ΣΙΝΕ

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Τουρκομπαρόκ και «ζέα»

Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.

Πριν 4 χρόνια, ξεκινήσαμε την αναζήτηση της Ζειάς του Ομήρου και του Ιπποκράτη. 

Πάντα στο πλαίσιο της προσπάθειας των...
Κινημάτων μας, να διώξουμε τα άθλιας ποιότητας γλουτενούχα εισαγόμενα άλευρα, από το διαιτολόγιο των Ελλήνων. Να τα αντικαταστήσουμε με υψηλής θρεπτικής αξίας δημητριακά, αλλά και να αποκαταστήσουμε το ελλειμματικό ισοζύγιο της χώρας στα «μαλακά δημητριακά», τα κατάλληλα για ψωμί. Να ξαναστήσουμε την πρωτογενή, με προϊόντα τα οποία έχουν υψηλή ζήτηση στη διεθνή αγορά, να έλθει συνάλλαγμα σε αυτήν την χώρα, να φάει ο αγρότης μας, ένα κομμάτι γλυκό ψωμί.


Τότε, σχεδόν κανείς στον τόπο αυτό των Τζαβελαίων και των Πηλιογούσηδων, δεν γνώριζε για το περίφημο αυτό δημητριακό, που υμνεί ο Ιπποκράτης.


Μετά από πολύχρονη αναζήτησή, και ταξιδεύοντας από Μεσοποταμία, (Συρία, Ιρακ, Ιραν) μέχρι τη Βόρεια θάλασσα, διαπιστώθηκε πως δημητριακό με το όνομα Ζειά, δεν υπάρχει πουθενά.


Βρεθήκαμε μπροστά σε τύπους, που διέθεταν, όχι πιστοποιημένους σπόρους, αλλά εμπορικό σήμα με «προϊόντα Ζέας». Κάτι σαν Λέα, Μέα, Τέα, Σέα, Ιντεξπορτ κλπ, που δύνανται  να παραχωρήσουν ως «λογότυπο» στον καθένα, οι ανεγκέφαλοι και αγράμματοι γραφειοκράτες των υπηρεσιών του ελληνικού κράτους.


Πέσαμε θύμα εξαπάτησης των Ιταλών και διαφόρων ατσίδων επίσης ελληναράδων, οι οποίοι διέθεταν σπόρους, του λεγόμενου Φάρο. Και εκεί η ίδια πεπατημένη ατσιδοσύνη των Ιταλών, ακόμη πιο προχωρημένη από των Ελλήνων «συναδέλφων» τους: Ένα προϊόν με ΠΟΠ δηλαδή της Ιταλικής Τοσκάνης, αλλά χωρίς πιστοποίηση καταγωγής. Χωρίς γενεαλογικό δέντρο. (Ευτυχώς, ο καλός Θεός μας προστάτεψε, και δεν «τσιμπήσαμε»  στις ιταλικές εξυπνάδες).


Διαπιστώσαμε τελικά με την επιστημονική μας ομάδα, πως αυτό το οποίο ταιριάζει με όλα τα χαρακτηριστικά (σύσταση, ιστορικά, περιγραφή στα αρχαία κείμενα κλπ), της αρχαίας Ζειάς, είναι αυτό που η ελληνική και διεθνής επιστημονική κοινότητα ονομάζει, Triticum Spelta Aigilops. Και να γιατί:


1. Οι Έλληνες επιστήμονες του ΕΘΙΑΓΕ, στην πολυετή τους έρευνα, βρίσκουν στην Ελλάδα στην πρωτόγονή του μορφή, μόνον αυτό που ονομάζουν Triticum Speltoides Aegilops και τίποτε άλλο.Ούτε Φάρο, ούτε Έμμερ, ούτε Ζέα, ούτε Μέα, Σέα, Λέα, Δέα, Κέα, Βέα κλπ.


2. Η Ζειά του Ομήρου και του Ιπποκράτη, περιγράφεται σε όλες τις αρχαίες αναφορές, ως δίκοκο, λευκό, μαλακό δημητριακό, κατάλληλο για ψωμί. Δεν μπορεί λοιπόν να είναι ούτε το επίσης αρχαίο δημητριακό Einkorn, το οποίο είναι μονόκοκο, ούτε το αρχαίο επίσης δίκοκο Emmer, το οποίο είναι υποκίτρινο, σκληρό δημητριακό, κατάλληλο για μακαρονοειδή. Του οποίου μάλιστα την καταγωγή οι επιστήμονες ορίζουν ως αιγυπτιακή/αιθιοπική, και όχι ως μεσογειακή, όπως είναι το Triticum Spelta Aegilops.


3. Η παλαιότερη επίσημη αναφορά για το Triticum Spelta Aegilops, είναι αυτή του Αγίου και Ερευνητή Χίλντεργκαρντ Βον Βινγκεν, τον 12ο αιώνα.


4. Η πρώτη πιστοποίηση αρχαίου δίκοκου σπόρου στη σύγχρονη ιστορία, γίνεται από τους Ελβετούς πανεπιστημιακούς και ερευνητές, το 1948. Αμέσως μετά το Β' παγκόσμιο πόλεμο δηλαδή, και αφορά στο Oberkulmer Rotkorn, το οποίο ανήκει στην οικογένεια των TriticumSpelta Aegilops.


Βάλαμε όλα τα παραπάνω ευρήματα κάτω, τα αξιολογήσαμε και προχωρήσαμε παρακάτω:


Αποφασίσαμε να φέρουμε πίσω στην Ελλάδα το «νήμα που χάθηκε» το 1927, από μια ακατανόητη επιλογή του τότε ελληνικού κράτους και του Ελευθερίου Βενιζέλου.


Είχαμε να διαλέξουμε από δεκάδες ποικιλίες Spelta, οι οποίες κυκλοφορούν στην Ευρώπη και διεθνώς. Πολύ σύντομα διαπιστώσαμε, πως η ατσιδοσύνη, δεν είναι χαρακτηριστικό μόνον του νεοέλληνα. Και πως στην αγορά, κυκλοφορούν διαφόρων τύπων σπόροι, που ονομάζονται έτσι. Δυστυχώς οι περισσότεροι εξ' αυτών «μπασταρδεμένοι» σε ποσοστά έως και 50% με κοινό στάρι.


Καταλήξαμε λοιπόν στο συμπέρασμα πως αν θέλουμε να είμαστε έντιμοι και σοβαροί, θα πρέπει να εμπιστευτούμε το εγκυρότερο και αρχαιότερο ινστιτούτο δημητριακών στον κόσμο. Αυτό του Χίλνεργκαρντ.


Έτσι, προχωρήσαμε στην εισαγωγή από τράπεζες σπόρων Ελβετίας και Γερμανίας, των δύο από τα πέντε δίκοκα δημητριακά, τα οποία πιστοποιεί το ινστιτούτο αυτό, ως έχοντα καταγωγή από 9.000 έως 12.000 χρόνια. Με εξαντλητική αναφορά στο γενεαλογικό τους δένδρο και την εξέλιξη τους ανά τους αιώνες. Σπόρους οι οποίοι μάλιστα διατέθηκαν στους Έλληνες αγρότες, σε τιμή κόστους και χωρίς κανένα κέρδος. Με τιμή από 1.50 έως 1.66€, τη στιγμή που οι ίδιοι ελληναράδες επιτήδειοι τους διέθεταν χωρίς πιστοποίηση, από 4€ έως 12€ το κιλό, μέχρι πρόπερσι,οπότε και αποφασίσαμε δυναμικά, να σταματήσουμε το απαράδεχτο παιχνίδι της κερδοσκοπίας τους.


Και ενώ όλα έδειχναν πως η υπόθεση αυτή πάει καλά, μετά από εξαντλητική έρευνα, κόπους, και φυσικά… έξοδα από την τσέπη μας, (μια που ως γνωστόν δεν έχουμε δεχτεί καμία χρηματοδότηση από κανέναν και από πουθενά) αντιμετωπίσαμε την «ελληνική πραγματικότητα». Αυτήν του απίθανου νεοελληνικού τουρκομπαρόκ, που πάει πακέτο με την αβάσταχτη ελαφρότητα των νεοελλήνων αλλά και το αρπακόλα των ελληναράδων:


Οι φούρνοι ανά την επικράτεια, κόλησαν ένα χειρόγραφο χαρτί στην είσοδό τους: «Πωλείται ψωμί ζέας». Χωρίς πιστοποίηση όπως ο νόμος ορίζει. Χωρίς χημική ανάλυση. Χωρίς αναφορά στην ποικιλία. Και φυσικά… με τιμή στο πλαίσιο της επίσης νεοελληνικής λογικής του: Ότι του φανεί του Λολοστεφανή… Από ενάμιση έως έξι ευρώ το κιλό!!!.


Ο πολύχρονος λοιπόν αγώνας μας, κινδυνεύει να ακυρωθεί από την ανοησία, την ελαφρότητα, τον αλαφροκανταρισμό, τον τυχοδιωκτισμό του φραγκοδίφραγκου διαφόρων επιτηδείων χατζηαβάτηδων, αλλά και την απίθανη βλακεία του ελληνικού κράτους.


Ο Πρόεδρος των Αρτοποιών της χώρας κ. Μούσιος Μιχάλης, συμφώνησε προς τιμήν του, μαζί μας.«Θα πρέπει οι αρτοποιοί, να ζητάνε από τους αλευροβιοτέχνες/αλευροβιομήχανους, την πιστοποίηση των αλεύρων που τους προμηθεύουν». Να μην γίνονται συνένοχοι στην ατσιδοσύνη των επιτηδείων, να μην υποθηκεύουν ένα προϊόν που είναι και υγιεινό για τους πολίτες, αλλά και προσοδοφόρο για τον τόπο.


Από την άλλη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, (πάντα φυσικά για το συμφέρον των δικών της παιδιών), ζητά επιτακτικά την εφαρμογή του Κανονισμού της, και δηλώνει αποφασισμένη να στείλει στα δικαστήρια Έλληνες φουρνάρηδες και αλευροβιομήχανους/βιοτέχνες.


Εμείς πάλι, (Πατριωτικό Μέττωπο, Συνεταιρισμός Αλληλέγγυον, Ελληνική Τράπεζα Σπόρων) χωρίς καμία βοήθεια από κανέναν, με τις δικές μας δυνάμεις και με τιτάνιες προσπάθειες, προσπαθούμε αυτήν την στιγμή, να πιστοποιήσουμε με διεθνή ονομασία, την Ζειά του Ομήρου και του Ιπποκράτη.


Οι επιστήμονές μας, δουλεύουν, ακούραστα και συστηματικά, πάνω στους αρχαίους σπόρους που φέραμε από τις ερήμους της Μεσοποταμίας. Από την Ελληνόπολη του Μέγα Αλέξανδρου, κάπου μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, ανάμεσα στον Τίγρη και τον Ευφράτη ποταμούς.


Δεν έχουμε άλλη φωνή, παρά αυτήν μέσα από το διαδίκτυο. Όλα τα ΜΜΕ, ακόμη και τα τοπικά, με μια σατανικού τύπου ομερτά, μας απέκλεισαν από το δικαίωμά μας να ενημερώνουμε τον ελληνικό Λαό. Απέκλεισαν τη φωνή ενός Κινήματος που αριθμεί εκατοντάδες χιλιάδες μέλη, ενός Κινήματος που δρα αντί να συνεδριάζει, που εργάζεται αντί να φληναφηματολογεί.


Εμείς του Πατριωτικού Μετώπου, κάναμε, κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας. Απέναντι στην ιστορία μας, απέναντι στους αρχιμάστορες προγόνους μας, απέναντι στο αύριο των παιδιών μας.


Εσύ Έλληνα, έχεις μια και μόνον υποχρέωση: Να ρωτάς, να ελέγχεις, να αναζητάς την αλήθεια. Αυτό θέλουμε από σένα.


Σταμάτα να αναρωτιέσαι γιατί από το φως του πολιτισμού που διένειμαν σε ολάκερη την ανθρωπότητα οι πρόγονοί μας, δεν κρατήσαμε ούτε μια… λάμπα.


Το κερί της ελπίδας και της αλήθειας που κρατάμε χρόνια τώρα, είναι και στα δικά σου χέρια αδελφέ μου Έλληνα. Βόηθα να κρατηθεί αναμμένο.

Πατριωτικό Μέτωπο
Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε ως αξιοπρεπείς και έντιμοι Έλληνες Πολίτες το καθήκον μας. Κάνε και εσύ το δικό σου.
Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης
Γραφεία Αθηνών:
Διδυμοτείχου 15-17,
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626 
http://www.pamet.gr
pametopo@gmail.com      
«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης   
Κεντρικό:
Αγίας Σοφίας 50
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442
www.allilegion.gr
allilegion@gmail.com      
Ελληνική Τράπεζα Σπόρων
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (Όχι ΜΚΟ)  

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά οι σπόροι που εισαγάγατε πριν 2 χρόνια από Γερμανία και προμηθεύτηκαν οι αγρότες, ήταν Triticum Speltoides Aegilops?

Δημοφιλείς αναρτήσεις