ΣΙΝΕ

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ποιο το νέο επαναστατικό χάπι, που προλαμβάνει το AIDS;

Ένα νέο χάπι για την πρόληψη του AIDS ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, καθώς το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέδωσε νέες οδηγίες για την πρόληψη μετάδοσης του ιού HIV.
 
Σύμφωνα με αυτές και μέχρι να ανακαλυφθεί το εμβόλιο, τα άτομα που έχουν πολλές πιθανότητες (υψηλού κινδύνου) να μολυνθούν από τον ιό, θα μπορούν να παίρνουν ένα χάπι την ημέρα, το οποίο όπως αποδείχθηκε μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες μόλυνσης με τον ιό HIV.

Πρόκειται για το φάρμακο, που παίρνουν εδώ και χρόνια αρκετοί οροθετικοί για την αντιμετώπιση της HIV λοίμωξης. Επίσης, δίνεται ως μετεκθεσιακή προφύλαξη για ένα μήνα, δηλαδή σε περιπτώσεις που κάποιος δεν είναι θετικός στον ιό του AIDS και είχε «ατύχημα» κατά την σεξουαλική επαφή.

Οι ομάδες υψηλού κινδύνου που θα πρέπει να παίρνουν καθημερινά και για όλη τους τη ζωή το χάπι, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που εξέδωσε το CDC, είναι ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι άντρες και ετεροφυλόφιλα ζευγάρια όταν ο ένας είναι οροθετικός και ο άλλος όχι και οι χρήστες ενέσιμων ναρκωτικών ουσιών.

Ωστόσο, το εν λόγω χάπι δεν είναι κάτι, που ανακαλύφθηκε τώρα, καθώς μελέτες για την αξιοπιστία του φαρμάκου ως μέσου προφύλαξης ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια. Σε μελέτες που συνεχίστηκαν προέκυψε πως το φάρμακο, όταν λαμβάνεται καθημερινά, μπορεί να μειώσει τα ποσοστά μετάδοσης του ιού περισσότερο από 90%, ενώ, όπως δήλωσε στο CNN ο διευθυντής του τομέα πρόληψης HIV/AIDS «Καθώς περιμένουμε το εμβόλιο και την αγωγή που θα θεραπεύει από τον ιό, η προφυλακτική αγωγή με truvada αποτελεί ένα δυναμικό εργαλείο με το οποίο μπορεί να αλλάξει σήμερα την επιδημιολογία του HIV στις ΗΠΑ».

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις