ΣΙΝΕ

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Μουντιάλ 2014: Γαλλία - Γερμανία 0-1 [VIDEO]

Στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2014 προκρίθηκε η Γερμανία, καθώς νίκησε με 1-0 την Γαλλία στον προημιτελικό του "Μαρακανά", χάρη σε γκολ του Ματς Χούμελς.

Το τέρμα ήρθε νωρίς...

(12'), τα "πάντσερ" εν συνεχεία απλά διαφύλαξαν το προβάδισμα, οι "μπλε" δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν, έκαναν κακό ματς και φυσιολογικά επήλθε ο αποκλεισμός.

Αυτό είναι το 4ο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο που η Γερμανία φτάνει στα ημιτελικά (θα παίξει με Βραζιλία ή Κολομβία) και συνολικά η 13η φορά στην ιστορία της, ενώ η Γαλλία έμεινε στις 5.

Ο Ματς Χούμελς έγινε ο τρίτος Γερμανός αμυντικός που πετυχαίνει δύο γκολ σε ένα Μουντιάλ. Το έχουν πετύχει ο Μπράιτνερ το 1974 και ο Μπρέμε το 1990.






Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Μαρακανά"

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Ντεμπουσί, Βαράν, Σακό (71' Κοσιελνί), Εβρά, Καμπάγ (73' Ρεμί), Πογκμπά, Ματουιντί, Βαλμπουενά (85' Ζιρού), Γκριεζμάν, Μπενζεμά.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέβεντες, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Κρόος, Τόμας Μίλερ, Μεσούτ Εζίλ (83' Γκέτσε), Κλόζε (69' Σέρλε).

Γκολ: 12' Χούμελς
Κάρτες: 54' Κεντίρα, 80' Σβάινσταϊγκερ

Απλά διαφύλαξε το 1-0 η Γερμανία
Όπως αναμενόταν, ο Ντιντιέ Ντεσάμπ επανέφερε τον Μπενζεμά στην κορυφή της επίθεσης, μπήκε ξανά 11άδα ο Γκριεζμάν και ο Ζιρού έμεινε στον πάγκο, ενώ ο Σακό ξεπέρασε τον πρόβλημά του, έτσι ήταν παρτενέρ του Βαράν στην άμυνα, με τον Κοσιελνί να επιστρέφει στον πάγκο.

Ο Γιόακιμ Λεβ τελικά έβαλε για πρώτη τον Φίλιπ Λαμ δεξί μπακ, έτσι στο κέντρο έπαιξαν μαζί Κεντίρα με Σβάινσταϊγκερ, ενώ η ομάδα είχε στράικερ, τον Μίροσλαβ Κλόζε.

Οι Γάλλοι ξεκίνησαν με περισσότερο ενθουσιασμό, έχασαν την πρώτη ευκαιρία με τον Μπενζεμά στο 7', αλλά στο 12' οι Γερμανοί άνοιξαν το σκορ σε μία στημένη φάση με τον Χούμελς να κάνει το 0-1 με κεφαλιά, έπειτα από φάουλ του Τόνι Κρόος.

Το γρήγορο γκολ αποδιοργάνωσε τους "μπλε" και τα "πάντσερ" είχαν τον έλεγχο σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Απειλήθηκαν ουσιαστικά μόνο μία φορά σε μία διπλή ευκαιρία των Γάλλων στο 34' με Βαλμπουενά και Μπενζεμά (είχε και ένα σουτ ο τελευταίος στην αγκαλιά του Νόιερ στο 44').

Στο δεύτερο 45άλεπτο η Γαλλία ξεκίνησε με... περισσότερο όρεξη, αλλά δεν είχε λύσεις, ο μόνος που έκανε μία-δύο καλές προσπάθειες ήταν ο Γκριεζμάν, αλλά αυτό δεν έφτανε και είναι χαρακτηριστικό πως σοβαρότερη ευκαίρία ήταν μία κεφαλιά του Βαράν στο 60' (μπλόκαρε ο Νόιερ).

Η Γερμανία δεν πιεζόταν και όταν γινόταν αυτό οι Χούμελς ή Νόιερ έδιναν την λύση. Ούτε ο Ρεμί, ούτε ο Ζιρού που ήρθαν από τον πάγκο έδωσαν λύσεις για του Γάλλους, οι οποίοι έκαναν απογοητευτική εμφάνιση και αποχαιρέτησαν την διοργάνωση.

Συγκίνηση της τελευταίας στιγμής, το διαγώνιο σουτ του Μπενζεμά στο 94΄... ξανά απόκρουση του Νόιερ.


Η φάση του αγώνα
Ματς γενικά χωρίς φάσεις, έτσι αυτή του γκολ είναι και αυτή που ξεχωρίζει στο ματς. Φάουλ του Κρόος, ο Χούμελς πιο δυνατός από τον Βαράν παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την Γερμανία στα ημιτελικά.


Ο διαιτητής
Δεν ξεκίνησε καλά ο Αργεντινός διαιτητής, Νέστορ Πιτάνα, καθώς το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ του Χούμελς δεν έγινε ποτέ, ενώ οι Γάλλοι διαμαρτύρονται και για φάουλ του σκόρερ πριν πάρει την κεφαλιά στον Βαράν. Εν συνεχεία δεν έκανε λάθη.


Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ο Ματς Χούμελς ξεπέρασε τον τραυματισμό του, επέστρεψε στην 11άδα και πέτυχε το "χρυσό γκολ" με κεφαλιά σε στημένη φάση. Αμυντικά φυσικά ήταν άριστος, ενώ έγινε μόλις ο 3ος Γερμανός αμυντικός που σκοράρει δύο φορές σε Μουντιάλ (1974 Μπράιτνερ και 1990 Μπρέμε).


Μας άρεσε
Ο Μάνουελ Νόιερ μετά τον Χούμελς ήταν ο καλύτερος της Γερμανίας. Κλασικός Νόιερ, σταθερός, ψύχραιμος και όσες φορές χρειάστηκε έκανε την επέμβαση που έπρεπε.


Δεν μας άρεσε
Ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν απογοητευτικός. Όπως όλοι οι Γάλλοι, αλλά ο άσος της Ρεάλ είναι αυτός που πρέπει να βάλει το γκολ και όσες φορές βρέθηκε σε θέση βολής η επιλογή του και η εκτέλεση ήταν απαράδεκτη.




sport24

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις