ΣΙΝΕ

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ; Έκλεισαν και την Ακρόπολη και το ανακοίνωσαν με... ανορθόγραφη πινακίδα

ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΞΕΝΑΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ;
Απογοήτευση για εκατοντάδες τουρίστες - Έκλεισαν και τηνΑκρόπολη και το ανακοίνωσαν με... ανορθόγραφη πινακίδα Την ώρα που οι αφίξεις τουριστών στην χώρα μας διαρκώς αυξάνονται, κάποιοι επιλέγουν με τις ανεύθυνες αποφάσεις τους να δημιουργούν κλίμα μιας τριτοκοσμικής χώρας.

Μέσα στις γιορτές, που χιλιάδες τουρίστες, τόσο από το εξωτερικό, όσο και από το εσωτερικό επιλέγουν να επισκεφτούν αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, έρχονται αντιμέτωποι με σφραγισμένες πόρτες, καθώς οι αρχαιοφύλακες, συνεχίζουν την επ' αόριστον αποχή τους τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες - δηλαδή ειδικά τις ημέρες εκείνες που οι περισσότεροι επιλέγουν για τη βόλτα τους κάποιο τέτοιο σημείο και ενώ τα Χριστούγεννα ο καιρός ήταν κάτι παραπάνω από ιδανικός για μια τέτοια επίσκεψη!


Τόσο οι ξένοι τουρίστες, όσο και οι Έλληνες που θέλησαν την περασμένη Κυριακή να επισκεφτούν με τα παιδιά τους την Ακρόπολη ή τις Μυκήνες και το κάστρο του Παλαμιδίου στην Αργολίδα, τη Βεργίνα στη βόρεια Ελλάδα και δεκάδες άλλα εκπληκτικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που διαθέτει η χώρα μας, έφυγαν άπρακτοι, καθώς παντού είχε μπει λουκέτο.

Συγκεκριμένα τουρίστες, αλλά και Έλληνες που βρέθηκαν την Κυριακή στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, ήρθαν αντιμέτωποι απλώς με μια... ανορθόγραφη ανακοίνωση που έγραφε ότι ο χώρος θα παραμείνει κλειστός: Οι υπεύθυνοι είχαν κολλημένη πρόχειρα μια ανακοίνωση που έγραφε «The archaeological site will ra-nain closed on Sunday 27/12/2015», αντί για «re-main».
Μάλιστα σημειώθηκε και ένταση όταν γκρουπ τουριστών θέλησε να εισέλθει στον ιερό βράχο, με αποτέλεσμα να σπεύσει η αστυνομία προκειμένου να καθησυχάσει τα πνεύματα.

Η ίδια εικόνα και στην Βεργίνα. 
 Nα επισκεφθούν το μουσείο της Βεργίνας, θέλησαν την Κυριακή δεκάδες τουρίστες, ωστόσο όπως καταγγέλλουν το βρήκαν και αυτό κλειστό.

Η ενημέρωση που υπήρχε ανέφερε ότι το μουσείο την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτό, αλλά όταν οι επισκέπτες έφτασαν στη Βεργίνα, είδαν ένα χειρόγραφο χαρτί το οποίο έλεγε κλειστό.

Οι υπάλληλοι τόνισαν πως κάνουν αποχή για εργασιακά θέματα, ωστόσο δεν ενημέρωσαν κανένα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές έξω από το μουσείο.

«Ηρθαμε κι εμείς να δούμε τη Βεργίνα. Τσεκάρουμε από την προηγούμενη μέρα στο Ιντερνετ ότι είναι ανοιχτά. Ερχόμαστε και τα βλέπουμε όλα κλειστά. Ουρές ο κόσμος και τα πούλμαν εν τω μεταξύ, μεγάλοι άνθρωποι από διάφορα μέρη της Βόρειας Ελλάδας, που είχαν έρθει μονοήμερη εκδρομή έχοντας όλοι την ενημέρωση ότι είναι ανοιχτά», αναφέρει άτυχος επισκέπτης του αρχαιολογικού χώρου της Βεργίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις