ΣΙΝΕ

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Champions League: Παρί Σεν Ζερμέν - Τσέλσι 3-1 [video]

H Παρί Σεν-Ζερμέν νίκησε με 3-1 την Τσέλσι στο "Παρκ ντε Πρενς" του Παρισιού, στην πρώτη μεταξύ τους "μάχη" για τους "8" του Champions League, έτσι απέκτησε ...
πλεονέκτημα πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χαβιέρ Παστόρε με ένα καταπληκτικό γκολ εξέθεσε την άμυνα των "μπλε" και διαμόρφωσε το τελικό 3-1, το οποίο δίνει πολύ μεγαλύτερο αβαντάζ στους Γάλλους σε σχέση με το 2-1, στο οποίο έδειχνε να έχει... βολευτεί η αγγλική ομάδα.

Ο Λαβέτσι μόλις στο 3ο λεπτό είχε ανοίξει το σκορ και απάντησε ο Αζάρ στο 27' με εκτέλεση πέναλτι, το οποίο περισσότερο κέρδισε ο Οσκάρ, παρά έκανε ο Τιάγκο Σίλβα.

Οι Γάλλοι πήραν ξανά προβάδισμα στο 61' με το αυτογκόλ του Νταβίντ Λουίζ, στην προσπάθειά να απομακρύνει μετά από εκτέλεση φάουλ του Λαβέτσι, ενώ στο 93' ο Παστόρε με το εξαιρετικό τέρμα του μετέτρεψε την νίκη σε... έναν μικρό θρίαμβο.

Η ομάδα ου Ζοζέ Μουρίνιο ήταν κακή, δίκαια ηττήθηκε και τώρα θα... κυνηγήσει νίκη με 2-0 στοπ Λονδίνο, ενώ ο Λοράν Μπλαν έχει να ανησυχεί για τους Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και Μάρκο Βεράτι που αποχώρησαν τραυματίες.


Το σκορ στο "Παρκ ντε Πρενς" άνοιξε μόλις μετά από 3 λεπτά αγώνα, με τον Εσεκιέλ Λαβέτσι να κάνει το 1-0 για τους γηπεδούχους.


Ο Μπλεζ Ματουιντί έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Τζον Τέρι απομάκρυνε με κεφαλιά, όχι επιτυχώς όμως, καθώς κοντρόλαρε με το στήθος ο Λαβέτσι και εν συνεχεία σούταρε με το αριστερό, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί "γάμα" του Πετρ Τσεχ.

Ο Αργεντινός ήταν αυτός που δημιούργησε την δεύτερη καλή φάση του αγώνα στο 25', καθώς έφυγε από αριστερά στην αντεπίθεση με τον Ιβάνοβιτς να τον καταδιώκει, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Ένα λεπτό μόλις αργότερα η Τσέλσι κέρδισε πέναλτι, με τον Οσκάρ να πέφτει στην περιοχή έπειτα από μαρκάρισμα του Τιάγκο Σίλβα. Ο Εντέν Αζάρ ανέλαβε την εκτέλεση και και νίκησε τον Σίριγκου, κάνοντας το 1-1 στο 27'.

Λίγο έλειψε ο Βέλγος στο 40' να πετύχει και δεύτερο γκολ, καθώς έκανε το διαγώνιο σουτ στην κίνηση από σέντρα από δεξιά και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

Ξανά από σέντρα του Μπλεζ Ματουιντί στο 52' ο Λαβέτσι πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 61' οι Γάλλοι κατάφεραν να προηγηθούν ξανά, αν και με αυτογκόλ του Νταβίντ Λουίζ, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λαβέτσι.

Το σουτ του Καβάνι στο 84' πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 93' ο Χαβιέρ Παστόρε έβαλε "φωτιά" στο Παρίσι, καθώς από δεξιά έκανε μια καταπληκτική προσπάθεια, πέρασε όποιον βρέθηκε μπροστά του και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 με σουτ στην κλειστή γωνία του Πετρ Τσεχ.
ΠΑΡΙ ΣΖ: Σίριγκου, Ζαλέ, Αλέξ, Τιάγκο Σίλβα, Μαξουέλ, Τιάγκο Μότα, Βεράτι (76' Καμπάγ), Ματουιντί, Καβάνι, Λαβέτσι, Ιμπραχίμοβιτς (76' Λούκας Μόουρα).
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Γκάρι Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρες, Οσκάρ (74' Λάμπαρντ), Ουίλιαν, Αζάρ, Σέρλε (59' Τόρες).
Σκόρερς: 3' Λαβέτσι, 61' αυτ. Νταβίντ Λουίζ, 93' Παστόρε / 27' πέν. Αζάρ
Γήπεδο: "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι
Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
Το πρόγραμμα των 1ων ματς των προημιτελικών:
Τρίτη
Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο 1-1
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπάγερν 1-1
Τετάρτη
Ρεάλ - Ντόρτμουντ 3-0
Παρί Σεν-Ζερμέν - Τσέλσι 3-1
Ο πίνακας των σκόρερς
14 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)
10 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)
8 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
7 γκολ
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)
6 γκολ
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)
5 γκολ
Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ)
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)
Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)
4 γκολ
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)
Ραούλ Γκαρθία (Ατλέτικο)
*ΑΣΙΣΤΣ: 8 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ) και Μπενζεμά (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Οσκάρ (Τσέλσι), Κρ.Ρονάλντο (Ρεάλ) Φαν ντερ Βιλ (Παρί) και Τιάγκο Μότα (Παρί)
sport24
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις