ΣΙΝΕ

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Σοκ από την ΔΕΗ – κόβουν το ρεύμα στην «Silver Alert»

Συνεργείο της ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Ειδοποίησης των Πολιτών σε Περιστατικά Εξαφάνισης Ηλικιωμένων «Silver Alert» λόγω...
χρέους ύψους περίπου 8.000 ευρώ, όπως καταγγέλεται στο Ωστόσο έπειτα από παρέμβαση του προέδρου της ΔΕΗ η παροχή ρεύματος αποκαταστάθηκε και δόθηκε ολιγοήμερη προθεσμία στη «Γραμμή Ζωής» για να εξοφλήσει το χρέος.
Η υπεύθυνη επικοινωνία της «Γραμμής Ζωής», Πελίνα Θεοδοσίου, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, δήλωσε πως η σημερινή διακοπή ρεύματος ήταν το αποκορύφωμα των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΜΚΟ, εξαιτίας της δραματικής μείωσης των δωρεών εταιρειών και πολιτών. Η ίδια τόνισε πως η ολιγοήμερη προθεσμία δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει λυθεί, καθώς πρέπει να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την εξόφληση του χρέους. «Δυστυχώς σήμερα είναι η ΔΕΗ, αύριο θα είναι ο ΟΤΕ, μετά άλλοι λογαριασμοί» είπε και έκανε έκκληση για οικονομική στήριξη.

«Είμαστε ένας οργανισμός που δεν έχει λάβει ποτέ επιχορήγηση, στηριζόμενη στον εθελοντισμό και στις μικρές ή μεγάλες χορηγίες πολιτών, εταιρειών και οργανισμών» είπε και πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή οι μοναδικοί «χορηγοί» του «Silver Alert» είναι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία, που δουλεύουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Η οικονομική σου στήριξη είναι απαραίτητη για να συνεχίσουμε τη λειτουργία της υπηρεσίας Silver Alert. Γίνε συμμέτοχος της δράσης. Ακόμα και η πιο μικρή δωρεά μπορεί να αλλάξει τη ζωή όσων μας χρειάζονται», αναφέρει η «Γραμμή Ζωής» σε ανακοίνωσή της, ζητώντας υποστήριξη. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της οργάνωσης.

Η ανακοίνωση της «Γραμμής Ζωής»:

«Συνεργείο της ΔΕΗ, διέκοψε σήμερα το πρωί την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στις εγκαταστάσεις του SILVER ALERT, λόγω χρέους. Μετά από 43 μήνες λειτουργίας, 234 δημοσιοποιήσεις ΣΥΝΑΓΕΡΜΩΝ, 192 ευρέσεις εξαφανισθέντων ηλικιωμένων και 19 εντοπισμούς οικογενειακού περιβάλλοντος για ηλικιωμένους «αγνώστων στοιχείων» που είχαν βρεθεί περιπλανώμενοι, το SILVER ALERT σήμερα το πρωί σίγησε…

Τα χρήματα που χρειάζονται για τη λειτουργία του «Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Έγκαιρης και Έγκυρης Ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης Ηλικιωμένων», δεν είναι πολλά για μια εταιρία με πραγματικό κοινωνικό προφίλ, είναι ωστόσο πολλά για έναν Εθελοντικό Οργανισμό, όπως η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ. Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, είναι ένας Οργανισμός που δεν έχει λάβει ποτέ κρατική επιχορήγηση, στηριζόμενη στον Εθελοντισμό και στις μικρές ή μεγάλες χορηγίες ευαίσθητων Πολιτών και κοινωνικά υπεύθυνων Εταιριών και Οργανισμών. Αυτή τη στιγμή, οι μοναδικοί «χορηγοί» του SILVER ALERT, είναι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία, που δουλεύουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα! Καλούμε και παρακαλούμε τις εταιρίες που έχουν προγράμματα αληθινής Κοινωνικής Ευθύνης, να βοηθήσουν την προσπάθεια του Οργανισμού μας να σταθεί στο πλευρό των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας και των οικογενειών τους. Καλούμε και παρακαλούμε τους ευαίσθητους πολίτες να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους στην προσπάθεια που κάνουμε.

«Ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να βρεθεί κάθε ηλικιωμένος που χάθηκε! Με τη λειτουργία του Silver Alert και τη βοήθεια των ΜΜΕ και άλλων Φορέων, ο χρόνος έναρξης της αναζήτησης έχει ελαχιστοποιηθεί και στις περισσότερες περιπτώσεις αποβαίνει σωτήριος!». Η φράση αυτή, περιγράφει ακριβώς την ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας του SILVER ALERT, και στην κατεύθυνση αυτή, η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ζητά τη συνδρομή ΟΛΩΝ!»

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις