ΣΙΝΕ

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Μέρκελ προς υποτακτικούς ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα σε Τουρκία: Σκάστε και βρείτε τα για να γεμίσει η Ελλάδα λαθρομετανάστες!

Δηλώσεις στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ΖDF, με θέμα την κρίση με τους λαθρομετανάστες, έδωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.
Το ότι οι δηλώσεις της έγιναν λίγες μέρες πριν το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία δίνει σε αυτές τις δηλώσεις χαρακτήρα διαταγών, που οφείλουν να ληφθούν υπόψη στις όποιες συζητήσεις γίνουν μεταξύ του Τσίπρα και των Νταβούτογλου – Ερντογάν.

Η Μέρκελ τόνισε ότι θα πρέπει στην Ελλάδα να δημιουργηθούν πολλα “Hot Spot” και να δοθεί «γη και ύδωρ» στους λαθρομετανάστες, προκειμένου αυτή να καταστεί ιδανικός τόπος για την μόνιμη εγκατάστασή τους, γιατί τώρα με παρούσες συνθήκες δεν μπορούν να εφαρμόσουν την Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ και να γεμίσουν όλη τη χώρα με λαθρομετανάστες. 


Συγκεκριμένα είπε:

«Συνολικά το σύστημα του Κανονισμού του Δουβλίνου, όπως θα έπρεπε να λειτουργεί, ξεκινώντας από την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή. Και το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το ότι η κατάσταση εκεί είναι τόσο κακή ώστε δεν μπορούμε να υποδεχτούμε πρόσφυγες ή να επαναπροωθήσουμε στην Ελλάδα, όλα αυτά αποτελούν κομμάτια ενός συστήματος το οποίο δεν λειτουργεί»

Όσον αφορά την εθνική κυριαρχία της χώρας, έδωσε σαφή διαταγή για παραχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην Τουρκία, υπό τη μορφή «συνεργασίας» για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, την ύπαρξη των οποίων αγνοεί ο Τσίπρας.

«Πρέπει να βρούμε τις σωστές απαντήσεις και αυτές οι απαντήσεις βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα, σε μια κατανομή των βαρών και με την Τουρκία και σε αυτό πρέπει να εργαστούμε. Θέλω από τη μια πλευρά να διατηρήσω την ελευθερία κίνησης στην Ευρώπη - αυτό είναι η Συνθήκη του Σένγκεν -, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι φυλάσσονται τα εσωτερικά σύνορα και η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων προϋποθέτει μια συνεργασία με την Τουρκία»

Αυτές είναι οι, κατά Μέρκελ, υποχρεώσεις της Ελλάδας. Ποιες είναι οι «υποχρεώσεις» της Τουρκίας; Καμία, αφού στις δηλώσεις της Καγκελαρίου έγινε μόνο λόγος για τα «δώρα» που έθεσαν στα πόδια του «σουλτάνου» Ερντογάν οι «ευρωπαίοι εταίροι», τα οποία είναι τα εξής:

α) Η Ε.Ε. πρόκειται να δώσει στην Τουρκία 3 δισ. ευρώ για τα έτη 2016 – 2017, χρήματα που απαιτούνται να καταβληθούν από τα κράτη μέλη, δηλαδή και από την Ελλάδα.

β) Επιτάχυνση της επανέναρξης των συνομιλιών της Τουρκίας για ένταξη στην Ε.Ε., παρά το γεγονός ότι παραβιάζεται πλειάδα απαιτήσεων, που απορρέουν από την φύση ενός ευρωπαϊκού κράτους.

γ) Απλοποίηση των διαδικασιών για να δίνεται ευκολότερα βίζα της ΕΕ για τους Τούρκους υπηκόους, οι οποίοι κατακλύζουν τα ευρωπαϊκά κράτη και εκμεταλλεύονται το όποιο κράτος πρόνοιας έχουν αυτά.

xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις