ΣΙΝΕ

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Δάκρυσε ο Αλέξης Τσίπρας - Ανατροπή δεδομένων: Μπορεί και απόψε η ψήφιση από την Ολομέλεια

Ακόμα και ξημερώματα μπορεί να γίνει η ψήφιση του σχεδίου νόμου για την συμφωνία με τους δανειστές. 

Στις 15.00 συνεδριάζουν οι επιτροπές και δεν αποκλείεται αμέσως μετά, ό,τι ώρα και αν είναι να κατατεθούν προς ψήφιση στην Ολομέλεια

- Δάκρυσε ο πρωθυπουργός όταν είπε στους βουλευτές του: «Εδώ που είμαστε ή θα μείνουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί!»


Συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων εξέφραζε σήμερα κυβερνητική πηγή στο περιθώριο της κοινής συνεδρίασης της ΚΟ και της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι οι ελληνικές προτάσεις είναι βελτιωμένες σε σχέση με άλλες του παρελθόντος, ενώ αναγνώρισε και την ύπαρξη δυσκολιών.

Η ίδια πηγή σημείωνε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι προβλέπεται σταδιακή εφαρμογή των μέτρων που θα εφαρμοστούν, ενώ ως ιδιαίτερα θετική προοπτική εκτιμάται ότι θα έχει η συζήτηση για το θέμα του χρέους, κάνοντας λόγο για «καλύτερο πακέτο για το χρέος».


Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός είπε ότι πρόκειται για μία εντολή «να φέρουμε καλύτερη συμφωνία από το τελεσίγραφο που μας δόθηκε στο Eurogroup, δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη».

Αυτή τη στιγμή, είπε, βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις, αυτό που έχει σημασία είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις αποφάσεις.

Επιχειρώντας να βάλει τέλος σε μία σειρά από σενάρια που κυκλοφορούν εντόνως τις τελευταίες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος. Εδώ που ήρθαμε ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί», στέλνοντας σαφές μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις και ζητώντας στήριξη από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού τον λόγο πήρε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ενημέρωσε λεπτομερώς την ΚΟ για την πρόταση που ενέκρινε χτες το Κυβερνητικό Συμβούλιο και εστάλη στους θεσμούς.

Βαρουφάκης σε πηγαδάκια: Πρέπει η κυβέρνηση να διεκδικήσει μια πιο ρητή δέσμευση από τους δανειστές στο ζήτημα του χρέους για να μην μας πουλήσουν όπως πούλησαν το Βενιζέλο το 2012

Σκουρλέτης: Συνθηκολόγηση ώστε να μπορέσουμε να βρεθούμε σε καλύτερη στιγμή για να υλοποιήσουμε αυτά που επιδιώκουμε

Λαφαζάνης: Η συμφωνία δεν μπορεί αν δώσει απάντηση στα προβλήματα και να δώσει μια θετική προοπτική στην χώρα. Για το τι θα κάνει είπε: «Θα το δείτε το απόγευμα».

Σακελλαρίδης: Η εξουσιοδότηση πρέπει να ψηφιστεί απόψε

Newsit
athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις