ΣΙΝΕ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ομάδα εθελοντών καθάρισε το πέτρινο Γεφύρι στο Κέντρο Γρεβενών!

Μια αυθόρμητη κίνηση που οργανώθηκε μέσω του διαδικτύου και είχε ως αποτέλεσμα τον καθαρισμό ενός ξεχασμένου πέτρινου γεφυριού!

Κάποια στιγμή απλά κουράζεσαι να περιμένεις να λειτουργήσει το κράτος μας και οι αρμόδιες αρχές του... Αυτή η σκέψη έκανε μια μικρή ομάδα εθελοντών από τα Γρεβενά και τα Γιάννενα να οργανωθούν και να δώσουν ραντεβού την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 στο παλιό πέτρινο γεφύρι στο Κέντρο Γρεβενών και να προσπαθήσουν να το καθαρίσουν από την ατελείωτη βλάστηση που το κατέτρωγε τα τελευταία χρόνια. Το μονότοξο γεφύρι χρονολογείται από το τις αρχές του 1800 και θα ήταν πραγματικά κρίμα να το χάσει η δική μας γενιά αφού κατάφερε να επιζήσει για γενιές και γενιές. Ένα στολίδι παραμελημένο από τους πάντες για χρόνια, κινδυνεύει με κατάρρευση αφού οι ρίζες και τα δένδρα που έχουν φυτρώσει ανάμεσα στις πέτρες του έχουν προσβάλλει τη στατικότητά του και έχουν δημιουργήσει ρωγμές. Κάτι που είναι ολοφάνερο τώρα που καθαρίστηκε. Είναι ένα γεφύρι ισάξιο όλων των υπόλοιπων πέτρινων γεφυριών του Νομού Γρεβενών. Ελπίζουμε η εθελοντική πρωτοβουλία να αφυπνίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και να μεριμνήσουν άμεσα για την επισκευή του.

Φωτογραφίες
Το γεφύρι πριν τον καθαρισμό:


Η εθελοντική ομάδα σε δράση!

















Το γεφύρι του Κέντρου μετά τον καθαρισμό:








Η εθελοντική ομάδα:


Οι άνθρωποι που αυθόρμητα συμμετείχαν στον καθαρισμό του γεφυριού είναι:
Από τα Ιωάννινα μας τίμησαν με την παρουσία και τη βοήθειά τους οι Αλέξης Αυδής και Χρήστος Ντάκος (www.petrinagefiria.com).

Από τα Γρεβενά οι
Χρήστος Τσιαρσιώτης, Χρήστος Δημάδης, Μιχαέλα Ιβάνοβ-Μπιζιούρα, Θωμάς Μπιζιούρας, Μαίρη Σιδηροπούλου, Άρης Ρόβας, Δημήτρης Μπρούφας, Αλέξανδρος Εταιρίδης, Λάμπρος Γκαντήραγας και Μάικ Αδάμ Ράσσιος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις