυτό έλεγε ο Όσκαρ Ουάιλντ». Για ποιους χτυπάει άραγε η καμπάνα; Ο ίδιος δεν θέλει να πει τίποτα περισσότερο.

Το δεύτερο που τον στενοχωρεί αφάνταστα είναι η συμπεριφορά πολλών «φτασμένων» ηθοποιών. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα, αλλά παραδέχεται ότι «κανείς δεν βοηθάει σε αυτόν το χώρο. Όταν φτάσει κάποιος να γίνει μεγάλο όνομα, είναι πολύ εύκολο να χάσει την αγάπη του προς τη δουλειά και ν' αγαπάει τον εαυτό του και μόνο. Είναι πολύ σκληρό αυτό. Δεν δίνονται ευκαιρίες σε όλους τους νέους ηθοποιούς. Βγαίνουν πάρα πολλοί και υπάρχουν πάρα πολύ καλοί ανάμεσά τους. Δεν υπάρχει χώρος απορρόφησης. Είναι θέμα τύχης», δηλώνει ενώ δεν κρύβει τον εκνευρισμό του όταν βλέπει ηθοποιούς που νιώθουν ότι είναι κάτι ξεχωριστό από τον υπόλοιπο κόσμο.

«Θέλω να αποκτήσω παιδιά»
Ο 28χρονος ηθοποιός έχει πάθος με την υποκριτική, αλλά δεν είναι και το μοναδικό. Μαθητής μουσικού σχολείου έχει τρέλα με τη μουσική αφού όπως λέει τον γιατρεύει. Παίζει κιθάρα, ντραμς, τρομπόνι ενώ ισχυρίζεται ότι όταν είναι πάνω στη σκηνή και όταν παίζει μουσική νιώθει ελεύθερος. Συμμετέχει στην παράσταση «Το σπίτι του Φρανκενστάιν» και στο παιδικό θεατρικό «Το νησί των θησαυρών».

Η σχέση του με τα παιδιά είναι πάρα πολύ καλή. «Τα αντιμετωπίζω σαν ενήλικες γιατί είναι πανέξυπνα. Είναι οι καλύτεροι κριτές και το καλύτερο κοινό γιατί δεν ξέρουν τη διαδικασία του θεάτρου, το ότι εγώ είμαι θεατής και δεν μιλάω, ο άλλος παίζει, μιλάει, μου αρέσει ή δεν μου αρέσει, θα κάτσω να το δω ήσυχος. Το παιδί πρέπει να το κερδίσεις ουσιαστικά επί σκηνής, αν θες να σε παρακολουθήσει».

Τα παιδιά τα λατρεύει. Εκείνος θέλει να αποκτήσει δικά του; «Σίγουρα θέλω, δεν ξέρω αν θα τύχει. Ξέρω ανθρώπους που δεν έχουν κάνει παιδί επειδή δεν έχουν χρήματα και άλλους που έχουν κάνει παιδί και παρόλο που δεν έχουν χρήματα, κοιτάνε να στερηθούν αυτοί πράγματα για να το μεγαλώσουν. Εξαρτάται από το τι λέει η καρδούλα σου».

Περιοδικό YES!
athensmagazine.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις