ΣΙΝΕ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κεφαλονιά από τις θεομηνίες. φωτο & βίντεο

Καταγράφονται τα αιτήματα των πολιτών για αποζημιώσεις
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες, κηρύχθηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου το νησί της Κεφαλονιάς λόγο των... μεγάλων ζημιών από τη σφοδρή βροχόπτωση, που έχουν προκληθεί σε σπίτια και επαγγελματίες.

«Το αίτημα ώστε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το έστειλε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτος, χθες το βράδυ» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η βουλευτής Κεφαλονιάς κ. Θεοπεφτάτου, ενώ στην συνέχεια επεσήμανε ότι «σε εκκρεμότητα πλέον είναι οι αποζημιώσεις στους πληγέντες. Από το πρωί σήμερα έχουν αρχίσει οι αιτήσεις αποζημιώσεις. Οι επαγγελματίες του νησιού, που οι επιχειρήσεις τους, επλήγησαν από την κακοκαιρία κάνουν τις αιτήσεις σου στην Περιφέρεια ενώ σε όσους έχουν πληγεί οι κατοικίες τους κάνουν αιτήσεις στο Δήμο Κεφαλονιάς».

Ακόμα η κ. Θεοπεφτάτου τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι «από την πρώτη στιγμή, όλοι οι μηχανισμοί της πολιτείας διαχειρίστηκαν άψογα τα προβλήματα από την κακοκαιρία και γι αυτό δεν υπήρξαν τραυματισμοί».

Ακόμα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για την κατάσταση της Κεφαλονιάς, μίλησε ο αντιδήμαρχος του Νησιού Ευάγγελος Κεκκάτος. Ο κ. αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι «υπάρχουν προβλήματα σε επιχειρήσεις και σε σπίτια αλλά κύριο μέλημα των αρχών ήταν να μην κινδυνεύσει κανένας πολίτης».

«Όλοι οι δρόμοι του νησιού έχουν ανοίξει για τα οχήματα και κανένα μέρος της Κεφαλονιάς δεν έχει πρόβλημα. Καταγραφούμε τα αιτήματα των πολιτών για αποζημιώσεις», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Κεκκάτος.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια: