ΣΙΝΕ

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Σε απατάει; Οι 7 ύποπτες συμπεριφορές του άνδρα

Σίγουρα όλοι είτε έχουμε βιώσει είτε έχουμε ακούσει από κάποιο φίλο ή γνωστό τη δική του εμπειρία από μια απιστία. Πολύ συχνά μάλιστα,...
τα σημάδια ήταν ολοφάνερα και η απάντηση μπροστά στα μάτια μας, απλώς αρνούμασταν να αντικρίσουμε την αλήθεια από φόβο ή επειδή ελπίζαμε ενδόμυχα ότι κάνουμε λάθος. Καθώς όμως όπως είναι φανερό δε ζούμε σε ένα τέλειο κόσμο και όλοι καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις προσωπικές μας ανασφάλειες και τα άγχη μας, χρειαζόμαστε κάποιον εξωτερικό παρατηρητή να μας ανοίξει τα μάτια και να μας δείξει αντικειμενικά τα πιο συνηθισμένα σημάδια που κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου για την απιστία.

Η ένταση στη σχέση με ασήμαντες αφορμές
Αν ο σύντροφός σας αρχίζει ξαφνικά να σας κατηγορεί χωρίς ουσιαστικό λόγο για διάφορες επιφανειακές αιτίες, τότε είναι πιθανό η ύποπτη αυτή συμπεριφορά να οφείλεται στην προσπάθειά του να αμυνθεί, προβάλλοντας τις πράξεις του σε εσάς και μεταθέτοντας διαρκώς ευθύνες που δε θέλει να αναλάβει και επιδιώκοντας να κρύψει ένα μυστικό.

Η ξαφνική αλλαγή συμπεριφοράς

Πολλές φορές βέβαια, παρατηρείται η ακριβώς αντίθετη συμπεριφορά, δηλαδή ο σύντροφος να γίνεται ξαφνικά πολύ τρυφερός και εκδηλωτικός, αλλά μέσα σας νιώθετε ότι μπορεί και να υποκρίνεται. Αν από τη μία μέρα στην άλλη παρατηρείτε ότι συμπεριφέρεται απροσδόκητα γλυκά, προσφέροντάς σας δώρα, ή μιλώντας σας θερμά, να αρχίσετε να γίνεστε περισσότερο καχύποπτοι κι επιφυλακτικοί. Βέβαια, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί πραγματικά να γίνεται με καλή πρόθεση και πως η ερωτική ζήλεια μας οδηγεί καμιά φορά σε λανθασμένα και υπερβολικά συμπεράσματα.

Η αλλαγή στο ωράριο της δουλειάς ή στους συναδέλφους
Ίσως η πιο κλασική δικαιολογία των άπιστων είναι ότι «κάθισε στο γραφείο μέχρι αργά» ή ότι «βγήκε με τους φίλους του από τη δουλειά». Αυτό είναι και από τα πιο δυσαπόδεικτα σημάδια, καθώς η επαγγελματική ζωή του συντρόφου είναι προσωπική του υπόθεση και σε αυτήν είναι σχετικά ανεξάρτητος κι ελεύθερος, οπότε δεν είναι εύκολο να διαπιστωθεί αν όντως περνά πολύ χρόνο στη δουλειά ή με τους συναδέλφους του ή αν το χρησιμοποιεί ως δικαιολογία για να καλύψει τα ίχνη του. Πάντως, οι μη αναμενόμενες και συστηματικές αλλαγές αλλαγές στο πρόγραμμα του συντρόφου, καθώς και η απροθυμία από μέρους του να συγχρονίσει το πρόγραμμά του με το δικό σας, θα πρέπει ίσως να σας βάλουν σε υποψίες.

Η συναισθηματική αποστασιοποίηση
Στα ζευγάρια που παρατηρείται το φαινόμενο της απιστίας, έχει διαπιστωθεί στα πρώτα τουλάχιστον στάδια, συναισθηματική απομάκρυνση μεταξύ των συντρόφων, η οποία εκδηλώνεται κυρίως με την ελαττωμένη σωματική επαφή, είτε αυτή είναι ένα απλό άγγιγμα ή ένα χάδι, είτε είναι ένα φιλί ή ακόμη και οι σεξουαλικές σχέσεις.

Η ηλεκτρονική επικοινωνία
Ο σύντροφος που απατά, αποφεύγει συνήθως την επικοινωνία, καταφεύγοντας στις νέες τεχνολογίες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η υπερβολική σπατάλη χρόνου στα μέσα επικοινωνίας, κρύβει ίσως και την επίσκεψη σε «ύποπτα» site, ή «πονηρές» συνομιλίες.

«Γλώσσα λανθάνουσα, αλήθεια λέγει»
Σοφοί οι παλιοί, ήξεραν ότι ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Οι άνθρωποι που λένε ψέματα, με δυσκολία καταφέρνουν να τα κρατήσουν για πολύ, καθώς συχνά δε θυμούνται την προηγούμενη δικαιολογία με αποτέλεσμα, να κατασκευάζουν παραμύθια-δικαιολογίες τα οποία ξεχνάνε και οι ίδιοι, παρουσιάζοντάςτα κάθε φορά παραλλαγμένα και μαρτυρώντας έτσι φυσικά, το ψευδές του πράγματος.

Η περιποίηση
Το ταίρι σας από εκεί που κυκλοφορούσε με φόρμες και t-shirt, χωρίς να νοιάζεται για την εμφάνισή του και την εντύπωση που θα προκαλέσει, ξαφνικά έχει μετατραπεί σε κοκέτα ή νάρκισσο αντίστοιχα; Συναγερμός! Η πρώτη αντίδραση ενός ατόμου που σκοπεύει να εγκαταλείψει το σύντροφό του είναι ακριβώς αυτή η περιποίηση και η ενασχόληση με τον εαυτό του και δη την εικόνα του, με απώτερο σκοπό να ξαναβγεί στον κόσμο του «εργένη» και να επιβεβαιώσει ότι «η μπογία του περνάει ακόμη».

Το ένστικτό σας
Τα ένστικτά μας είναι πολλές φορές ο καλύτερος οδηγός μας. Κανείς δεν ξέρει καλύτερα από εμάς τους ίδιους πως ήταν τα πράγματα πριν και πόσο έχουν αλλάξει τώρα, αν έχουν αλλάξει. Πολλές φορές τα συναισθήματά μας, μας προειδοποιούν για καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούμε ή δε θέλουμε να αντικρίσουμε και γι’ αυτό πρέπει να εκπαιδευτούμε στο να τα αναγνωρίζουμε και να τα κατανοούμε.

Δεν είναι κακό σε τέτοιες καταστάσεις να ζητάμε και την άποψη ενός ειδικού ψυχικής υγείας ή ενός συμβούλου σχέσεων, που θα μπορέσει να μας βοηθήσει να δούμε τα πράγματα πιο ψύχραιμα και με πιο καθαρό μάτι.

Επιμέλεια Αντελίνα Ταντάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: