ΣΙΝΕ

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

H Καστοριά στη λίστα των 11 ευρωπαϊκών μνημείων και πόλεων της Europa Nostra

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Μανώλης Χατζησυμεωνίδης μετέβη στην Αθήνα την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014, όπου και παρευρέθη στο Συνέδριο για την Πολιτιστική Κληρονομιά που...
διοργάνωσε το Υπ. Πολιτισμού, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην Αθήνα ο Δήμαρχος μετείχε στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού όπου και ανακοινώθηκε η απόφαση του σημαντικού Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Πολιτιστική κληρονομιά Europa Nostra και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, με την οποία εντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Καστοριάς στην λίστα των 11 ευρωπαϊκών μνημείων και πόλεων του προγράμματος της Europa Nostra, και στην οποία επέτυχε να προκριθεί ο Δήμος Καστοριάς.
Αυτήν την χρονιά η λίστα των 11 ευρωπαϊκών μνημείων και πόλεων καταρτίστηκε από ένα διεθνές πάνελ από ειδικούς Ιστορικούς , Αρχαιολόγους, Αρχιτέκτονες και Οικονομολόγους.
Από την λίστα αυτή των 11 καλύτερων Ευρωπαϊκών προτάσεων, θα επιλεγούν στο ετήσιο συνέδριο της Europa Nostra, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου στην Βιέννη, η τελική λίστα των 7 πόλεων που θα επιλεγούν. οι οποίες θα υλοποιηθούν, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Δήμος Καστοριάς
Γραφείο Αντιδημάρχου Πολιτισμού Τουρισμού
Υγείας Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Αθ. Διάκου 1, 52100 Καστοριά
Τηλ.+302467029630
Φαξ. +302467022655

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις