ΣΙΝΕ

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Πάρτε μια γεύση από το πως είναι να μένεις στο Παλάτι Çırağan στο Bόσπορο! [εικόνες]

Το 5* Çırağan Palace Kempinski Istanbul είναι ένα εντυπωσιακό οθωμανικό παλάτι του 19ου αιώνα που πλέον λειτουργεί ως ξενοδοχείο.



Ένας μοναδικός συνδυασμός παράδοσης και νεωτερικότητας.


Τα πολυτελή δωμάτια του έχουν μπαλκόνι με θέα στους κήπους ή στη θάλασσα.
Οι επισκέπτες του μπορούν να χαλαρώσουν στο χαμάμ ή να απολαύσουν μασάζ σε μια ιδιωτική καμπάνα, δίπλα στην πισίνα. Διαθέτει εσωτερική πισίνα και γυμναστήριο κσι παρέχει προσωπικό γυμναστή.

Το εστιατόριο του, Laledan Restaurant, θα σας συστήσει στην γνήσια οθωμανική κουζίνα υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής. Τα πρωινά σερβίρει μπουφέ απεριόριστης κατανάλωσης με πάνω από 250 είδη και 80% βιολογικά συστατικά, καθώς επίσης αραβική και ασιατική γωνιά.

Ιστορία
Το παλάτι, που χτίστηκε από τον Σουλτάνο Abdulaziz , σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα παλάτι Nigoğayos Balyan και κατασκευάστηκε από τους γιους του Sarkis και Hagop Balyan μεταξύ 1863 και 1867. Αυτή ήταν μια περίοδος κατά την οποία όλα τα Οθωμανών Σουλτάνων που χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν το δικό τους παλάτια τους και όχι τη χρήση αυτών των προγόνων τους.


Το Ciragan Palace είναι το τελευταίο παράδειγμα αυτής της περιόδου. Οι εσωτερικοί τοίχοι και η οροφή ήταν κατασκευασμένα από ξύλο, στους εξωτερικούς τοίχους του πολύχρωμα μάρμαρα.Το παλάτι είναι συνδεδεμένο με μια όμορφη γέφυρα μάρμαρο στο Παλάτι Γιλντίζ στο λόφο πίσω. Ένα πολύ υψηλό τείχος προστατεύει τον κήπο του παλατιού από τον εξωτερικό κόσμο.

Η κατασκευή και η εσωτερική διακόσμηση του ανακτόρου συνεχίστηκε μέχρι το 1872. Μετά μετακόμισε στο, Sultan Abdulazizήταν, ωστόσο, δεν είναι σε θέση να ζήσει πολύ στο υπέροχο παλάτι του. Βρέθηκε νεκρός στο παλάτι στις 30 Μαΐου 1876, λίγο μετά καθαιρέθηκε.



Ο διάδοχός του, τον ανιψιό του Σουλτάνου Μουράτ V , μεταφέρθηκε σε Çırağan Palace, αλλά βασίλευσε μετά από μόνο 93 ημέρες. Αυτός, ο οποίος καθαιρέθηκε από τον αδελφό τουAbdülhamid ΙΙ οφείλεται σε υποτιθέμενη ψυχική ασθένεια, έζησε εδώ κατ ‘οίκον περιορισμό μέχρι τον θάνατό του στις 29 Αυγούστου 1904.


Κατά τη διάρκεια της δεύτερης Συνταγματικής Μοναρχίας, ο Σουλτάνος ​​Μεχμέτ V Reşat επέτρεψε στο Κοινοβούλιο να πραγματοποιεί τις συνεδριάσεις τους σε αυτό το κτίριο. Μόνο δύο μήνες μετά, στις 19 Ιανουαρίου 1910, μια μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε το παλάτι, αφήνοντας μόνο τους τοίχους εξωτερικά άθικτο.


Το 1989, το ερειπωμένο ανάκτορο αγοράστηκε από μια ιαπωνική εταιρεία, η οποία αποκαταστάθηκε το παλάτι και πρόσθεσε ένα σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα δίπλα στον κήπο της.


Σήμερα, χρησιμεύει ως πολυτελείς σουίτες για το πέντε αστέρων Kempinski ξενοδοχείο μαζί με δύο εστιατόρια που μπορούν να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες.

Το παλάτι ανακαινίστηκε και πάλι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2007, τώρα μοιάζει με το αυθεντικό παλάτι με την baroqe στυλ και απαλά χρώματα.

Πληροφορίες από travelstyle.gr

http://constantinoupoli.com

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις