ΣΙΝΕ

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ο Δήμος Γρεβενών στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Στις 14 Οκτωβρίου 2014 στο Ζάππειο, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννη Βρούτση και τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, ο θεσμός του...
Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος.

Πρόκειται για μια σπουδαία κοινωνική δράση, η οποία καθιερώνεται για πρώτη φορά στην χώρα μας ξεκινώντας πιλοτικά σε 13 Δήμους , μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Γρεβενών, με στόχο να επεκταθεί το συντομότερο δυνατό στο σύνολο της χώρας και να καλύψει περίπου 700.000 πολίτες.

Δεν είναι ένα απλό επίδομα, αλλά ένα σύνολο «κοινωνικών υπηρεσιών», που δίνει ανάσα σε πολλούς πολίτες και διασφαλίζει ότι κανένα νοικοκυριό δεν θα βιώσει την απόλυτη φτώχεια.

Αποτελεί μια σπουδαία κοινωνική μεταρρύθμιση, μια ριζική τομή, που παρέχει ασφάλεια στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη και θα λειτουργήσει ως πυλώνας της κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ελλάδα.

Ο θεσμός αυτός γίνεται πράξη γιατί πέρα από την πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα, το ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου για πρώτη φορά αποτυπώνει τα πραγματικά εισοδήματα και την περιουσιακή κατάσταση του πολίτη ξεχωρίζοντας αδιάβλητα και με αντικειμενικό τρόπο ποιοι πραγματικά είναι οι δικαιούχοι.

Οι ενδιαφερόμενοι, που πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια όπως αυτά ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από τις 15 Νοεμβρίου.

Γραφείο Τύπου
Τιμολέοντα Κοψαχείλη
Βουλευτή Π.Ε. Γρεβενών

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις