ΣΙΝΕ

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Χάλκινη η Εθνική στο πόλο!

Μεγάλη νίκη στα πέναλντι
Μια θέση στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Καζάν, μαζί με το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του...

Ρίου κέρδισε η Εθνική πόλο ανδρών στον μικρό τελικό κόντρα στην Ιταλία.

Το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν κατέκτησε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, επικρατώντας της Ιταλίας με 11-9 στα πέναλτι (κ.α. 7-7), στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ανεβαίνει για δεύτερη φορά στην ιστορία της στο βάθρο των νικητών, δέκα χρόνια μετά την αντίστοιχη επιτυχία του Μόντρεαλ, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει από σήμερα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 4-4, 0-1 (κ.α.), 4-2 (πεν.)









Τα πέναλτι: 7-8 Φιλιόλι, 8-8 Αφρουδάκης, δοκάρι ο Βελότο, 9-8 Φουντούλης, 9-9 Λουόνγκο, 10-9 Μυλωνάκης, απόκρουση Φλέγκα στο πέναλτι του Ντι Φούλβιο, 11-9 Βλαχόπουλος.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΕΛΛΑΔΑ (Θ.Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 1, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης, Ποντικέας, Αφρουδάκης 1, Δελακάς, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος, Γαλανόπουλος 3.
ΙΤΑΛΙΑ (Σ.Καμπάνια): Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο 1, Βελότο 1, Φιλιόλι 2, Τζορτζέτι, Φοντέλι 1, Τζιάκοπο, Πρεσιούτι, Τζίτο, Λουόνγκο, Αϊκάρντι 2, Μπαράλντι, Ντελ Λούνγκο.
*Η αποστολή της "χάλκινης" παγκόσμιας πρωταθλήτριας αναχωρεί από το Καζάν στις 2:00 τα ξημερώματα με πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης. Η άφιξη της στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί μετά τις 9:00 το πρωί.
Ποιος να απειλήσει τη Σερβία
Η Ελλάδα νίκησε τη Σερβία σε φιλικό αγώνα, αλλά οι δύο ομάδες δεν βρέθηκαν αντίπαλοι στο Καζάν. Οι Σέρβοι κυριάρχησαν στον ημιτελικό με την Ιταλία και έκαναν περίπατο στον τελικό με αντίπαλο την Κροατία, επικρατώντας 11-4 σε έναν αγώνα που ο ένας εκ των δύο διαιτητών ήταν ο Έλληνας Γιώργος Σταυρίδης.
Η κατάταξη
1.Σερβία
2.Κροατία
3.Ελλάδα
4.Ιταλία
5.Μαυροβούνιο
6.Ουγγαρία
7.Ηνωμένες Πολιτείες
8.Αυστραλία
9.Καναδάς
10.Βραζιλία
11.Καζαχστάν
12.Νότια Αφρική
13.Ιαπωνία
14.Ρωσία
15.Κίνα
16.Αργεντινή
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις