ΣΙΝΕ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Je ne suis plus Charlie - VIDEO

Στο Παρίσι των πολιτών που διαδήλωσαν χέρι με χέρι αλλά των αναγνωστών που έκαναν ουρές στα περίπτερα για να εξασφαλίσουν το τελευταίο τεύχος του "Charlie Hebdo", υπάρχει μία...
κόκκινη γραμμή που διαχωρίζει την θέση των απλών πολιτών με τους ηγέτες του κόσμου που ήταν πιασμένοι αγκαζέ.
Ο φοιτητής στο Πανεπιστήμιο School of Economics Daniel Wickham έγραψε ένα κείμενο του που έκανε τον γύρο της Ευρώπης. Με ακρίβεια φωτογράφισε τον βίο και την πολιτεία των ηγετών στην εκδήλωση  αλληλεγγύης με τίτλο << Αυτοί είναι μερικοί από τους ένθερμους υποστηρικτές της ελευθεροτυπίας που διαδηλώνουν σήμερα στο Παρίσι.
1)      Ο βασιλιάς Αμπντουλάχ της Ιορδανίας πέρυσι καταδίκασε παλαιστίνιο δημοσιογράφο σε 15 χρόνια καταναγκαστικά έργα.
2)      Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Νταβούτογλου φυλάκισε τους περισσότερους δημοσιογράφους από ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.
3)      Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου του Ισραήλ ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο εφτα δημοσιογράφων στη Γάζα.
4)      Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ φυλάκισε δημοσιογράφο επειδή προσέβαλε κρατικό λειτουργό.
5)      Ο υπουργός εξωτερικών Λάμαμρα της Αλγερίας κράτησε έγκλειστο δημοσιογράφο για 15 ολόκληρους μήνες, χωρίς καν να του απαγγείλει κατηγορία
6)      Ο πρωθυπουργός Τζομάά της Τυνησίας καταδίκασε σε τρία χρόνια φυλάκισης μπλόγκερ που δυσφήμισε τον στρατό.
7)      Οι πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας και Γεωργίας έχουν επιτεθεί και βιαιοπραγήσει εναντίον δημοσιογράφων.
8)      Ο  Αντώνης Σαμαράς επί πρωθυπουργίας του , η Αστυνομία, σε διαδηλώσεις πέρσι τον Ιούνιο, ξυλοκόπησε και τραυμάτισε δύο δημοσιογράφους.
9)      Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ακόμα δεν έχει λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη για τον βομβαρδισμό και τη δολοφονία σέρβων δημοσιογράφων το 1999.
10)   Ο πρωθυπουργός Κειτά του Μάλι εξόρισε δημοσιογράφους οι οποίοι ερευνούσαν περιστατικά παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
11)   Ο υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν είναι ο δεύτερος στον κόσμο << δεσμοφύλακας>> και ενορχηστρωτής βασανιστηρίων σε δημοσιογράφους
12)   Ο πρόεδρος της Παλαιστίνης Μαχμούτ Αμπάς έριξε την φυλακή πολλούς δημοσιογράφους γιατί έκρινε ότι τον <<προσέβαλλαν>>
13)   Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Σεράρ το 2013 καταδίκασε μπλόγκερ σε έξι μήνες φυλάκιση επειδή τον << δυσφήμισε>>.
14)   Ο Ντείβιντ Κάμερον της Αγγλίας έδωσε εντολή στις αρχές να καταστρέψουν ντοκουμέντα της εφημερίδας <<The Guardian>> και απείλησε τους υπεύθυνους με δίωξη.


Πως μπορούνε αυτοί οι ηγέτες να είναι Charlie Hebdo; Αν αυτοί είναι Charlie , τότε δεν είμαστε εμείς. Αν εμείς είμαστε Charlie , τότε δεν είναι αυτοί. Στο Παρίσι των πολιτών και όχι στο Παρίσι των ηγετών.



Του Κώστα Παπαδόπουλου

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις