ΣΙΝΕ

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

«Ότι αγαπώ είναι δικό σου» του Γιάννη Καλπούζου

Την Τρίτη 6-Μαΐου 2014, στην αίθουσα του αναγνωστηρίου της Βιβλιοθήκης, στις 8:00 το βράδυ, με έκδηλο το αυξημένο ενδιαφέρον των φίλων των φιλολογικών παρουσιάσεων, οι οποίοι είχαν καθίσει στα...
«κάρυνα» καθίσματα, αδημονούντες, έγινε η παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου: 
«Ότι αγαπώ είναι δικό σου» του Γιάννη Καλπούζου.
Η παρουσίαση έγινε σε συνεργασία: της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών, των Εκδόσεων Ψυχογιός και του Βιβλιοπωλείου «Ασυναγώνιστο» του Δημήτρη Αναγνώστου.

Τον συγγραφέα καλωσόρισε η πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου Παναγιώτα Τσιώτα, η οποία και ανέγνωσε και τη βιβλιογραφική παρουσία του συγγραφέα στη σύγχρονη Ελληνική λογοτεχνία!

Για το βιβλίο μίλησε ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης Σίμος Ζαγκανίκας, που στην δεκαπεντάλεπτη εισαγωγή του μας έδωσε την δική του αισθητική προσέγγιση για την πλοκή και τον τρόπο γραφής του μυθιστορήματος .
«Ο Γιάννης Καλπούζος για άλλη μια φορά μας εκπλήσσει ευχάριστα. Το νέο του μυθιστόρημα, όπως μας έχει συνηθίσει και όπως μας προδιαθέτει η πλοκή του και η γραφή του, θα αναδειχθεί σ’ ένα νέο best seller. Πρωτότυπο, σαγηνευτικό, διαφορετικό από τα προηγούμενα του. Η γραφή του περίτεχνη, πλούσιο το λεξιλόγιο του. 
Οι λέξεις κολλημένες με τον αρμό της αγωνίας κρύβουν εντέχνως την πλοκή του και τα νοήματά του, που φανερώνονται με τον επίλογο.

Ένα μυθιστόρημα Ιστορικό, κοινωνικό ερωτικό, αισθησιακό, αστυνομικό! 
Ένα μυθιστόρημα που σε ταξιδεύει, με λυρικό τρόπο, στην αγάπη και τον έρωτα και σε ξεναγεί στις πτυχές της Ελληνικής Ιστορίας από τον εμφύλιο έως και τις ημέρες της πρώτης μεταπολιτευτικής δεκαετίας. Ένα μυθιστόρημα που σε κρατά σε αναμονή με την αινιγματική του μαγεία, που η απάντηση του θα βρεθεί στις καταγεγραμμένες συμπεριφορές των ατόμων οι οποίες αναλογούν και στις πολιτικές τους πεποιθήσεις».
Ο Γιάννης Καλπούζος παρουσίασε, όπως συνηθίζει, μόνος του το νέο του συγγραφικό δημιούργημα. Με την ξεχωριστή του αφηγηματική ικανότητα κράτησε ασίγαστο το ενδιαφέρον όλων των παραβρισκόμενων και μας μετέφερε πραγματικά μ’ έναν μαγικό τρόπο στην σύσταση των πρωταγωνιστών και στην κατανόηση της εποχής όπου διαδραματίζονται τα γεγονότα.

Την προετοιμασία της εκδήλωσης επιμελήθηκαν οι: Χασπερίδης Σταύρος. Φαρμάκης Γρηγόριος και η Κοπάνου Γεωργία.






Σίμος Ζαγκανίκας

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις