ΣΙΝΕ

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Πως να βάψετε τέλεια τα πασχαλινά σας αβγά

Εάν θέλετε να έχουν τα πασχαλινά σας αβγά τέλειο χρώμα και να γυαλίζουν τότε ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα.

-Διαλέξτε αβγά μεσαίου μεγέθους, διότι τα μεγαλύτερα σπάνε ευκολότερα.

-Προτιμήστε τα μπεζ αβγά αν πρόκειται να τα κάνετε μονόχρωμα και με έντονα χρώματα, και τα λευκά αβγά, αν θέλετε πιο απαλά χρώματα με σχέδια.

-Αν πρόκειται να βάψετε βιολογικά αβγά, πρέπει να φροντίσετε να προμηθευτείτε οικολογική βαφή, διότι αν τα βάψετε με συμβατική βαφή, χάνουν ουσιαστικά την ιδιότητά τους.

-Πριν τα βράσετε, τα αφήνετε έξω από το ψυγείο μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα πλένετε καλά με ζεστό νερό και ξίδι.

-Τα βάζετε σε μία στρώση, τα καλύπτετε με κρύο νερό και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε περίπου 12 λεπτά.

-Τα βγάζετε προσεκτικά από την κατσαρόλα ένα ένα με ένα κουτάλι της σούπας, τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν και να κρυώσουν καλά.

-Φοράτε γάντια και φτιάχνετε τη βαφή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα βάζετε στην κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, χωρίς να αφήσετε πολλά κενά ανάμεσά τους, και φροντίζετε η βαφή να τα καλύψει τελείως.

-Η βαφή με ζεστό νερό δίνει εντονότερες αποχρώσεις, ενώ η βαφή με κρύο νερό, αν και είναι πιο γρήγορος τρόπος, δίνει χρώματα πιο ανοιχτά, χωρίς ομοιομορφία.

-Τα βγάζετε ένα ένα και τα τοποθετούμε σε λαδόκολα φούρνου, που δεν κολλάει. Τα αφήνετε να στεγνώσουν, αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους.

-Μόλις κρυώσουν, τα γυαλίζετε με λίγο λάδι ή με το ειδικό γυαλιστικό που περιέχεται συνήθως στη συσκευασία της βαφής, χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας.

-Τα διακοσμείτε με αυτοκόλλητα ή αν θέλετε να τα ζωγραφίσετε , καλό είναι να προσέξετε τις χημικές ουσίες της μπογιάς.

madata.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις