ΣΙΝΕ

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Γιατί το φεγγάρι σήμερα θα είναι "ΜΑΤΩΜΕΝΟ";; - Ποιο άλλο ΣΠΑΝΙΟ φαινόμενο θα δούμε στον ουρανό;; Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση την εξέλιξη

Σήμερα το φεγγάρι θα βαφτεί κόκκινο - Εντυπωσιακή έκλειψη, μετά τις 11 το βράδυ...
Βαθυκόκκινο χρώμα θα έχει το φεγγάρι την Τετάρτη, κάνοντας ακόμη πιο έντονη την πανσέληνο, που θα συνοδεύεται και από ολική έκλειψη.


Αυτή η ολόκληρη σεληνιακή έκλειψη θα είναι το δεύτερο και τελευταίο «ματωμένο» φεγγάρι του έτους, που θα είναι ορατό στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Επειδή αυτή η έκλειψη θα συμβεί δύο ημέρες μετά το σεληνιακό περίγειο, το οποίο είναι το σημείο, όταν το φεγγάρι είναι πιο κοντά στη Γη, η NASA λέει ότι το φεγγάρι θα εμφανιστεί 5,3% μεγαλύτερο από ότι το προηγούμενο «ματωμένο φεγγάρι», στις 15 Απριλίου.

Το φεγγάρι παίρνει αυτό το χρώμα κατά τη διάρκεια της έκλειψης καθώς περνά μέσα από τη γήινη σκιά.

Στις 4 Απριλίου και 28 Σεπτεμβρίου του 2015 θα είναι τα επόμενα «ματωμένα» φεγγάρια.

apocalypsejohn.com


Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση την εξέλιξη του φαινομένου - Στην Ελλάδα θα γίνει ορατό στις 23:12

Κόκκινο έχει γίνει για δεύτερη και τελευταία φορά φέτος το φεγγάρι σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Η ολόκληρη σεληνιακή έκλειψη έγινε ήδη ορατή στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά.

Στην Ελλάδα το φεγγάρι θα αποκτήσει βαθυκόκκινο χρώμα το βράδυ της Τετάρτης στις 23:12, κάνοντας ακόμη πιο έντονη την πανσέληνο, που θα συνοδεύεται και από ολική έκλειψη. Το φαινόμενο θα γίνει ορατό και στον αττικό ουρανό.

Με δεδομένο ότι αυτή η έκλειψη θα συμβεί δύο ημέρες μετά το σεληνιακό περίγειο, το οποίο είναι το σημείο, όταν το φεγγάρι είναι πιο κοντά στη Γη, η NASA λέει ότι το φεγγάρι θα εμφανιστεί 5,3% μεγαλύτερο από ότι το προηγούμενο «ματωμένο φεγγάρι», στις 15 Απριλίου.

Broadcast live streaming video on Ustream
Δείτε ζωντανά το γέμισμα του φεγγαριού

Το φεγγάρι παίρνει αυτό το χρώμα κατά τη διάρκεια της έκλειψης καθώς περνά μέσα από τη γήινη σκιά. Το πορφυρό χρώµα οφείλεται στις ακτίνες του ήλιου που διαθλώνται από την ατµόσφαιρα της Γης και συγκλίνουν πάνω στον δορυφόρο της.

Στις 4 Απριλίου και 28 Σεπτεμβρίου του 2015 θα είναι τα επόμενα «ματωμένα» φεγγάρια.


Η φωτογραφία που τράβηξε ο αστροφωτογράφος Αντώνης Αγιοµαµίτης δείχνει τις διαδοχικές φάσεις µιας ολικής έκλειψης που είχε γίνει παλιότερα και ήταν ορατή από την Ελλάδα.


protothema.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις