ΣΙΝΕ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Τα περίεργα παιχνίδια της φύσης – Πέντε γυναίκες μοναδικές στον κόσμο

Δίδυμες με ένα κορμό και δύο κεφάλια, η μικρότερη γυναίκα στον κόσμο, η γυναίκα με ράστα που φτάνουν τα...
έξι μέτρα. Αυτές είναι μερικές από τις πιο μοναδικές γυναίκες στον κόσμο.

Julia Gunse έχει καλύψει το 95% του σώματος της με τατουάζ. Ξόδεψε 80.000 δολάρια και πέντε χρόνια μέχρι να το πετύχει. 


Η Julia έπασχε από πορφυρία. Πρόκειται για μια πάθηση που επηρεάζει το δέρμα στις περιοχές που έρχονται σε επαφή με τον ήλιο, προκαλώντας φουσκάλες γεμάτες με υγρό. Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα γίνεται σημαδεμένο, κηλιδωμένο και εύθραυστο. 
Οταν η ιατρική σήκωσε τα «χέρια» ψηλά η Gunse στράφηκε προς τα τατουάζ.

Τα πόδια της Mandy Sellars δεν σταματούν να μεγαλώνουν από τότε που γεννήθηκε. Οι γιατροί ανακάλυψαν μια μετάλλαξη γονιδίου PIK3CA στο σώμα της Mandy, η οποία είναι η μοναδική γυναίκα στον κόσμο που το έχει. Τα πόδια της είναι τρεις φορές μεγαλύτερα από τα πόδια ενός κανονικού ανθρώπου και ζυγίζουν 22 κιλά. Μετά από μια σειρά επιπλοκών οι γιατροί έκοψαν το αριστερό πόδι της Mandy ενώ το εκπληκτικό είναι ότι αυτό άρχισε να μεγαλώνει ξανά.

Η Jyoti Amge έχει ύψος που δεν ξεπερνά τα 60 εκατοστά. Πάσχει από ένα ασυνήθιστο είδος νανισμού που ονομάζεται αχονδροπλασία. Το εντυπωσιακό είναι ότι το σώμα της 18χρονης Ινδής είναι απόλυτα συμμετρικό.

Τα ράστα της Asha Mandela φτάνουν σχεδόν τα έξι μέτρα μήκος. Το 2008 η Asha ήταν η μοναδική γυναίκα στον κόσμο με τα μακρύτερα ράστα ενώ το εντυπωσιακό είναι ότι δεν έχασε τα μαλλιά της όταν διαγνώστηκε με καρκίνο και έκανε χημειοθεραπεία.

Η Abigail και η Brittany Lee Hensel, γεννημένες το 1990 στη Minnesota των ΗΠΑ, είναι δίδυμες, σιαμαίες με ένα σώμα και δύο κεφάλια. Εχουν δύο σπονδυλικές στήλες που ενώνονται στη λεκάνη. Εχουν δύο στομάχια, τέσσερις πνεύμονες και δύο χέρια. Οι κοπέλες ζουν μια φυσιολογική ζωή καθώς σπουδάζουν, οδηγούν και διασκεδάζουν όπως όλοι οι νεαροί της ηλικίας τους.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις