ΣΙΝΕ

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Θα πάνε τελικά οι γυναίκες στο στρατό; ΣΥΡΙΖΑ και Μαξίμου «αδειάζουν» τον Καμμένο

Ο απόλυτος αιφινιδιασμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα τις αποκαλύψεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας περί στράτευσης των γυναικών.


"Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε διαφορετικά θέματα της κυβέρνησης, αλλά αυτό δεν επηρεάζει την ενότητά της", τόνιζαν κυβερνητικές πηγές σχετικά με την πρόταση του Πάνου Καμμένου για την στράτευση των γυναικών και τα στρατιωτικά λύκεια.

Είναι σαφές πως η πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας δεν αποτελεί θέση του Μεγάρου Μαξίμου, χωρίς, όμως αυτό να ανησυχεί τα κυβερνητικά στελέχη.

Άλλωστε και στο ζήτημα του συμφωνούν συμβίωσης φάνηκε ότι τα δυο κόμματα έχουν διαφορετικές τοποθετήσεις αν και από τους ΑΝΕΛ υπήρξαν τελικά τρεις διαρροές.

Εκεί που θα φανεί η συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι στα επόμενα δύσκολα νομοσχέδια τα οποία θα έρθουν τον Ιανουάριο στη Βουλή.

Και από την Κουμουνδούρου, πάντως κρατούν αποστάσεις όσον αφορά τις τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου. Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας τόνισε πως είναι γνωστό ότι τα δυο κόμματα σε επί μέρους θέματα έχουν διαφορετικές αντιλήψεις:

«Δεν πρέπει να δίνουμε τόση έκταση στις προσωπικές απόψεις που εξέφρασε ο κύριος Καμμένος και δεν θα πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν τόσο μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, να χρησιμοποιούν τις δηλώσεις αυτές για να δημιουργήσουν ζήτημα από το πουθενά».

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν και η παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος έγραψε στο twitter: "Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη κι όχι άλλη στρατιωτικοποίηση. Η πρόταση να “ντυθούν στο χακί” γυναίκες και μαθητές, δεν είναι κυβερνητική πολιτική".

Φίλης: Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη στην κυβέρνηση
Νωρίτερα ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα δήλωσε: "Δεν υπάρχει κάποια σκέψη στην κυβέρνηση για το θέμα αυτό, ούτε κάποια συζήτηση".

Από στάσεις και από τον Κώστα Ζαχαριάδη
Ο γενικός διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό και τον Σεραφείμ Κοτρώστο κράτησε σαφείς αποστάσεις από τις απόψεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, λέγοντας με νόημα ότι "δεν πρόκειται για κυβερνητική θέση και δεν έχει συζητηθεί στα αρμόδια όργανα. Είναι προσωπικές απόψεις του κ. Καμμένου". Ο ίδιος δε, τάχθηκε υπέρ της μελλοντικής κατάργησης της υποχρεωτικής στράτευσης και των ανδρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις