ΣΙΝΕ

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Γιατί δεν πρέπει να δίνουμε σιρόπι στα παιδιά, με το κουτάλι

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι απευθύνονται στα Κέντρα Δηλητηριάσεων ζητώντας πρώτες βοήθειες για λάθη που έχουν γίνει με τα φάρμακα. 
Σχεδόν τα τρία τέταρτα των τηλεφωνημάτων γίνονται από...
γονείς παιδιών ηλικίας κάτω των 12 ετών, οι οποίοι συχνά μπερδεύουν τα μιλιγκράμ (mg), τα εμέλ (ml), τα κουταλάκια (του γλυκού) και τις κουταλιές (της σούπας) από τα σιρόπια που πρέπει να τους δώσουν, γράφει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Το πρόβλημα είναι τόσο εκτεταμένο, ώστε προσφάτως πολλές αμερικανικές ιατρικές ενώσεις, μεταξύ των οποίων η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP), άρχισαν να συζητούν μήπως πρέπει να καταργηθούν όλες οι άλλες μονάδες μέτρησης και να ισχύσει για όλα τα σιρόπια μία: αυτή των ml.

Μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε προ ημερών στην επιθεώρηση «Pediatrics» υποστηρίζει αυτή την κίνηση, καθώς έδειξε πως οι γονείς που χορηγούν τα σιρόπια μετρώντας τα σε ml έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να κάνουν λάθος απ’ ό,τι όσοι τα μετρούν με κουταλάκια του καφέ ή κουταλιές της σούπας.
Ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τη δρα Σόνα Γιν, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU), πήραν συνεντεύξεις από 287 γονείς αμέσως μόλις χορήγησαν στα παιδιά τους τα σιρόπια που είχαν συστήσει οι γιατροί για διάφορα νοσήματα, ζητώντας τους μεταξύ άλλων να τους δείξουν πώς μέτρησαν τα φάρμακα.

Οπως ανακάλυψαν, περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα δεν είχαν μετρήσει σωστά τα σιρόπια, ενώ ένας στους έξι είχε καταφύγει σε δόσεις στο περίπου χρησιμοποιώντας ακατάλληλα οικιακά είδη, όπως τα κουτάλια της κουζίνας.

ourlife.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: