ΣΙΝΕ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Αυτό το σουτιέν μπορεί να ανιχνεύσει τον καρκίνο του μαστού

Σε καμία γυναίκα αρέσει να υποβάλλεται σε μαστογραφία, αφού είναι μία δυσάρεστη και συχνά επώδυνη εξέταση. Ωστόσο, θεωρείται ένα...
«αναγκαίο κακό», καθώς αποτελεί ένα πολύτιμο διαγνωστικό εργαλείο για τον καρκίνο του μαστού.

Φαίνεται όμως πως σύντομα, ίσως να μπορέσουμε να την αποφύγουμε χάρη στη νέα τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Cyrcadia Health.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει το iTBra, ένα σουτιέν που μοιάζει πολύ με το αθλητικό σουτιέν, αλλά είναι ενσωματωμένο με μπαλώματα που παρακολουθούν τις αλλαγές θερμοκρασίας στον ιστό του μαστού και παρακολουθούν κάθε αύξηση της ροής του αίματος που εμφανίζεται συνήθως με την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων. Και δεδομένου ότι είναι ασύρματα συνδεδεμένο, μπορεί να στείλει τα δεδομένα σε ένα smartphone.

Οι πρώτες δοκιμές στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, που έγιναν πάνω σε 500 ασθενείς, ήταν πολύ ελπιδοφόρες. Στην πραγματικότητα, το ποσοστό επιτυχούς ανίχνευσης καρκίνου του μαστού ήταν 87% ακόμη και σε ασθενείς με πυκνό ιστό του μαστού, στο οποίο συχνά κρύβονται μικροί όγκοι.

Η εταιρεία συνεχίζει τις δοκιμές και ελπίζει να λάβει την έγκριση του Αμερικάνικου Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) από το φθινόπωρο του 2016.

fanpage

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις