ΣΙΝΕ

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Ντοκουμέντο: Πώς σκοτώθηκαν οι δράστες της επίθεσης στο Σαν Μπερναρντίνο

Καρέ καρέ η επέμβαση της αστυνομίας στο μαύρο SUV με το οποίο διέφυγαν οι δράστες της επίθεσης.
Για 14 νεκρούς κάνει λόγο η αστυνομία - Ένας άνδρας και μία γυναίκα οι δράστες του μακελειού που έπεσαν νεκροί - Η αστυνομία αναζητά το τρίτο άτομο - Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε κτήριο που φιλοξενεί παιδιά με Ειδικές Ανάγκες - Ενήμερος ο Μπαράκ Ομπάμα - Δείτε Live εικόνα από το σημείο
Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη San Bernardino μια πόλη 100 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Άντζελες, όταν ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως στο κτήριο Κοινωνικών Υπηρεσιών για παιδιά με Ειδικές Ανάγκες που στεγάζεται στο "Inland Regional Center. 
Συγκεγχυμένος ο αριθμός των θυμάτων
Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Μπερναντίνο, Jarrod Burguan, ανακοίνωσε ότι από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι ενώ άλλοι 17 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της περιοχής.
Εν τω μεταξύ το FBI δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. 
Νωρίτερα το Reuters έκανε λόγο για τρεις επιβεβαιωμένους νεκρούς, ενώ το ABC και η Daily Mail ανέφεραν ότι τα θύματα είναι 12 και οι τραυματίες 8. 
Αρχικά, υπήρξαν αναφορές για 20 θύματα, αριθμός που δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί. 
fsafasf
Οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα στο κτήριο Κοινωνικών Υπηρεσιών για παιδιά με Ειδικές Ανάγκες, το οποίο βρίσκεται αυτή την ώρα περικυκλωμένο από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που ερευνούν εξονυχιστικά την περιοχή.
Δύο ύποπτοι νεκροί – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του τρίτου δράστη
Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, δύο δράστες έπεσαν νεκροί από τα αστυνομικά πυρά. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα. Πάντως, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο για το αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια αλλά και ούτε ποια ήταν η σχέση μεταξύ των δύο δραστών.
2a
Οι αρχές αναζητούν τον τρίτο δράστη όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαφύγει.
Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα σπίτια τους καθώς η επιχείρηση είναι ακόμα σε εξέλιξη.
Οι αναφορές για τον οπλισμό τους είναι συγκεχυμένες, με την Daily Mail να κάνει λόγο για καλάσνικοφ, ενώ το CNN για καραμπίνες.
Στο σημείο έχουν φθάσει δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά, ενώ ειδικές δυνάμεις προσπαθούν να ασφαλίσουν το κτήριο και να απομακρύνει από το σημείο τους περίοικους. Στην περιοχή, μάλιστα, έχει στηθεί και πρόχειρο ιατρείο για να προσφέρει στους τραυματισμένους τις πρώτες βοήθειες. 
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Fox News ότι ένας από τους ενόπλους εισέβαλε στο κτήριο καμουφλαρισμένος και άρχισε να πυροβολεί προς όλες τις κατευθύνσεις.
Σύμφωνα με το Reuters στο σημείο έχουν σπεύσει και ειδικοί πυροτεχνουργοί καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει τοποθετηθεί και βόμβα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από την περιοχή δεν πετούν αεροπλάνα, ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά.
Πολλοί από τους αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στο σημείο, την ώρα που άνοιξαν πυρ οι δράστες, κάνουν λόγο για δεκάδες πτώματα στο έδαφος.
Για το συμβάν έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. «Υπάρχουν πολλά βήματα να γίνουν ακόμη, ώστε η Αμερική να είναι πιο ασφαλής» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος μετά το περιστατικό.
Σύμφωνα με τη σελίδα του "Inland Regional Center" στο Facebook, ο οργανισμός που έχει 44 χρόνια ζωής, απασχολεί 670 εργαζομένους και βοηθάει περισσότερα από 30.000 άτομα με ειδικές ανάγκες. Άγνωστο παραμένει ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονταν στο κτήριο τη στιγμή της επίθεσης.
Συγκλονιστικές μαρτυρίες 
Όπως μεταδίδει το Cnn, ένας άνδρας δέχθηκε μήνυμα από την κόρη του που του έγραφε ότι κρύβεται μέσα στο κτίριο όπου εργάζεται.
holly
"Άνθρωποι έχουν χτυπηθεί. Είμαι στο γραφείο περιμένοντας τους αστυνομικούς. Προσευχηθείτε για εμάς. Είμαι κλειδωμένη στο γραφείο", έγραφε στο μήνυμα.
Ενήμερη και η Χίλαρι Κλίντον 
Η Χίλαρι Κλίντον αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό δήλωσε: «Αρνούμαι να δεχθώ αυτό που συμβαίνει σαν κάτι κανονικό. Πρέπει να αναλάβουμε δράση για σταματήσουμε την βία των όπλων άμεσα».
 Δείτε Live εικόνα από το σημείο: 
Εδώ σημειώθηκε η επίθεση:
san bernanduni
Βίντεο από το εσωτερικό του κτηρίου, που τραβήχτηκε χθες
asthenofora california copy
asthenofora california 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις