ΣΙΝΕ

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Γλυκιά συνταγή για Μπουγάτσα

Ένα γευστικό γλυκό με σπιτικά υλικά, ότι πρέπει με το πρωινό καφεδάκι.
Υλικά1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κιλό μυζήθρα γλυκιά
1/2 κιλό μυζήθρα ξινή
2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 αυγό
3 κουτ. της σούπας κορν φλάουερ
3 κουτ. της σουπας φρέσκο βούτυρο
ζάχαρη αχνη
κανέλα
2 κουτ. της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού σόδα

Εκτέλεση
Αναμιγνύετε τα δύο τυριά. Σε μία κατσαρόλα βάζετε ενάμισι φλιτζάνι γάλα και το ζεσταίνετε. Στο μισό φλιτζάνι γάλα διαλύετε το κορν φλάουερ και το ρίχνετε στο γάλα που μόλις αρχίζει να βράζει. Ανακατεύετε ζωηρά και όταν αρχίσει η κρέμα να πήζει,κατεβάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να κρυώσει.

Έπειτα προσθέτετε το αυγό χτυπημένο και μισή κουταλιά της σούπας βούτυρο. Ανακατεύετε καλά και ενώνετε την κρέμα με τα τυριά.

Βουτυρώνετε γενναιόδωρα ένα ρηχό ταψί παραλληλόγραμμο. Απλώνετε τέσσερα φύλλα,βουτυρωμένα μεταξύ τους. Απλώνετε από πάνω την κρέμα,η οποία δεν πρέπει να ξεπερνά σε πάχος τα 3-4 εκ.

Στρώνετε από πάνω 4-5 φύλλα ακόμα,βουτυρωμένα μεταξύ τους.Φέρνετε προς τα μέσα τις άκριες που περισσεύουν. Χαράσσετε με ένα μαχαίρι,χτυπάτε τη σόδα με το βούτυρο και περιχύνετε τη μπουγάτσα.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.Σερβίρετε τη μπουγάτσα ζεστή, πασπαλισμένη με ζάχαρη και κανέλα.

Καλοφάγωτη!!!!

flogit.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις