ΣΙΝΕ

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Λυπητερή των Χριστουγέννων: Έως και 200 ευρώ αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας

Ανάμεσα σε συμπληγάδες πέτρες βρίσκεται η κυβέρνηση, η οποία πρέπει να καταθέσει ακόμη και σήμερα το νομοσχέδιο για τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα, προκειμένου να...
δρομολογηθούν οι διαδικασίες αφενός για την εκταμίευση των δύο δισ. ευρώ και αφετέρου για να ξεκινήσει η διαδικασία της αξιολόγησης.

Γόρδιος δεσμός παραμένουν ακόμη τα θέματα των «κόκκινων» δανείων, το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων (οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν αναστολή κινητοποιήσεων μέχρι... νεωτέρας) και του ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Όλα αυτά ενώ σήμερα συνεδριάζει το ΕuroWorking Group, το οποίο αν δεν ανάψει το «πράσινο φως» ούτε η δόση θα καταβληθεί, ούτε η αξιολόγηση θα αρχίσει.


Εκφράζονται έντονες επιφυλάξεις για την οικονομική αποτελεσματικότητα της επιβολής του ΦΠΑ, αφού μπορεί να προκαλέσει φυγή μαθητών από τα ιδιωτικά σχολεία, μείωση του προσδοκώμενου εσόδου και επιβάρυνση της δημόσιας Παιδείας. Επιπλέον όμως κρίνεται ότι είναι μεν ένας ταξικός φόρος που όμως δεν χτυπά μόνο τα πολύ υψηλά εισοδήματα αλλά και τα μικρομεσαία. Είναι δε ενδεικτικό ότι κριτική για την πρόθεσή της δεν δέχθηκε μόνο από δεξιά αλλά και από τα κόμματα της αριστεράς ΚΚΕ και ΛΑΕ. «Ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι ένα από τα ανοιχτά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις και το πολεμάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά την Τετάρτη η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, από την Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι είναι η αύξηση των τελών κυκλοφορίας των πολυτελών και μεγάλου κυβισμού αυτοκινήτων καθώς και η καταβολή τελών για αυτοκίνητα που μέχρι τώρα απαλλάσσονται όπως τα νέα αντιρυπαντικής τεχνολογίας.

Οπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, οι εισηγήσεις που δέχεται το υπουργείο Οικονομικών είναι για αυξήσεις που θα φθάνουν έως και 200 ευρώ ετησίως. Οπως ανέφερε η ίδια πηγή, στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν τα τέλη ως εξής:
Σύνδεση τιμής & κυβικών
Μεγαλύτερη αύξηση σε ακριβά και μεγάλου κυβισμού
Μικρότερη σε φθηνά χαμηλού κυβισμού

Κατάργηση εξαιρέσεων από τέλη κυκλοφορίας (αντιρρυπαντικά κλπ.)Οι κλίμακες που έχουν προταθεί έως τώρα είναι τέσσερις:

1η κλίμακα: Αύξηση 50 ευρώ
2η κλίμακα: Αύξηση 100 ευρώ
3η κλίμακα: Αύξηση 150 ευρώ
4η κλίμακα: Αύξηση 200 ευρώ
Ωστόσο, και το μέτρο της αύξησης των τελών κυκλοφορίας είναι αμφίβολο αν θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, αφού μπορεί να οδηγήσει σε νέο κύμα κατάθεσης πινακίδων, ενώ φυσικά θα έχει συνέπειες στην αγορά του αυτοκινήτου.

inrealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις