ΣΙΝΕ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Η ανορεξική έφηβη που έτρωγε μόνο 1 μήλο τη μέρα, μεταμορφώθηκε σε βασίλισσα της ομορφιάς- ΦΩΤΟ

Η ιστορία που θα διαβάσετε είναι μια ιστορία από τις χιλιάδες που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας και αφορούν έφηβες που πάσχουν από την (ψυχική) ασθένεια της ανορεξίας.
Η Beth Cowan, είναι μια από αυτές. Όταν ήταν 16 χρονών έγινε ανορεξική. 

Θεωρούσε ότι ήταν μια άσχημη χοντρή και πως κάθε ημέρα έπαιρνε κιλά που δεν ήθελε. Σταμάτησε να τρώει. Έραψε το στόμα της στην κυριολεξία. Έτρωγε μόνο ένα μήλο τη μέρα και αυτό με μεγάλη δυσκολία. Για κανονικό φαγητό δεν το συζητάμε. Μόλις έτρωγε κάτι, έφευγε από το τραπέζι, πήγαινε στο μπάνιο και προκαλούσε μόνη της εμετό.

Οι γονείς της είχαν δοκιμάσει τα πάντα αλλά έβλεπαν την λατρεμένη τους κόρη να λιώνει καθημερινά, σαν το κεράκι. Είχε φτάσει 35 κιλά και οι γιατροί τους είπαν πως άμεσα θα χρειαστεί να τρέφεται με σωληνάκια εντός του νοσοκομείου του Newcastle, της πόλης όπου κατοικεί. Η 16χρονη είχε σπρώξει τον εαυτό της στο χείλος του γκρεμού. Οι γονείς της έμειναν στο πλάι της άπειρες ώρες. Βραδιές ολόκληρες μιλούσε με την μητέρα της. Τελικά δέχτηκε να επισκεφτεί εξειδικευμένο ψυχίατρο- ψυχοθεραπευτή αλλά και παθολόγο. Σιγά σιγά η Beth άρχισε να τρώει και να ξεπερνάει το πρόβλημα της. Ήταν ήδη 19 χρονών. Παράλληλα ξεκίνησε γυμναστική και κάθε πρωί πριν από το πλούσιο πρωινό της έτρεχε πολλά χιλιόμετρα, κάτι που τις έδινε δύναμη.


Μόλις ξεκίνησε να τρέφεται σωστά και να παίρνει κιλά
«Ειλικρινά δεν θυμάμαι πως και γιατί έκανα αυτό το σφάλμα, πρώτα από όλα για τον εαυτό μου» θα πει και θα συνεχίσει: «Η ασθένεια αυτή κυριολεκτικά μου στέρησε τα πάντα. Δεν ήθελα να βγω από το σπίτι δεν ήθελα να πάω σχολείο ενώ η μυρωδιά και μόνο του φαγητού με έκανε να θέλω να κάνω εμετό. Κλεινόμουν στο δωμάτιο μου και με τις ώρες κοίταζα τα κόκαλα του κορμιού μου και έλεγα Beth είσαι άσχημη, είσαι χοντρή».
το σήμερα

Η ίδια λέει πως ένα βράδυ άκουσε τη συνομιλία των γονέων της με τον γιατρό. Η μητέρα της έκλαιγε πνιχτά και τότε η Beth κατάλαβε ότι θα έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο του Newcastle. «Φοβήθηκα. Δεν ήθελα να μπω στο νοσοκομείο. Εκείνη τη στιγμή έγινε ένα κλικ στο μυαλό μου και όλα άλλαξαν»
Σήμερα η Beth έχει φτάσει τα 52 κιλά. Το τρέξιμο τη βοήθησε να διατηρήσει το κορμί της σε εξαιρετικά επίπεδα (πλέον) και το γλυκό της πρόσωπο την ώθησαν να λάβει μέρος στον διαγωνισμό ομορφιάς της πόλης της και να αναδειχθεί Μις Newcastle. Ετοιμάζεται πλέον για τον τίτλο της χώρας της.
φωτογραφία από το διαγωνισμό ομορφιάς.

Η ίδια είχε δηλώσει αμέσως μετά τη στέψη της: «Δεν θα ήμουν εδώ σήμερα. Ίσως να είχα πεθάνει κιόλας, εάν εγώ η ίδια πρώτα από όλα δεν είχα επιλέξει να το πολεμήσω. Να πολεμήσω την ανορεξία και να την νικήσω»

invitromagazine

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις