ΣΙΝΕ

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Μωσαϊκό light (χωρίς αυγά, ζάχαρη, βούτυρο)

Υλικά

200 γρ. κουβερτούρα
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
1 πακέτο μπισκότα Μιράντα Ολικής Άλεσης
20 αμύγδαλα ωμά, ξεφλουδισμένα
1 βανίλια σε σκόνη
λίγο κονιάκ

Εκτέλεση
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζετε σε κατσαρολάκι μαζί με το γάλα. Ζεσταίνετε την εστία και ανακατεύετε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να αποκτήσετε ένα ενιαίο μείγμα. 

Προσθέτετε τη βανίλια και το κονιάκ, ανακατεύετε ξανά και αποσύρετε απ” τη φωτιά.
Θρυμματίζετε τα μπισκότα με τα χέρια και τα προσθέτετε κι αυτά στο σοκολατένιο μείγμα. Ρίχνετε και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε καλά να μοιραστούν ομοιόμορφα.


Κόβετε ένα κομμάτι αντιπολιτικό χαρτί φούρνου και στρώνετε μ' αυτό μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (βολεύουν πολύ κι εκείνες της μιας χρήσης), αφήνοντας λίγο χαρτί να προεξέχει. 
Αδειάζεται μέσα το μείγμα και τυλίγεται με το χαρτί που περισσεύει το γλυκό. 
Βάζετε στην κατάψυξη όση ώρα χρειαστεί μέχρι να σφίξει, ξετυλίγεται, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Η φόρμα χρειάζεται, καθώς λόγω της απουσίας αρκετών στέρεων υλικών, το μείγμα βγαίνει αρχικά πιο ρευστό από το κλασικό μωσαϊκό που γνωρίζουμε. Στη συνέχεια όμως καταψύχεται και σφίγγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις