ΣΙΝΕ

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Που θα φτάσουν οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης

Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα αναμένεται να διαμορφωθούν οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης, ως αποτέλεσμα της κατρακύλας των διεθνών τιμών πετρελαίου.

Μάλιστα, παράγοντες της αγοράς «βλέπουν» τη βενζίνη στο 1 ευρώ/λίτρο και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 80 λεπτά/λίτρο. Την ίδια στιγμή, εκτιμούν ότι έως το τέλος Μαρτίου το αργό θα υποχωρήσει ακόμη και στα 40 δολάρια το βαρέλι, συμπαρασύροντας το κόστος για μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών.

Στην Ελλάδα, η τιμή των υγρών καυσίμων έχει ήδη σπάσει το φράγμα του 1,4 ευρώ/λίτρο για τη βενζίνη και του 0,90 ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ το dieselκίνησης κινείται στο 1,144 ευρώ/λίτρο, αυξάνοντας τα επίπεδα κατανάλωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτωβρίου και μέχρι σήμερα καταγράφηκε θετικό πρόσημο στην κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης της τάξης του 5% στην Αττική.

Όσον αφορά στην αποκλιμάκωση των τιμών, τα τελευταία στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων (9/1) καταδεικνύουν χαμηλότερη μέση τιμή βενζίνης στην Αττική (1,367 ευρώ/λίτρο), ενώ κάτω από το φράγμα του 1,4 ευρώ/λίτρ κινήθηκαν οι νομοί: Θεσσαλονίκης (1,368), Ημαθίας (1,374), Πιερίας (1,380), Καρδίτσας (1,389), Σερρών (1,390), Λάρισας και Πέλλας (1,391) καθώς και της Κορινθίας (1,398).

Αντίστοιχα για το πετρέλαιο θέρμανσης οι τιμές στις περισσότερες περιοχές της χώρας κινήθηκαν κάτω από το 1 ευρώ/λίτρο.

kapa-news.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις