ΣΙΝΕ

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Η φυσική ομορφιά της Ευρώπης δελεάζει τον επισκέπτη με έναν συνδυασμό που «παντρεύει» τέχνη και αρχιτεκτονική.

Ανακαλύψτε τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία της Ευρώπης, τα οποία παρουσιάζουν εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία:
βραχώδη βουνά, βαθιές λίμνες, ατελείωτα ποτάμια και παγετώνες συνθέτουν ένα σκηνικό που κόβει την ανάσα.

Περιπλανηθείτε σε 20 από τα θαύματα της φύσης στην Ευρώπη:

1. VERDON GORGE, ΓΑΛΛΙΑ
Το Verdon Gorge βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Γαλλίας και θεωρείται ως ένα από τα ομορφότερα φαράγγια στην Ευρώπη. Η περιοχή είναι τόπος συνάντησης για αναρριχητές και λάτρεις των υδάτινων σπορ, όπως το rafting και το καγιάκ.


























2. EISRIESENWELT, ΑΥΣΤΡΙΑ
To Eisriesenwelt πρόκειται για το μεγαλύτερο σπήλαιο πάγου στον κόσμο και βρίσκεται λίγο έξω απ’ το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Τα υπόγεια τοπία περιλαμβάνουν μοναδικούς καταρράκτες, και πυλώνες από πάγο που κόβουν την ανάσα.




















3. AS CATEDRAIS, ΙΣΠΑΝΙΑ
Η παραλία As Catedrais βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ισπανίας στην πόλη Ribadeo. Το όνομα της σημαίνει «η παραλία των καθεδρικών», ενώ το κανονικό όνομα της είναι «Praia de Augas Santas», δηλαδή η παραλία των άγιων νερών. Σήμερα, έχει μια θέση ανάμεσα στα φυσικά μνημεία του κόσμου εξαιτίας των σπηλιών και θεωρείται ως μια από τις ωραιότερες και ιδιαίτερες παραλίες στην Ευρώπη.



4. PREIKESTOLEN, ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Το Preikestolen είναι ένα από τα τουριστικότερα μέρη της Νορβηγίας. Πρόκειται για έναν βράχο στα δυτικά της χώρας σε ύψος 604 μέτρων και ο οποίος καταλήγει σε ένα εντυπωσιακό φυσικό πλατώ 25 τετραγωνικών μέτρων και από όπου η θέα της φύσης με τους ορεινούς όγκους και τη θάλασσα κόβει κυριολεκτικά την ανάσα.


5. MATTERHORN, ΙΤΑΛΙΑ
Το όρος Matterhorn με ύψος του φτάνει τα 4.478 μέτρα, κατατάσσεται ανάμεσα στις ψηλότερες κορυφές των Άλπεων. Το βουνό έχει γίνει το σήμα κατατεθέν των Άλπεων και της Ελβετίας, ενώ έχει εμπνεύσει γενιές καλλιτεχνών, συγγραφέων αλλά και αθλητών που επέλεξαν να κάνουν εκεί την ανάβαση τους.


6. ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ BIGAR, ΡΟΥΜΑΝΙΑ
O καταρράκτης Bigar στη Ρουμανία είναι ένας από τους ωραιότερους καταρράκτες των Βαλκανίων αλλά και είναι… ιερός, αφού το σχήμα του μοιάζει με καμπάνα! Στην ουσία πρόκειται για έναν τεράστιο βράχο πλήρως καλυμμένο με βρύα, στην επιφάνεια του οποίου ρέει το νερό.



7. DUNE OF PILAT, ΓΑΛΛΙΑ
Το Great Dune of Pilat πρόκειται για τον ψηλότερο αμμόλοφο στην Ευρώπη, ο οποίος είναι ορατός ακόμα και από το διάστημα, με 3 χιλιόμετρα μήκος, 500 μέτρα πλάτος και ύψος του κυμαίνεται στα 107-130 μέτρα! Η μικρή έρημος συνορεύει με ένα δάσος 2,5 εκατομμυρίων στρεμμάτων, το οποίο υποχωρεί 1 με 4 μέτρα ετησίως καθώς ο αμμόλοφος μετακινείται προς το εσωτερικό της χώρας, εξαιτίας των θαλάσσιων ανέμων.


8. BLUE GROTTO, ΙΤΑΛΙΑ
Το Blue Grotto ή Grotta Azzurra είναι μια θαλασσινή σπηλιά, στο νησί Κάπρι στη νότια Ιταλία, διάσημη για τα γαλάζια νερά της – όπως αποδεικνύει και το όνομα της. Από την είσοδο της σπηλιάς χωράει μετά βίας μια βάρκα με κουπιά και… το φως του ήλιου, το οποίο φωτίζει από κάτω το νερό στη σπηλιά δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

9. WHITE CLIFFS OF DOVER, ΑΓΓΛΙΑ
Τα λευκά βράχια του Ντόβερ είναι ένας απ’ τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Βρετανίας. Το λευκό χρώμα απ’ την κιμωλία δημιουργεί ένα μοναδικό θέαμα σε συνδυασμό με τα γαλάζια νερά.



10. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ
Η γη μετά από μια τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη δημιουργώντας το ονειρεμένο νησί της Σαντορίνης. Μπλε βαθιά νερά, ηφαιστιογενή πετρώματα, μαύρη, άσπρη και κόκκινη άμμος και απότομα βράχια ολοκληρώνουν τον «πίνακα» του Αιγαίου Πελάγους.


Δείτε περισσότερα ... http://www.fortunegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: