ΣΙΝΕ

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-0 [βίντεο]

Aστέρας Τρίπολης και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν στο "Θ. Κολοκοτρώνης" για την 9η αγωνιστική της Super League, με το 0-0 να σφραγίζει τις...
προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.
Οι γηπεδούχοι έχουν δικαιολογημένα παράπονα από την διαιτητική τριάδα των Σπάθα, Σωτηρόπουλου και Κοντιζά, ενώ όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα από το 42ο λεπτό και ο Αστέρας με έξυπνο παιχνίδι και τακτική κράτησε ανέπαφη την εστία του μέχρι το τέλος.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Θ. Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (ΕΠΣ Πειραιά)
Βοηθοί: Χρήστος Σωτηρόπουλος (ΕΠΣ Αχαΐας), Ιωάννης Κοντιζάς (ΕΠΣ Πειραιά)

Αστέρας Τρ. (Βεργέτης): Κοζίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ουσέρο, Μουνάφο, Γιαννιώτας (46' Τσοκάνης), Πάρα (81' Μπαράλες), Ρόλε (73' Μπαντιμπανγκά), Μάσα.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (58' Ντουρμάζ), Φορτούνης (66' Φουστέρ), Ντοσεβί, Κασάμι (74' Διαμαντάκος), Μήτρογλου.

Κίτρινες κάρτες: 15' Μάσα, 33' Παντελιάδης, 38' Σανκαρέ, 68' Ρόλε, 90+1' Μπαράλες /
Κόκκινες κάρτες: 42' Μάσα (2η κιτ.)

Ανασκόπηση
Δεν ήταν κακό από πλευράς ρυθμού το πρώτο ημίχρονο στο "Θ. Κολοκοτρώνης", ωστόσο έλειψαν οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και μοιραία τα γκολ. Οι γηπεδούχοι σωστά απλωμένοι στην μεσαία γραμμή έκλειναν όλους τους χώρους προς την εστία του Κοζίτσκι, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να μην φτάνει σε θέση βολής. Ο Αστέρας στην κόντρα έψαχνε να απειλήσει, αλλά δεν βρήκε τις ευκαιρίες.

Από την πλευρά τους οι Πειραιώτες αρκούνταν σε μια φλύαρη υπεροχή, χωρίς να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Πολύ παιχνίδι από τα άκρα, σχεδόν καθόλου από τον άξονα. Τις επιθέσεις του Ολυμπιακού από το πλάι "καθάριζε" εύκολα ή δύσκολα η άμυνα του Αστέρα, που ανησύχησε πραγματικά μόνο στο 41ο λεπτό. Ο Ελαμπντελαουί πραγματοποίησε εντυπωσιακή κούρσα από δεξιά και με εξαιρετική μεταβίβαση βρήκε τον Μήτρογλου πάνω στην κίνηση, λίγο μέσα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο Έλληνας διεθνής στράικερ με το αριστερό δοκίμασε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με την μπάλα να περνάει μια ανάσα από το αριστερό δοκάρι του Κοζίτσκι. Στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, όταν ο Σπάθας θεώρησε πως ο Μάσα θέλησε να εκμαιεύσει φάουλ και τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα, που ήταν και η δεύτερη για τον κυνηγό του Αστέρα. Πάντως από το ριπλέι φάνηκε πως ο άσος των γηπεδούχων παραπάτησε και έχασε την ισορροπία του και μάλλον δεν είχε πρόθεση να κοροϊδέψει τον ρέφερι.

Στην επανάληψη και με αριθμητικό μειονέκτημα, ήταν φυσιολογικό για τον Αστέρα να κοιτάξει περισσότερο τα μετόπισθεν και δευτερευόντως να ψάξει για ένα γκολ. Ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα στα πόδια, έβρισκε πλέον περισσότερους χώρους αλλά και πάλι δυσκολευόταν στην δημιουργία ευκαιριών σε κανονική ροή αγώνα. Στο 54' ο Μήτρογλου από πολύ μακριά προσπάθησε να πλασάρει τον Κοζίτσκι που ήταν εκτός εστίας, έχοντας προηγουμένως ανακόψει αντεπίθεση των Πειραιωτών.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε, ωστόσο ο Αστέρας κρατούσε ανέπαφη την εστία του, δίχως μάλιστα να δέχεται πολύ μεγάλη πίεση. Ο Ολυμπιακός κέρδιζε πολλά στημένα και σε ένα από αυτά ο Φουστέρ έχασε μια καλή ευκαιρία να σκοράρει στο 80ο λεπτό.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σπάθα και το τελικό 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Μικροεπεισόδιο στο τέλος του ματς μεταξύ Μπαράλες και Μιλιβόγεβιτς που γρήγορα έληξε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων. Ο Αργεντίνος έσπρωξε τον Σέρβο, ο τελευταίος ανταπέδωσε με γονατιά αλλά κάπου εκεί ολοκληρώθηκε και η ένταση με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές να έχουν πυροσβεστικό ρόλο.

Η φάση του αγώνα
Η κορυφαία ευκαιρία σε όλο το 90λεπτο ήταν αυτή του 41ου λεπτού, όταν στην αλλαγή παιχνιδιού του Ελαμπντελαουί ο Μήτρογλου εκτέλεσε σε πρώτο χρόνο, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Κοζίτσκι.

Ο διαιτητής


Παράπονα δικαιολογημένα έχουν οι γηπεδούχοι απο την διαιτησία του Σπάθα και των βοηθών του. Στην φάση της αποβολής του Μάσα τα ριπλέι δείχνουν πως ο κυνηγός του Αστέρα χάνει την ισορροπία του και δεν έχει πρόθεση να κοροϊδέψει τον ρέφερι. Οι Σωτηρόπουλος και Κοντιζάς υπέδειξαν 4-5 φορές λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τους παίκτες του Αστέρα. Συνολικά η διαιτητική τριάδα υπέπεσε σε πολλές λάθος αποφάσεις, με τους γηπεδούχους να γκρινιάζουν δικαίως.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Σπουδαίο ματς από όλη την αμυντική γραμμή του Αστέρα Τρίπολης, ειδικότερα από την στιγμή που οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες στο ματς. Καλύτερος όλων ο Παντελιάδης. Τόσο στις προσωπικές μονομαχίες, όσο και στην κάλυψη των χώρων, ο αμυντικός των Αρκάδων βρέθηκε σε τρομερή βραδιά.

Μας άρεσε
Ο τρόπος που αντέδρασε ο Αστέρας Τρίπολης από την στιγμή που έμεινε με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Οι Αρκάδες έπαιξαν έξυπνα, ψυχωμένα και με τον Βεργέτη να διαβάζει άριστα το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Δεν μας άρεσε
Οι παίκτες του Μίτσελ δεν έκαναν τίποτα για να εκμεταλλευθούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα στο χορτάρι και ήταν πέρα ως πέρα προβλέψιμοι στην ανάπτυξη τους. Δίχως παιχνίδι από τον άξονα, χωρίς φαντασία και χωρίς εναλλακτικές λύσεις στην επίθεση, ο Ολυμπιακός ήταν ανήμπορος να απειλήσει σε κανονική ροή αγώνα τους γηπεδούχους.

Δείτε τις φάσεις εδώ
sport24.gr

http://directnews.gr/ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις