ΣΙΝΕ

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Το νέο κυβερνητικό σχήμα – Ποια ονόματα έχουν κλειδώσει μέχρι στιγμής


Ολοκληρώνεται η λίστα των ονομάτων που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες,...  χωρίς φυσικά να αποκλείονται ανατροπές και καραμπόλες της τελευταίας στιγμής, ο Γιάνης Δραγασάκης παραμένει στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και διατηρεί και την εποπτεία των οικονομικών υπουργείων. Το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη, ακούστηκε για τη θέση του προέδρου της Βουλής, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες τη θέση του προέδρου της Βουλής ενδέχεται να αναλάβει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης ή ο Θοδωρής Δρίτσας.

Στο υπέρ-υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής ανασυγκρότησης κατευθύνεται ο Πάνος Σκουρλέτης.
Επικρατέστερος για την θέση του Αναπληρωτή υπουργού για τα θέματα Προστασίας του Πολίτη, είναι ο Δημήτρης Βίτσας. Στη θέση του αναπληρωτή υπουργού για θέματα μετανάστευσης αναμένεται να παραμείνει ο υπουργός της Υπηρεσιακής Γιάννης Μουζάλας. Στην θέση της στο υπουργείο για θέματαΜακεδονίας – Θράκης, αναμένεται να επιστρέψει η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.
Στο Υπουργείο Οικονομικών, επιστρέφει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τονΔημήτρη Μάρδα και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη να επιστρέφουν επίσης στις θέσεις τους ως Αναπληρωτές στα θέματα γενικού λογιστηρίου του κράτους και εσόδων αντίστοιχα.
Ειδικό ρόλο, πιθανώς υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, φαίνεται να αναλαμβάνει ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση της συμφωνίας.
Στο υπουργείο Οικονομικών επιστρέφει ο Γιώργος Σταθάκης, το οποίο όμως φαίνεται να σπάει και να αναλαμβάνει θέση υπουργού με αρμοδιότητα τα θέματα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Χρήστος Σπρίτζης.  Στο υπουργείο Ναυτιλίας είναι πιθανό να παραμείνει ο Χρήστος Ζώης και αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι η Έλενα Κουντουρά.
Στο υπουργείο Εξωτερικών επιστρέφει ο Νίκος Κοτζιάς.
Ο Πάνος Καμμένος διατηρεί τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Στο υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να επιστρέψει ο Νίκος Παρασκευόπουλος ή είναι πιθανό να αναβαθμιστεί σε υπουργό, ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης  Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Στη θέση του στο υπουργείο Εργασίας αναμένεται να επιστρέψει ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
Επικρατέστερος για το υπουργείο Υγείας είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Το υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει ο Κώστας Γαβρόγλου με υφυπουργό τονΓαβριήλ Σακελλαρίδη. Στο υπουργείο πολιτισμού είναι επίσης πιθανό να παραμείνει ο Νίκος Ξυδάκης.
Υπουργοί Επικρατείας, θα ορκιστούν οι Αλέκος Φλαμπουράρης με αρμοδιότητα το συντονισμό του κυβερνητικού έργου,  Νίκος Παππάς και  Παναγιώτης Νικολούδης με αρμοδιότητα την καταπολέμιση της διαφθοράς. Κυβερνητική εκπρόσωπος θα είναι η Όλγα Γεροβασίλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες θέση σε υπουργείο αναμένεται να αναλάβει ο Τέρενς Κουίκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις