ΣΙΝΕ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Σήκω Εθνάρχη Καραμανλή να τους δεις πως κατάντησαν το κόμμα που έφτιαξες

Τρίζουν τα κόκαλα του εθνάρχη Κ. Καραμανλή με το ατέλειωτο καραγκιοζιλίκι που επικρατεί στην παράταξη την οποία είχε ιδρύσει και τώρα κινδυνεύει να γίνει…
επιθεώρηση.

Πραγματικά δεν άξιζε τέτοια τύχη το κόμμα που ίδρυσε ο Κ. Καραμανλής τον οποίο εμείς ουδέποτε συμπαθήσαμε αλλά πάντα παραδεχόμασταν το ρόλο του στη συντηρητική παράταξη. Με την κατάντια της ΝΔ η οποία βαδίζει ολοταχώς στο δρόμο που χάραξε το ΠΑΣΟΚ γελάει κάθε πικραμένος. Ο θίασος των υποψηφίων της συμφοράς έφτασε σε σημείο να κάνει περιοδεία και στην Μαδρίτη πρωτοτυπώντας διεθνώς.

Τουλάχιστον στο διάστημα που θα συνυπάρξουν θα πρέπει να σταματήσουν να μιλάνε τα… γαλλικά γιατί διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι. Η ΝΔ από μεγάλη παράταξη πάει ολοταχώς για πολυδιάσπαση αφού κανένας από τους υποψήφιους δεν έχει το ειδικό βάρος για να επιβάλλει, αν εκλεγεί, την ενότητα στο κόμμα.

Η υπονόμευση του Απόστολου Τζιτζικώστα από τους βαρόνους και τις οικογένειες ακυρώνει στην ουσία την όλη διαδικασία της εκλογής. Γιατί είναι πλέον δεδομένο ότι το κατεστημένο της Δεξιάς θα επιβάλλει δικές του λύσεις αδιαφορώντας για το μέλλον της παράταξης. Μόνο που η γενικευμένη αμφισβήτηση των υποψηφίων αλλά και του όποιου αποτελέσματος βγάλει η κάλπη θα προκαλέσει αναγκαστικά ισχυρούς κραδασμούς και διαλυτικά συμπτώματα.

Οι παρατάξεις και τα μεγάλα κόμματα αντέχουν τις ιδεολογικές συγκρούσεις όσο σφοδρές και αν είναι. Δεν αντέχουν όμως τη γελοιοποίηση από μικρομεσαίους σωτήρες που δεν έχουν απολύτως τίποτα να πουν στην κοινωνία με αποτέλεσμα να ξεκατινιάζονται μεταξύ τους και στα διαλείμματα να κάνουν και τριήμερη εκδρομή στην Μαδρίτη για να δείξουν ότι παραμένουν ενωμένοι. Εμείς έχουμε σύρει πάρα πολλά στο μακαρίτη τον εθνάρχη.

Αλλά τέτοιο κακό δεν τους άξιζε να πάθει. Ούτε στον ίδιο, ούτε στη δημόσια ζωή γιατί η δημοκρατία για να λειτουργήσει έχει ανάγκη από δύο ισχυρούς σχηματισμούς. Τώρα ο Αλέξης Τσίπρας έχει μείνει από αντιπολίτευση και αυτό είναι επικίνδυνο. Γιατί θα αισθάνεται παντοδύναμος, δεν θα έχει κανέναν έλεγχο με κίνδυνο να πάρει λαθεμένες αποφάσεις. Ο λαός και η χώρα έχουν ανάγκη από σταθερή κυβέρνηση για να παίρνει αποφάσεις και από ισχυρή αντιπολίτευση για να ελέγχει. Γι΄ αυτό θα πρέπει να σταματήσει αμέσως το καραγκιοζιλίκι στη ΝΔ για να μην έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ μια ακόμα ιστορική παράταξη που είχε ισχυρές αναφορές στην κοινωνία.


kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις