ΣΙΝΕ

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Ο Νίκος Βούτσης Νέος πρόεδρος της Βουλής με 181 ψήφους

Ο νέος πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξελέγη την Κυριακή με 181 ψήφους σε σύνολο 297 παρόντων.
Στις 13.30 θα εκλεγούν οι αντιπρόεδροι, οι κοσμήτορες και οι γραμματείς του Σώματος. 

Η διαδικασία της εκλογής διεξήχθηστην Ολομέλεια μυστικά με κάλπη στην οποία προσήλθαν οι βουλευτές και ψήφισαν το προτεινόμενο πρόσωπο της αρεσκείας τους για το αξίωμα των μελών του προεδρείου της Βουλής.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, ο πρόεδρος της Βουλής εκλέγεται με την απόλυτη πλειoψηφία τoυ συνόλου του αριθμού των βoυλευτών (151). Αφού ο νέος πρόεδρος της Βουλής, αναγνώσει τις προγραμματικές του δηλώσεις στην Ολομέλεια, στις 13.30 θα διεξαχθεί η συνεδρίαση για την εκλογή των λοιπών μελών του νέου Προεδρείου.

Κατά τη σημερινή εκλογική διαδικασία ο N. Βούτσης ψηφίσθηκε από 181 βουλευτές, ενώ υπήρξαν 113 λευκά και 3 άκυρα.

Ο κ. Βούτσης, συγκεκριμένα, ψηφίσθηκε από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους 8 από τους 10 των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τους 9 της Ένωσης Κεντρώων (δηλαδή από 163) και προφανώς από 18 βουλευτές των άλλων κομμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δήλωσαν ότι ψηφίζουν κατά συνείδηση, ενώ η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και το Ποτάμι δεν έδωσαν θετική ψήφο. Με επιστολική ψήφο ψήφισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης που απουσιάζει σε αποστολή της Βουλής στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Απουσίασαν ο Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος (απέστειλε επιστολική ψήφο δηλώνοντας ότι αν παρευρισκόταν θα ψήφιζε τον Νίκο Βούτση, αλλά η ψήφος δεν προσμετράται) και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος.

Κατά την ψηφοφορία, που αικολουθσε εξελέγησαν οι τρεις υποψήφιοι που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για Αντιπροέδρους της Βουλής και συγκεκριμένα, οι Τάσος Κουράκης (Α' αντιπρόεδρος), Γιώργος Βαρεμένος (Β΄αντιπρόεδρος), Τασία Χριστοδουλοπούλου ( Γ΄ Αντιπρόεδρος).

Υποψήφιοι για το προεδρείο από τα υπόλοιπα κόμματα ήταν: Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ) για Δ΄ Αντιπρόεδρος, Γιάννης Αϊβατίδης (Χρυσή Αυγή) για Ε΄ Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Κρεμαστινός (ΠΑΣΟΚ) για ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος και Γιώργος Λαμπρούλης (ΚΚΕ) για Ζ΄ Αντιπρόεδρος.

directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις